Ajax speelt gelijk in Lissabon: 2-2

Ajax heeft woensdagavond in het eerste duel in de strijd om een plek in de kwartfinales van de Champions League gelijkgespeeld in Lissabon. Tegen Benfica werd het woensdagavond na een heerlijke en spannende wedstrijd 2-2.  Dusan Tadic opende de score waarna Haller opnieuw een hoofdrol speelde in het miljoenenbal. Na een eigen doelpunt schoot Haller daarna de 1-2 op het bord. Yaremchuk zorgde uiteindelijk voor de 2-2 eindstand.

Beide ploegen speelden in de openingsfase in een hoog tempo zonder echt gevaarlijk te worden. De Portugezen kwamen goed mee met de ploeg van Erik ten Hag. Na ruim een kwartier spelen was het Ajax dat na de eerste de beste kans op voorsprong kwam via Dusan Tadic. Een voorzet van Noussair Mazraoui belandde bij de Serviër die helemaal vrij de bal fraai in de verre hoek kon schieten. Benfica was niet van slag door de Amsterdamse tegentreffer en kwam acht minuten later met wat geluk op gelijke hoogte. Een voorzet van oud-Ajacied Jan Vertonghen werd ongelukkig in eigen doel gewerkt door Haller, die zijn fout luttele minuten later herstelde met de 1-2.