Ajax Vrouwen rechten rug en verslaan Achilles ’29

De Ajax Vrouwen gingen midweeks snoeihard onderuit in Lyon: het werd maar liefst 9-0. Tijd dus om de rug weer te rechten en te winnen in de competitie. Dat deden de Amsterdames dan ook tegen Achilles ’29: 3-0. Ellen Jansen was opnieuw goud waard.

In de 20e minuut opende Jansen de score door een vrije trap goed te verlengen. Het was de opmars voor meer, want 10 minuten later was het opnieuw raak voor Jansen. Ze maakte daarmee haar 9e goal in de competitie.

De wedstrijd werd na krap een uur spelen definitief beslist door Eshly Bakker. Zij tekende voor de 3-0. Voor Benno Nihom was de ruime voorsprong aanleiding om een aantal speelsters rust te geven. Met 3 verse krachten in het veld ging Ajax door waar het gebleven was, maar scoren deed het niet meer.

De zege was wel genoeg om te stijgen naar plek 2 op de ranglijst. Over 2 weken staat de topper met PSV op het programma, een rechtstreeks duel om de koppositie.