Nihom trainer Ajax Vrouwen: ‘Goed genoeg is oud genoeg’

Bron: www.ajaxlife.nl

Benno Nihom is best blij met z'n nieuwe functie als hoofdtrainer. © Pro Shots

Benno Nihom volgt Ed Engelkes op als hoofdtrainer. Bij amateurclub AFC traint hij al de zaterdag 1 en volgend seizoen is Nihom ook als dertigjarige eindverantwoordelijk bij de Ajax Vrouwen.

Nihom is een snelle leerling. Op z’n zestiende begon hij al jeugd te trainen bij AFC. “Tot en met de C1 voetbalde ik daar op het hoogste niveau,” vertelt hij aan Ajax Life. “Door een vervelende blessure moest ik stoppen.” De Amsterdammer (“en Ajacied”) ging ook meteen wedstrijden fluiten. Hij redde als arbiter nét niet het betaalde voetbal. Zijn trainersloopbaan bracht hem naar de Zaterdag 1 van AFC. En in 2012 - bij de start van de Ajax Vrouwen - werd hij bij dat nieuwe project assistent. 

Best jong, kun je zeggen. Dat vindt Nihom niet. “Leeftijd zegt niet zoveel. Goed genoeg is oud genoeg. Een speelster als Daphne Koster is een paar jaar ouder dan ik. Los van het feit dat ik goed met haar kan opschieten, kan ik Daphne best veel leren. En ze neemt dingen van mij aan. Dat heeft niet met leeftijd te maken, maar met kwaliteit.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=21378

Gegevens