Shell sluit megadeal met Koeweit voor het leveren van gas

Bron: www.nieuwslog.nl

De Koninlijke Shell heeft een lucratieve overeenkomst gesloten met Koeweit voor het leveren van vloeibaar gas. Shell heeft sinds 2009 een contract met Koeweit voor het aanvoeren van LNG gas. Dit contract wordt dus nu opnieuw met vijf jaar verlengd.Er is een grote vraag naar LNG gas in het Arabische land. Het vloeibare gas wordt gebruikt voor het opwekken van energie voor onder andere airconditioning. Vooral in de zomermaanden is een goede airconditioning onmisbaar in het land waardoor het verbruik van het gas in deze periode erg hoog komt te liggen.

De gascentrales in Koeweit kunnen bij verreweg de vraag naar gas in de lente en in de zomer niet aan. Op jaarbasis gebruiken de centrales in Koeweit zo’n 2,5 miljoen ton gas. Daarom importeert het land dan ook LNG gas uit andere landen en koopt Koeweit onder andere in bij Shell.In totaal zal Koeweit bij drie bedrijven LNG gas inkopen. Naast Shell heeft ook het Britse BP een contract gekregen. KPC, kort voor Kuwait Petroleum Corporation, heeft aangegeven dat deze week aangekondigd zal worden welk ander bedrijf de eer krijgt om gas te leveren aan het land.

……

Lees het volledige artikel op http://www.nieuwslog.nl/1235937-shell-sluit-megadeal-met-koeweit-voor-het-leveren-van-gas/

Gegevens

Onderwerpen: Geruchten
Tags: Aandelen