Ajax-huldigingen niet meer op Museumplein

Bron: ajax1.nl

Ajax draait op dit moment niet goed. Mocht de Amsterdamse ploeg aan het eind van de 34e speelronde toch de landstitel prolongeren moeten de Amsterdammers op zoek naar een nieuwe plek voor de huldiging. Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, geeft in een gesprek met RTV Noord-Holland aan dat het Museumplein geen optie meer is.

“Dit jaar liep de huldiging op het Museumplein behoorlijk uit de hand en werd er veel schade aangericht aan verschillende musea. Er zijn duizend, vijftienhonderd Ajax-supporters die gewoon geengezellig feestje willen. Die mensen zijn er volgend jaar ook nog, en hetjaar daarop ook. Een huldiging op het Museumplein zie ik dus voorlopigniet gebeuren.”

In het gesprek werd ook nog ingegaan op preventieve maatregelen. Maar zelfs als deze getroffen worden ziet Van der Laan geen optie in het Museumplein. “Dan nog hou je de overlast van mensen die in tuinen pissen. Bij de afgelopen huldiging, na afloop van het dertigstelandskampioenschap van Ajax uit de historie van de club, hing er eenopgefokte sfeer en raakten ook diverse mensen gewond.”

Foto: afdb.nl – Oscar

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-huldigingen-niet-meer-op-museumplein/