Buurt wil inperking evenementen Museumplein

Bron: ajax1.nl

De buurt rondom het Museumplein biedt maandag een zwartboek aan Eberhard van der Laan. Zij zijn namelijk zeer ontevreden over alle ongeregeldheden rondom de evenementen op het Museumplein. Met Koninginnedag en een halve maand later de huldiging van Ajax, is de schade niet meer te overzien in deze regio. Dit meldt RTV-NH.

De grootste problemen van de inwoners uit de omgeving zijn de massale vernietigingen, overlast van relzoekers, wildplassers en diefstallen. Deze mensen zien liever dat deze mensenmassa’s zich mogen groeperen en kunnen feesten op locaties búiten het centrum van de stad. Volgens de buurtbewoners zijn sommige muren de dupe geweest van ruim 600 mannen die hun blaas wilden legen.

Andere problemen waren het platliggen van mobiele netwerken en het feit dat de politie die niet in actie kwam tegen overtredingen. De politie zou namelijk bang zijn geweest voor escalatie. De hulpdiensten zouden onbereikbaar zijn geweest en tenslotte waren ze niet blij dat er bij de huldiging van Ajax ruim twee keer zoveel mensen waren als verwacht.

Foto: afdb.nl ~ Oscar

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/buurt-wil-inperking-evenementen-museumplein/