Ajax blameert zich en ligt eruit na penalty's

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax ligt wederom vroegtijdig uit het bekertoernooi. De Amsterdammers leken woensdagavond door te gaan dankzij een goal van Justin Kluivert, maar na een late treffer van Oussama Assaidi en een spannende penaltyreeks trok Twente aan het langste eind.

In een dominante eerste helft creëerde Ajax niet eens zo gek veel, maar was het wel een paar keer dreigend tegenover de handbalverdediging van FC Twente. Justin Kluivert was het best op dreef en de aanvaller was na achttien minuten dan ook de gevierde man. Na een mooie actie binnendoor krulde hij de bal prachtig in de hoek; 0-1. 

Een goede fase van Ajax volgde, aan de overkant moest Andre Onana slechts sporadisch aan de bak. Toch bleef het bij 0-1, omdat een soms spijkerhard Twente de linies goed gesloten hield. David Neres had bovendien niet zijn avond en Kasper Dolberg reageerde niet attent genoeg op één van de vele goede voorzetten van Kluivert. Mitchell Dijks kwam in zijn eigen zestien nog wel met de schrik vrij na een lompe actie én een handsbal, waar niet voor werd gefloten.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/109359/ajax-blameert-zich-en-ligt-eruit-na-penaltys