Transfers

Heerenveen bedingt optie tot koop Duarte; Sinkgraven krijgt rugnummer 8

Bron: ajaxfanzone.nl

Lerin Duarte vertrekt voor een halfjaar op huurbasis naar SC Heerenveen, zo melden zowel Ajax als de Friese club via de officiële kanalen. Duarte wordt tot het einde van het seizoen gehuurd door heerenveen maar nu is bekend geworden dat de Friezen ook een optie tot koop hebben weten te bedingen. Duarte wees een aanbieding van ADO Den Haag af voor een avontuur in Friesland, zo meldt Dennis Jansen van het Algemeen Dagblad via Twitter.

[Update] Sinkgraven krijgt nummer acht

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het contract van Sinkgraven gaat per direct in en het loopt tot en met medio 2019. Ook is er een optie in het contract meegenomen voor een extra jaar. Er mocht geen contract worden getekend voor meer dan 4,5 jaar, waardoor de optie voor een extra jaar in het contract werd toegevoegd. De medische keuring van het talent wordt zondag afgewerkt. De transfer hing al maanden in de lucht, maar pas in de slotfase van de transfermarkt werd de overgang beklonken. Heerenveen heeft naar eigen zeggen een doorverkooppercentage bedongen.

[Update] Optie tot koop voor Heerenveen

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax kocht Duarte anderhalf jaar geleden van Heracles Almelo, maar de middenvelder brak nooit door in Amsterdam. Afgelopen zomer was FC Groningen concreet voor Duarte, maar wilde de 24-jarige speler zelf liever bij Ajax blijven. Zijn contract met Ajax loopt nog door tot medio 2017.

Duarte is een product van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Hij speelde ook regelmatig in de selectie van de jeugdelftallen van de KNVB. De afgelopen anderhalf jaar kwam hij tot achttien wedstrijden en drie goals in Ajax 1. Voor Jong Ajax speelde hij elf wedstrijden.

Bevestiging: Duarte op huurbasis naar sc Heerenveen

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax en sc Heerenveen hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van Lerin Duarte, zo melden beide clubs. De verhuur is per direct en loopt tot en met 30 juni 2015. Duarte heeft bij Ajax nog een contract tot en met 30 juni 2017.

Duarte werd op 11 augustus 1990 geboren in rotterdam. De middenvelder maakte op 14 september 2013 zijn debuut in het eerste elftal in de competitiewedstrijd Ajax – PEC Zwolle (2-1). Tot nu toe speelde hij 28 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en scoorde daarin vier doelpunten.

[Update] Zege Jong Ajax op SDC Putten

Bron: www.ajaxshowtime.com

Jong Ajax zou aanvankelijk zaterdag spelen in de Jupiler League tegen FC Den Bosch, maar dat duel werd wegens de sneeuw afgelast. In de opblaashal is er uiteraard geen sneeuw, waardoor hier wél gevoetbald kan worden. Omdat er geen publiek ontvangen kan worden in het center, was het echter geen mogelijkheid om op deze locatie het duel tussen Jong Ajax en Den Bosch doorgang te laten vinden.

Ajax meldt komst Sinkgraven, Heerenveen verlost Duarte

Bron: www.ajaxlife.nl

Duarte kwam al een tijdje niet meer in de plannen voor.© Björn Martens

De transfer van Daley Sinkgraven is officieel. Tenminste, Ajax maakt ook melding van de overgang en Sinkgraven poseert reeds met een Ajaxshirt, maar hij moet nog wel de medische keuring doorstaan. In ruil vertrekt Lerin Duarte op huurbasis naar sc Heerenveen.

Met Sinkgraven (19) erbij heeft Ajax aan talentvolle middenvelders geen gebrek en Duarte (24) kwam al tijden niet meer aan spelen toe. Aangezien Heerenveen een linkspoot kwijtraakte en er nog wel eentje kon gebruiken, viel de keuze op Duarte.

Pages

Subscribe to Transfers