Transfers

De tien meest interessante transfers in de Eredivisie

Bron:

Na een drukke zomer vol geruchten en nieuws is de transferdeadline eindelijk verstreken. De Eredivisie was al vier speelronden onderweg, maar de clubs hadden nog tot maandagavond 0.00 uur de tijd om de gelederen te versterken. In totaal werden er maar liefst 577 overschrijvingen in het Nederlandse betaalde voetbal geregistreerd door de KNVB. FCUpdate.nl pikt de tien transfers die in onze ogen het meest interessant zijn eruit.

SV Ajax organiseert busreis naar Celtic-uit!

Bron: www.ajaxlife.nl

Het volle uitvak leverde vorige keer mooie plaatjes op. © Pro Shots

De loting voor de Europa League heeft volop mooie wedstrijden opgeleverd. We krijgen drie prima potjes in de Amsterdam Arena. En de uitwedstrijd tegen Celtic? Dat is net zo goed een prachtig affiche. De Supportersvereniging Ajax organiseert een busreis naar Glasgow.

De Ajacieden waren twee jaar terug al eens te gast op Celtic Park, dat ook wel Paradise wordt genoemd. Dat bleek die avond ook wel voor Celtic, dat uit het niets twee keer scoorde en de overwinning greep.

De Boer verwacht snelle aanstelling algemeen directeur

Bron: www.ajaxlife.nl

De Boer verwacht spoedig nieuws bij Ajax. © Pro Shots

Er zijn links en rechts aanwijzingen dat Ajax spoedig met nieuws komt op bestuurlijk vlak. Een van de meest concrete aanwijzingen wordt gegeven door Frank de Boer. “Binnen een paar dagen zullen we weten wie het is,” aldus de trainer over de nieuwe algemeen directeur.

De Boer doet deze uitspraak tijdens een vrij bijzonder interview met Quote. Er zijn deze week diverse feestjes in de PC Hooftstraat, die heropend werd. En dan vierde Oger ook nog eens zijn 25-jarig bestaan. Daar is de link met de De Boertjes gelegd.

Sigthórsson komt graag afscheid nemen van supporters

Bron: www.ajaxlife.nl

Cillessen zegt zijn oud-ploeggenoot gedag. © Pro Shots

Kolbeinn Sigthórsson was donderdag even terug in de Amsterdam Arena. De spits zette met IJsland een grote stap richting het EK 2016. Sigthórsson komt binnenkort graag nogmaals terug om supporters van Ajax uit te zwaaien.

De vorige nummer negen maakte deze zomer een transfer naar FC Nantes, waarmee hij in de subtop van de Franse competitie staat. Het vertrek van Sigthórsson diende zich in de zomer van 2014 aan, maar kreeg toen nog geen gestalte. Het vertrek van de IJslander maakte ruimte voor de komst van Yaya Sanogo.

Molenaar: 'Gebrek aan leiding breekt de club op'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Keje Molenaar, Mark Geestman en Rob Been junior waren in 2011 betrokken bij de zogeheten Fluwelen Revolutie onder leiding van Johan Cruijff. De veranderingen hadden tot doel dat Ajax dichter bij de Europese top moest komen, hetgeen tot dusver niet gelukt is.  NOS vroeg het drietal naar hun mening over de huidige situatie bij Ajax.

Volgens Molenaar is onduidelijkheid op het bestuurlijk niveau van de club de boosdoener. 'Het gebrek aan leiding breekt de club op. Als daar een groot conflict heerst, moet er keihard worden ingegrepen. Dan moeten er koppen rollen.'

Pages

Subscribe to Transfers