Transfers

De Boer: 'Andere spelers krijgen nu de kans'

www.ajaxshowtime.com

In de eerste plaats vindt de coach van Ajax het zonde voor de twee internationals dat ze het treffen met de Catalaanse grootmacht aan zich voorbij moeten laten gaan. 'Het is sneu voor hen en sneu voor het team.' Dat elk nadeel zijn voordeel heeft, heeft ook De Boer echter begrepen. 'Anderzijds krijgen andere spelers nu de kans om het te laten zien', stelt hij namelijk aan de vooravond van het Champions League-duel. 

Selectie voor duel tegen Barcelona: Duarte en Van der Hoorn vervangers Serero en Boilesen

ajaxfanzone.nl

Ajax vertrekt maandagochtend met negentien spelers naar Barcelona voor op het Champions League-duel tegen FC Barcelona. YTen opzichte van de competitiewedstrijd tegen FC Twente zullen de geblesseerde Nicolai Boilesen en Thulani Serero in Amsterdam achter blijven. Mike van der Hoorn en Lerin Duarte nemen de opengevallen plaatsen in.

De negentien spelers in de selectie:

Van der Sar: ‘Frank en ik gingen pas op ons 28ste naar het buitenland’

ajaxfanzone.nl

Edwin van der Sar weet als geen ander hoe het is om de stap naar het buitenland te maken maar deed dat op 28-jarige leeftijd. Inmiddels worden spelers op hun 22ste al in de verleiding gebracht en maken de meeste spelers ook daadwerkelijk de stap. Volgens Van der Sar is dat ook de belangrijkste reden dat Ajax het moeilijk heeft in Europees verband maar juist daar wil Ajax verandering in brengen.

De Boer niet beschikbaar bij eventueel vertrek Hiddink

www.ajaxtotaal.nl

Guus Hiddink heeft het de laatste weken moeilijk bij Oranje. Drie van zijn vier eerste wedstrijden werden verloren, en de enige winstpartij die werd behaald was ook niet erg overtuigend. Dat was de 3-1 tegen Kazachstan, waar lang tegen een achterstand werd aangekeken. De doelpunten waren een buitenspelgoal, een van richting veranderd schot en een penalty. Door de reeks slechte wedstrijden van Oranje wordt al gesproken over een eventueel vertrek van Hiddink.

Klaassen gewild, Ajax hanteert vraagprijs van 12 Miljoen

ajaxfanzone.nl

Davy Klaassen staat nadrukkelijk in de belangstelling van enkele grote Italiaanse clubs, althans dat meldt Sportevai. AC Milan, Juventus en Napoli zouden regelmatig scouts naar wedstrijden van Ajax sturen om Klaassen te beoordelen. Inmiddels schijnt Ajax via tussenpersonen te hebben laten weten dat de transfersom van Klaassen is vastgesteld op 12 miljoen. Klaassen is overigens in het bezit van een contract bij Ajax tot 2016 en dat de speler nu al de stap gaat maken naar het buitenland lijkt zeer onwaarschijnlijk.

Van der Sar: 'Carrière te danken aan Ajax'

www.ajaxshowtime.com

Van der Sar begin met nog maar eens uit te leggen wat hij eigenlijk doet bij Ajax. 'Ik moet de internationale relaties onderhouden en de commerciële kant van de club, met onder meer sponsoring, managen. Het is een enorm groot verschil met wat ik ooit deed in het voetbal de laatste jaren. Daar liep ik het overgrote deel van de tijd in een trainingspak, nu moet ik werken in een overhemd, een stropdas en een pak.'

Pages

Subscribe to Transfers