Transfers

Boilesen: 'Suarez was bijzonder bij Ajax'

www.ajaxshowtime.com

'Niemand twijfelde aan zijn kwaliteiten. Hij maakte veel doelpunten, maar hij was ook een beetje bijzonder', weet Boilesen. 'Hij praatte bijvoorbeeld bijna geen Nederlands, hoewel hij al jaren hier was. En dan had je die beet tegen PSV. Daar werd stevig over bericht in de pers, maar pas in Engeland werd hij echt aangepakt door de media. Hoewel hij in Nederland al veel media-aandacht kreeg, was dat in Engeland het vier- of vijfvoudige.'

De Boer overweegt huurlingen in winterstop terug te halen

ajaxfanzone.nl

Ajax verhuurde aan het begin van dit seizoen enkele spelers met als doel om ze ervaring op te laten doen op het hoogste niveau. Dat doel wordt bij velen van hen tot dusverre niet behaald en dus denkt Frank de Boer er over om als dit niet snel verbetert deze spelers terug te halen. “Als een speler geen zicht heeft op speelminuten in de tweede helft seizoenshelft, kunnen we ‘m beter terughalen en bij ons laten trainen. Dan heb je ‘m in elk geval dicht bij je en kun je zelf zijn ontwikkeling bepalen”, aldus de trainer tegenover Ajax Life.

De Boer wil huurlingen misschien terug

www.ajaxshowtime.com

Dat bevestigt De Boer in gesprek met Ajax Life. 'Als een speler geen zicht heeft op speelminuten in de tweede helft seizoenshelft, kunnen we 'm beter terughalen en bij ons laten trainen. Dan heb je 'm in elk geval dicht bij je en kun je zelf zijn ontwikkeling bepalen. Als je goed bent, speel je. Een trainer stelt niet zijn mindere spelers op. Spelers zien het soms in eerste instantie niet zitten om verhuurd te worden, maar moeten dan de mouwen opstropen. Dat hoort er ook bij.'

Ajax overweegt huurlingen in winterstop terug te halen

www.ajaxlife.nl

Zo zien we Van der Hart het liefst: in actie!© Proshots

Het gaat nog niet zo lekker met de spelers die Ajax heeft verhuurd aan andere clubs. Hopelijk dient zich snel een kentering aan. Zo niet, dan overweegt Frank de Boer om de huurlingen in de winterstop terug te halen.

Concreet voorbeeld: Mickey van der Hart keepte voor Go Ahead Eagles midweeks pas zijn tweede wedstrijd van het seizoen. Aangezien Kowet na het nemen van strafschoppen werd uitgeschakeld door FC Twente, ziet het er niet goed uit voor de doelman.

AD: Ajax heeft interesse in Tomas Necid

www.ajaxtotaal.nl

Ajax zou interesse hebben in Tomas Necid. De 25-jarige Tsjechische aanvaller komt nu op huurbasis uit voor PEC Zwolle en is eigendom van CSKA Moskou.

Ook Feyenoord, Twente en het Duitse Borussia Dortmund zouden belangstelling hebben. De grote belangstelling doet CSKA Moskou overwegen Necid al in de winterstop terug te halen naar Rusland. Alleen door de Tsjech in januari terug te halen en te verkopen is het mogelijk voor CSKA om nog een transfersom te ontvangen, want Necid beschikt over een contract dat in 2015 afloopt.

Pages

Subscribe to Transfers