Transfers

Voetballers die Vermeer voorgingen

ajax1.nl

Hoewel een overstap van Ajax naar Feyenoord altijd gevoelig ligt, is Kenneth Vermeer bepaald niet de eerste die van de hoofdstad naar Rotterdam verhuist. Een blik in de voetbalgeschiedenis leert ons dat ruim dertig voetballers de dubieuze transfer aandurfden, waaronder enkele sterspelers. Een overzicht. Johan Cruijff is een onbetwist Ajax-icoon. Toch lijken veel mensen te vergeten dat het Orakel van Betondorp in 1983 de twijfelachtige overstap van Ajax naar Feyenoord maakte. Inmiddels wordt er echter niet meer getwijfeld aan het rood-witte hart van Cruijff.

Van Ginkel wil ondanks CL bij Ajax liever in Italië foebele

www.ajaxlife.nl

Van Ginkel en Serero worden dus geen ploeggenoten.© ProShots

Nu de stofwolken van de zomerse transferperiode zijn opgetrokken, kunnen we de balans opmaken. Ajax verkocht drie van de vier spelers die bij de laatste vier titels in de selectie zaten en kreeg daar Milik, Zivkovic, Viergever, Muric en Zimling voor terug.

Er kwamen ook spelers die op het welbekende lijstje stonden niet naar Ajax. Marco van Ginkel bijvoorbeeld. Ajax probeerde het wel bij de speler die vorig seizoen verhuisde van Chelsea Arnhem Vitesse naar Chelsea Londen, maar de middenvelder wilde niet.

De Boer: "We kunnen evengoed kampioen worden"

www.fcupdate.nl

Er werden, zeker na het vertrek van Daley Blind naar Manchester United, de nodige transferactiviteiten verwacht bij Ajax. De regerend landskampioen haalde in de slotfase van de zomerse transferperiode nog Niki Zimling naar de ArenA, maar over het algemeen heerst er teleurstelling bij de fans van de Ajacieden. Frank de Boer denkt dat Ajax, ondanks het uitblijven van op papier grote versterkingen, dat prolongatie van het landskampioenschap erin zit. "Ik denk dat we evengoed kampioen kunnen worden met deze selectie."

[Update III] Zimling nog niet gekeurd

www.ajaxshowtime.com

De controlerende middenvelder kwam tot nu toe 21 keer uit voor de nationale ploeg van Denemarken. Bij Ajax moet hij de vervanger worden van Daley Blind, die een paar dagen geleden plotseling aan Manchester United werd verkocht. Eigenlijk wilde Ajax vervolgens Marco van Ginkel aantrekken, maar de speler van Chelsea koos voor een verhuur aan AC Milan. Zodoende kwam Overmars uit bij Zimling.

Pages

Subscribe to Transfers