Column

Column: De zwemlessen van Hakim

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Enkele weken geleden gooide Peter Bosz hem prompt in het diepe. “Oké Hakim, ga maar naar de rechterkant. Zwem daar maar wat rond.” Dus Hakim begon wat ongemakkelijk baantjes te trekken. Vertwijfeld over wat nu precies te doen. In het luchtledige spartelend. Na enkele zwemlessen is er nog weinig veranderd.

‘De Ligt debuteert, Sinkgraven linksback’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Ajax komt met een verrassende opstelling voor het duel met Willem II, zo meldt De Telegraaf.

Volgens de ochtendkrant zal de 17-jarige verdediger Matthijs de Ligt in het bekerduel gaan debuteren. Een andere opvallende naam in de achterhoede is die van Daley Sinkgraven. Hij zou vanavond als linksback geposteerd worden. Daarnaast wordt op het middenveld ervaring verkozen boven talent: Bazoer, Schöne en Ziyech zullen volgens de krant gaan starten.

Wie is bestand tegen het glazen huis van Ajax?

Bron: www.ajaxlife.nl

Bosz moet keihard werken aan z’n plan. Stoïcijns. © Pro Shots

De betweters regeren dit land. Zegt een van hen. Op de dag van de Miljoenennota (waar iedereen in dit land sowieso wat van vindt) moest ik denken aan Ajax en Peter Bosz. Zondag stond hij Jeroen Grueter te woord over de wissel van Hakim Ziyech. Het einde gaf aan dat ’t gesprek niet lekker liep: “Waarschijnlijk sta jij mij daarom te interviewen en ben ik de trainer.”

Ziyech: “Rode kaart is ontzettend dom”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Ajax won gisteravond haar eerste groepswedstrijd in de Europa League met 1-2 van Panathinaikos. Dit resultaat werd niet zonder problemen behaald. In Athene kwam Ajax al snel op achterstand en de wedstrijd ontpopte zich tot een waar kaartenfestijn. Nieuwste aankoop Hakim Ziyech was één van de slachtoffers van de kaartenregen en kreeg twee domme gele kaarten. Na de wedstrijd was Ziyech in gesprek met RTL7 schuldbewust.

Dijks: "Vroeger at ik nog weleens een zak chips leeg"

Bron:

Mitchell Dijks draaide in het eerste jaar na zijn terugkeer naar Ajax een prima seizoen, maar onder Peter Bosz heeft de linkspoot het tot dusver moeilijk. Heel Ajax had het overigens lastig, met tweemaal puntverlies in eigen huis en de uitschakeling in de voorronde van de Champions League. Dat heeft invloed op zijn stemming, zo schrijft hij in zijn maandelijkse column op de clubwebsite.

Viergever: “In Europa gelden andere wetten”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

“Panathinaikos is na een paar slechte jaren weer aan het opkrabbelen, maar verder weet ik niet veel van ze. Dat komt tijdens de bespreking allemaal aan bod”, gaf Nick Viergever toe aan Ajax Life.

Ondanks het feit dat hij weinig van de tegenstander weet, zijn de doelen duidelijk: “We willen in de Europa League een beter Ajax laten zien dan vorig jaar. We moeten er staan als ploeg, zoals we de laatste twee duels deden. Het is zaak om dat nu ook in Europese uitwedstrijden voor elkaar te krijgen.”

Ajax Life 4: De puzzel van Bosz

Bron: www.ajaxlife.nl

De nieuwe krant. In drievoud maar liefst. © Ajax Life

Met de komst van Hakim Ziyech heeft Peter Bosz elf middenvelders tot zijn beschikking. Het is nu aan de trainer de puzzelstukjes in elkaar te krijgen, met de Europa League in aantocht.

Het seizoen is voor Ajax eind juli al gestart, maar het lijkt wel alsof er half september sprake is van een herstart. De selectie nu tenminste compleet. En het middenveld zelfs overvol.

Pages

Subscribe to Column