Column

[Column Sigtyr] Ondanks alles, toch positief

www.ajaxtotaal.nl

Ik heb toch vooral positieve gevoelens overgehouden aan deze wedstrijd tegen Barcelona. Over Ajax dan. Negatieve gevoelens kwamen zoals altijd vooral van de pratende, nee giechelende kale hoop str*nt, de rest van de media en de verrotte staat waarin de voetbalsport al veel te lang verkeert. De scheidsrechter kon mij daarnaast ook niet bekoren. Er zijn er genoeg die nog veel slechter zijn, maar goed was hij mijns inziens zeker niet.

Cruijff genadeloos voor Ajax onder druk

www.ajaxtotaal.nl

Johan Cruijff is weer enorm teleurgesteld in het spel van Ajax.Vooral het onder de druk uit voetballen, vroeger het handelskenmerk van het echte Ajax, is heel ver onder de maat, volgens de legendarische nummer 14.“Ik heb al vaker aangegeven dat er veel mis is gegaan met de opleiding. Neem FC Twente-Ajax. Toen Twente druk zette, was Ajax niet in staat om drie keer achter elkaar de bal naar elkaar te passen en hetzelfde overkwam Twente toen Ajax het initiatief overnam”, zegt Cruijff in zijn column in De Telegraaf.

Column: Het mysterie Andersen

ajax1.nl

19 maart 2012. Het is een druilerige, grauwe dag in Aalborg. In Noord-Denemarken heeft John Steen Olsen zijn plekje op de tribune inmiddels gevonden. De Ajax-scout haalt zijn notitieblok tevoorschijn, vist een pen uit de binnenzak van zijn lange regenjas en speurt naar de reden voor zijn lijnvlucht naar Kopenhagen: Lucas Andersen. Met 16 jaar en 174 dagen de jongste debutant in het Deense voetbal, destijds 17 en basisklant bij Aalborg BK. Een klein half jaar later, staat het Deense wonderkind oog in oog met een verslaggever van Ajax TV. Liverpool en Borussia Dortmund beteuterd achterlatend.

Cruijff schrikt van niveau Jong Oranje: ‘Er gaat in de opleiding veel mis’

ajaxfanzone.nl

Johan Cruijff analyseert in zijn column in De Telegraaf vandaag de wedstrijd van Jong Oranje tijdens de eerste EK-playoffwedstrijd tegen Jong Portugal (0-2 verlies). “Voetballers passen de bal naar elkaar, maar zelden met de intentie om iemand uit te spelen. Dus kom ik weer tot de conclusie, dat er in de opleiding veel mis gaat.”, aldus Cruijff in de ochtendkrant.

Van Rhijn heeft stijgende lijn te pakken

ajax1.nl

Ricardo van Rhijn is bezig aan een goed seizoen. Door de afwezigheid van Lasse Schöne van een aantal wedstrijden had Van Rhijn de mogelijkheid vrije trappen te nemen en hiermee zijn specialiteit te laten zien. ‘De goal tegen Feyenoord was een speciaal moment voor mijzelf. Het gaat erom dat ik voor een langere tijd een hoog niveau kan vasthouden. Als ik dat kan volhouden, komt het vanzelf. Op dit moment ben ik realistisch genoeg om te zeggen dat ik het nog niet heb verdiend. Ik moet het eerst laten zien,’ aldus de verdediger die dit jaar samen met Lasse Schöne columnist […]

De moraal van Mossou

www.afca.nl

Jarenlang was het dolle pret, uit tegen nac. Bijna net zo leuk als in tukkerland, durf ik te stellen. Iedere keer draaide het in Breda weer uit op een feestje. Makkelijk winnen op het veld, en gaan en staan waar je maar wilde. Er heen met de trein of eigen auto, lekker klooien, het maakte niet uit, gewoon doen waar we op dat moment zin in hadden.

Verandering van spijs doet eten (column)

ajax1.nl

Co Adriaanse vertelde eens dat de houdbaarheidsdatum van een trainer op maximaal 3 jaar ligt. Uitzonderingen daargelaten. Kijkend naar het rendement is Frank de Boer een dergelijke uitzondering. Op dit moment is hij een kleine 4 jaar aan het roer en dat heeft de club zeker geen windeieren gelegd. Tot nu toe heeft hij het maximale aantal kampioenschappen weten te behalen (4) en heeft hij tussendoor ook nog een Johan Cruijff Schaal gepakt. De Boer nam in december 2010 een zielloos Ajax over van Martin Jol. Het was De Boer die, onder extreme omstandigheden, ervoor zorgde dat de fans weer van […]

Column: Kolbeinn ‘The Iceman’

ajaxfanzone.nl

Het is u vast niet ontgaan. Na een ‘absentie’ van enkele weken dook er zaterdagavond ineens weer een oude bekende op in het Rat Verlegh Stadion. Wekelijks hoorde ik het gemopper van de doorgewinterde supporters aan. Eigenlijk konden we het niet langer aanzien, het gestuntel op positie negen in ons aller Ajax. Maar afgelopen zaterdag was hij er weer. The Iceman scoorde drie keer en alles lijkt weer in kannen en kruiken want laten we eerlijk zijn, Frank heeft altijd gelijk. Voor de trainer van Ajax is dat de stelregel. Regel één is dat ik altijd gelijk heb.

Klaas-Jan Huntelaar: ?Bij PSV zag ik geen doorgroeikansen?

www.vi.nl

Klaas Jan Huntelaar maakte onlangs tegen Chelsea zijn 42ste treffer in internationaal clubverband. Daarmee evenaarde hij de productie van Patrick Kluivert. In de vaderlandse voetbalhistorie maakte alleen Ruud van Nistelrooy meer doelpunten: 62.

Op 30 september 2004 maakte Huntelaar zijn Europese debuut. Hij speelde toen bij SC Heerenveen, dat in de eerste ronde van het UEFA Cup-toernooi Maccabi Petach Tikva had geloot. De wedstrijd in Isral werd geannuleerd wegens een ambtenarenstaking, waardoor er geen vliegverkeer mogelijk was.

Pages

Subscribe to Column