Column

Column Ron Schiltmans: ‘Bang vemoeden’

ajaxfanzone.nl

Met sommige mensen kan je elk onderwerp aansnijden dat je wilt, in no time hebben ze het gewoon weer over datgene waar ze het altijd alléén máár over willen hebben. Je begint tegen iemand over de hoge kosten van je zorgverzekering, maar binnen een minuut sta je op zijn smartphone naar vijftienhonderd wazige foto’s van de winterbestendige botanische fuchsia te kijken. Met iemand anders tracht je de Zwarte Pietendiscussie te duiden, maar weet je na vijf minuten alles over de gevolgen van hard Nederlands leidingwater in vaatwassers van Duits makelij.

Maxwell: 'Ook van huidig Ajax halen spelers Europese top'

www.vi.nl

Paris Saint-Germain speelt komende dinsdag in de Champions League voor eigen publiek tegen Ajax, de enige ploeg waarvan het in de groepsfase nog niet won. Linksback Maxwell (33), een van de drie ex-Ajacieden in Franse dienst, voorspelt een zonnige toekomst voor de Amsterdammers. ?Het huidige team verschilt niet zoveel met de periode met Sneijder en Van der Vaart.?

In zijn laatste drie Champions League-duels won Paris Saint-Germain van Barcelona (3-2) en twee keer van APOEL Nicosia (1-0, 0-1). Hebben jullie lang stilgestaan bij de 1-1 in Amsterdam van september?

Cruijff: ‘Het mooiste is dat ik er na die vijftig jaar nog steeds ben’

ajaxfanzone.nl

Johan Cruijff blikt in zijn wekelijkse column in De Telegraaf terug op zijn debuut bij Ajax, afgelopen weekend precies vijftig jaar geleden. Cruijff weet nog precies hoe hij als 17-jarig knulletje zijn eerste minuten maakte bij de club. ‘Als rechtsbuiten in Groningen tegen GVAV. Het zijn allemaal flitsen die door je hoofd schieten. Dat ik scoorde, maar ook dat ik de bal uit een corner niet voor het doel kon krijgen. Daarnaast is er vooral de herinnering hoe het hele team van Ajax met me bezig was. Zodra ik een schop kreeg, stond iedereen klaar om in te grijpen.

www.vi.nl

Jol Veltman (22) heeft zichzelf dit seizoen hoge doelen gesteld. De centrumverdediger wil constanter en meedogenlozer worden, met Ajax wil hij internationale revanche in de Europa League en in het Nederlands elftal streeft hij naar meer speeltijd. ?Ik voel weer zekerheid in mijn hoofd.?

Het is een fraaie herfstdag in Amsterdam, de training deze ochtend was scherp en bevre-digend geweest, maar Joël Veltman slaakt een zucht die uit zijn tenen lijkt te komen.

Column Ron Schiltmans: ‘Van nature beter’

ajaxfanzone.nl

Er gebeurt bij Ajax weer wat om blij van te worden. Na de traditioneel moeizame weken van oktober, gaat het Ajax vanaf begin november qua Eredivisie nogal voor de wind. Er zijn meerdere oorzaken voor te vinden. Elk seizoen krijgt het elftal van Frank de Boer in deze fase zijn vaste(re) samenstelling. Waar onze achterhoede soms nog ietwat wanhopig om zich heen kijkt, zie je vanaf het middenveld en verder naar voren de zekerheden langzaam stevige grond onder de voetbalschoenen krijgen. Het wordt stabieler, maar tegelijkertijd gelukkig ook frivoler, aanvallender en avontuurlijker.

Zooitje bij Spurs: ‘De Boer lacht, Eriksen zondebok’

ajaxfanzone.nl

Frank de Boer werd afgelopen zomer even in verband gebracht met Tottenham Hotspur, dat zeker geïnteresseerd was, maar uiteindelijk voor Mauricio Pochettino koos. De Argentijn staat momenteel zwaar onder druk in Londen. Tottenham verloor afgelopen weekend opnieuw, nu thuis van Stoke City (1-2) en staat inmiddels twaalfde in de Premier League. Veel supporters schreeuwen om het ontslag van Pochettino. “De Boer lacht zich nu waarschijnlijk kapot”, aldus Darren Lewis, columnist van de Daily Mirror. “Nu doet Ajax weer mee om het kampioenschap en gaat het met Tottenham steeds slechter.

Cruijff: “Mooi dat Ziggo niet heel Ajax in handen heeft”

www.ajaxtotaal.nl

Johan Cruijff is blij met de nieuwe hoofdsponsor Ziggo en de manier waarop Ajax het contract heeft afgesloten. 

“Het mooie is dat de sponsor niet de hele club in handen heeft gekregen, maar Ajax op maat levert”, zegt Nummer 14 in zijn wekelijkse column voor De Telegraaf. “Bedrijven kunnen zo zelf bepalen wat wel of niet interessant voor ze is. Daarmee voorkom je dat bepaalde delen van de club ondersneeuwen.” Cruijff heeft het daarbij over de vrouwen, de amateurs en de jeugd. Die krijgen nog een andere sponsor of sponsoren.

Pages

Subscribe to Column