Column

Dolberg was niet onder de indruk van de sfeer

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Met een stiftje over Brad Jones opende Kasper Dolberg de score in de Klassieker, maar Ajax zag Feyenoord vijf minuten voor tijd langszij komen. “Als ze vijf minuten voor tijd de gelijkmaker maken, is dat teleurstellend. Maar als je naar de hele wedstrijd kijkt, mogen we tevreden zijn”, aldus de spits tegenover FOX Sports.

Jong Ajax steelt een punt in Volendam

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Uitwedstrijden en Jong Ajax. Het is dit seizoen nog geen gelukkig huwelijk gebleken. Vrijdagavond speelde de jonge Amsterdammers na een matige wedstrijd met 1-1 gelijk tegen FC Volendam door een late goal van Vaclav Cerny. Het resultaat was voor weinig Ajacieden een reden om ontevreden te zijn, maar het vertoonde spel was niet zoals het moest zijn.

Column: Eindelijk weer op het puntje van de stoel

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De Klassieker. Het klinkt wat eenvoudig, maar de naam heeft genoeg in zich om de interesse te wekken als je niet weet om wat voor wedstrijd het gaat. Het doet direct denken aan nostalgie, historie en kunst. Een naam met een heroïsche bijsmaak. Zo wordt de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax doorgaans ook aangeduid. En zo hoort het ook. Helaas was er nog niet zo lang geleden een periode waarin de magie van deze wedstrijd zoek was. Het puntje van de wit-rood-witte stoel bleef onaangeroerd. Reden: er was geen spanning.

Open training op De Toekomst

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Zoals gebruikelijk zal ook deze keer de laatste training voor de Klassieker toegankelijk zijn voor publiek.

Normaal gesproken vindt die training plaats in de Amsterdam ArenA, maar dit keer wordt er getraind op het hoofdveld van sportcomplex de Toekomst. Reden daarvoor is dancefeest AMF, dat komend weekend wordt gehouden in de ArenA.

Zaterdag wordt er om 14.30 uur voor het laatst getraind voor de wedstrijd tegen Feyenoord. 24 uur later treden Ajax en Feyenoord aan in De Kuip.

Column: 1 op 2 spitsen

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Veel Ajax-fans zullen het wel herkennen: je staat in de kroeg met je vrienden en op een gegeven moment verandert het gespreksonderwerp naar miskopen en/of mislukte spelers van Ajax. In het bijzonder: mislukte spitsen. De ene na de andere naam vliegt over tafel, je stookt elkaar op en de namen die de revue passeren worden gekker en gekker. Gierend van het lachen proesten gespreksdeelnemers namen uit van spitsen die te boek staan als miskleun.

Vier Ajacieden op ‘talentenlijst FFT’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

FourFourTwo heeft een lijst opgeteld met de beste talenten onder de 21 jaar. Ajax is in de lijst goed vertegenwoordigd. Jairo Riedewald (26), Davinson Sánchez (28), Riechedly Bazoer (36) en Kasper Dolberg (57) behoren volgens de Engelse site tot de beste 59 talenten van de wereld.

Jairo Riedewald – Plaats 26

Column: Houthakkers

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Donderdag was hij terug in de ArenA: Eyong Tarkang Enoh (zijn voornamen verwierven met name faam door de commentatoren van het spel FIFA). In het shirt van Standaard Luik. Je zou dit ‘afgedwaald’ kunnen noemen, maar pijnlijk genoeg is enige nuance wel op zijn plaats na een tweede helft waarin Ajax nauwelijks de gelijke van zijn Belgische opponent was.

Pages

Subscribe to Column