Column

Bergkamp en Jonk hebben allebei gelijk

Bron: www.vi.nl

Nemanja Gudelj is bezig aan zijn vijfde seizoen in de Eredivisie. Dat betekent dat hij in de voorgaande vier jaar is gewogen en te licht bevonden door Ajax. Toen hij in de zomer van 2013 voor drie miljoen euro door AZ werd overgenomen van NAC Breda, hadden de Amsterdammers dat geld niet voor hem over. Toen werd hij waarschijnlijk wel beoordeeld als een goede Eredivisie-speler, maar niet als iemand die van toegevoegde waarde was op een middenveld met Christian Poulsen, Siem de Jong en Daley Blind.

Ex-coach Ajax Martin Jol waarschuwt Frank de Boer

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Johan Cruijff komt eind deze maand naar Amsterdam om de ‘communicatiestoornissen’ tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal van Ajax op te lossen. Hij zal dan proberen om Wim Jonk (jeugd) en Frank de Boer (eerste elftal) weer aan een tafel te krijgen.Bij de voorganger van De Boer komen de herinneringen aan zijn Ajax-tijd weer naar boven. “Als Cruijff zich roert, kun je maar beter wegwezen”, zegt Martin Jol (Ajax-coach in 2009 en 2010) in het Algemeen Dagblad.

Johan Cruijff: 'Mensen zullen concessies moeten doen'

Bron: www.vi.nl

In het seizoen waarin Ajax na vier succesjaren naast de landstitel grijpt, sijpelt onrust binnen de clubleiding naar buiten. Verschillen in visie bij de beleidsbepalers en de opleiders liggen ten grondslag aan de ontstane situatie. Johan Cruijff gaat proberen alle betrokkenen weer op én lijn te krijgen. ?Nu is het zaak dat het beste van de diverse werelden gaat samenkomen.?

Een doordeweekse dag op jeugdcomplex De Toekomst. Het zou een middag als alle andere kunnen zijn, maar dat is het niet.

Pages

Subscribe to Column