Column

Gerards prijst Ajax: “Dit is de categorie spelers”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Om Davinson Sánchez binnen te halen heeft Ajax gebruikgemaakt van de connecties van voetbalmakelaar Peter Gerards in Zuid-Amerika. De voormalig doelman zag Sánchez meerdere keren in actie. “In mijn ogen heeft hij alle kwaliteiten die een moderne verdediger nodig heeft. Hij heeft snelheid, kracht, is goed in één-tegen-één-situaties, is sterk in de lucht en kan goed opbouwen”, vertelt Gerards aan De Telegraaf.

Verkoop seizoenkaarten stijgt licht

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax heeft tot op heden iets meer seizoenkaarten verkocht dan vorig seizoen. Vandaag verkocht de club zijn 30.000e seizoenkaart voor het seizoen 2016/2017. Dit is ongeveer 1500 meer dan vorig seizoen rond deze tijd, zo meldt de club op de eigen website.

Vandaag is de laatste dag dat seizoenkaarthouders hun seizoenkaart kunnen verlengen. Daarna worden deze plekken automatisch in de vrije verkoop gedaan. In de loop van deze week zullen er extra seizoenkaarten beschikbaar komen, onder andere in de prijscategorie € 222,50 tot € 288.

Update: Ajax bevestigt transfer Fischer

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Viktor Fischer verkast deze zomer mogelijk naar Middlesbrough FC. De aanvaller heeft het trainingskamp van het Deense elftal verlaten en is met zijn zaakwaarnemer Sören Lerby onderweg naar Engeland om de laatste details te bespreken. Dat meldt De Telegraaf.

Ajax en Middlesbrough bereikten eerder al overeenstemming over een transfersom van vijf miljoen euro exclusief bonussen. De Engelse club promoveerde dit seizoen naar de Premier League.

Bosz en scheidsrechters, dat is een dingetje

Bron: www.ajaxlife.nl

Bosz en Makkelie komen niet op elkaars verjaardag. © Pro Shots

Een Ajacied trekt zijn jasje niet uit, luidt het devies. En Ajax is ook heus geen vereniging voor koorknapen. Maar je dient je wel te gedragen langs de lijn. Frank de Boer gedroeg zich altijd keurig, de reputatie van Peter Bosz langs de lijn is iets minder florissant.

Hoewel Ajax en Danny Makkelie volgens de rest van het land dikke vrienden zijn, heeft de scheids het een keer flink aan de stok gehad met Bosz. Dat gebeurde in de herfst van 2015, tijdens een duel om de KNVB-beker tussen Heracles Almelo en Vitesse.

Jordi Cruijff zet het werk van zijn vader voort als columnist

Bron: ajaxfanzone.nl

Johan Cruijff schreef jarenlang columns voor De Telegraaf. De laatste bijdrage was enkele dagen voor zijn dood op 24 maart jl. Zoon Jordi zet het werk van zijn vader voort en begint op 1 augustus als columnist van het dagblad. In de editie van vandaag is de eerste bijdrage van Jordi te lezen al betreft dit een introductie. De colums komen op exact dezelfde plaats in het Dagblad. Telesport is dan ook blij en trots dat Jordi Cruijff is ingegaan op het verzoek om de column van zijn overleden vader over te nemen.

Gudelj: “De 1-1 was een enorme dreun”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Nemanja Gudelj ziet in dat Ajax er zelf voor heeft gezorgd dat ze de landstitel mis zijn gelopen. “De 1-1 was een enorme dreun voor ons”, vertelt Gudelj over de gelijkmaker aan Voetbal International. “We hadden de schaal in handen, maar hebben het zelf verpest. In de kleedkamer zag ik veel boze en huilende gezichten…”

Volgens Gudelj had Ajax geen mentale inzinking tegen De Graafschap. “Ik denk dat we mentaal wel degelijk goed zijn. Tegen Utrecht kwamen we wél terug. Maar we hebben het eerder dan vandaag al laten liggen.”

[Column Sigtyr] Het is maar een titel

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ik ben zeker teleurgesteld en verbijsterd maar zeker niet verslagen. Dat was ik in zekere zin al sinds de Cruijff-filosofie de Arena uit geschopt werd door de bollebozen die aan het roer staan van het ooit zo prachtige vlaggenschip AFC Ajax. Het verliezen van een titel is vervelend, maar het onderuit gaan tegen een Noorse middenmotor is veel erger. We stonden een half jaar lang voor paal in Europa en zijn ondanks een makkelijke loting toch voor de winterstop al uitgeschakeld.

Pages

Subscribe to Column