Column

Cillessen: 'Ik was bijna weggeweest bij Ajax'

www.vi.nl

VI Premiumis de online abonnementsdienst van Voetbal International. Op mobiel, tablet en PC, 24 uur per dag, waar je maar wilt. Hier vind je bijna alle verhalen uit het blad, plus extra columns, video-reportages en blogs van onze clubwatchers. Wekelijks delen we één gratis artikel om je kennis te laten maken met VI Premium.Volgens keeperstrainer Carlo l?Ami heeft Ajax met Jasper Cillessen (25) en Kenneth Vermeer (28) de twee beste keepers van Nederland in de selectie. Dat brengt al jaren een boeiend gevecht om een basisplaats met zich mee.

[BREAKING] Eto’o naar Ajax (Column)

ajax1.nl

Ja sorry, ik ben een beetje aan het testen met berichten en wilde even checken hoe er gereageerd wordt op Breaking News. Gaat mijn website hangen, implodeert de server, stopt het hele internet of kunnen de ongetwijfeld duizenden hits per minuut makkelijk verwerkt worden? Allemaal informatie waar je als websitebeheerder wat aan hebt en dus graag in kaart wilt brengen. Vandaar die titel. Maar het hadden net zo makkelijk allerlei ándere onmogelijke woordencombinaties kunnen zijn. ‘Feyenoord kampioen!’ wilde ik eerst doen, maar dat staat een beetje raar boven een Ajaxcolumn.

Eto’o: vergane glorie of ervaren kracht?

ajax1.nl

Een van de veelvuldig genoemde redenen om Eto’o niet te halen is dat hij over-the-hill zou zijn. De beste man zou nog net niet op zijn laatste benen lopen en zou daarom totaal niets toevoegen aan Ajax. Zelfs gerespecteerd Telegraaf-redacteur Valentijn Driessen noemde hem onlangs in zijn column ‘vergane glorie’. Wat weten we eigenlijk van Eto’o? Vorig seizoen heeft hij voor Chelsea het respectabele aantal van 21 wedstrijden gespeeld, vooral als invaller. Hierin scoorde hij 9 keer. Is Eto’o nu serieus over-the-hill?

Cruijff: Ajax heeft grote voorsprong; vooral op Feyenoord

ajax1.nl

Aan de onderkant van de Eredivisie zijn niet alle ploegen er beter op geworden de afgelopen tijd. Dat schrijft Johan Cruijff in zijn column in De Telegraaf. Het Ajax icoon maakt zich zorgen over het gebrek aan technische vaardigheden. Vele spelers zijn in zijn ogen te langzaam met hun inspeelpass. ‘Een onderdeel dat te trainen is. Het is in ieder geval zorgwekkend.’ Cruijff vraagt zich daarnaast af waarom er niet meer jeugdspelers aan het doorbreken zijn. Zou dat aan de opleiding of de coach liggen, of gaan de spelers te vroeg weg bij hun club en zakt hun loopbaan daarna […]

VI 33: Rutten, Kishna, Wijnaldum, Lamprou en FC Twente

www.vi.nl

De cover van de nieuwe Voetbal International is gereserveerd voor Fred Rutten. De opvolger van Ronald Koeman beleefde een bewogen week met Feyenoord.

VI-verslaggever Martijn Krabbendam volgde de Rotterdamse club in de week van de mislukte poging de Champions League te halen en van de positieve start in de Eredivisie. Hij constateert dat Rutten tegen de verdrukking in Feyenoord langzaam naar zijn hand zet.

'Respect voor Ajax in China groot'

www.ajaxshowtime.com

'In China is het respect voor het Nederlandse voetbal en Ajax als meest succesvolle club groot', zegt de oud-doelman in zijn column in De Telegraaf. 'De manier waarop wij maar nieuwe jeugdspelers blijven leveren, wordt gewaardeerd. Dat we als land met zestien miljoen inwoners derde van de wereld werden, dwingt duidelijk respect af. Net als het feit dat de beste opleidingsclub ter wereld, Ajax, voor de vierde keer op rij kampioen is geworden.'

Ajaxfan van vader op zoon

www.ajaxtotaal.nl

Ondanks het ’020′ etiket en het leedvermaak als er ‘Helemaal niets in Amsterdam!’ wordt gewonnen, is Ajax de populairste club van Nederland. Niet alleen in Mokum maar door het hele land wordt de recordkampioen aangehangen. Terwijl de internationale dominantie al bijna 2 decennia voorbij is, blijft jeugdige liefde voor Ajax opbloeien en niet zelden zal deze passie door vaders met de paplepel zijn ingegoten. Het is van alle generaties; vaders die hun zonen meetorsen naar hun favoriete cluppie.

Column: Eto’opie

ajax1.nl

Dit jaar kozen we met het gezin voor een old school vakantie. Een busreis naar het voor ons nog volledig onbekende Italië. Achteraf een veilige keuze, aangezien vliegtuigen om uiteenlopende redenen de laatste tijd uit de lucht vallen. Dennis Bergkamp heeft gewoon groot gelijk. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meer wist hoe oud zo’n busgezelschap vaak kan zijn. Oud. Het voelde nog net niet als een tripje van De Zonnebloem, maar die hoge gemiddelde leeftijd had ook zijn voordelen. Zo ging ik gewoon élke avond in de bus even met de pet rond, zogenaamd voor de chauffeur. […]

"Misschien wil Eto'o een jaartje in Luilekkerland rondlopen"

www.fcupdate.nl

Samuel Eto'o wordt de afgelopen dagen nadrukkelijk in verband gebracht met Ajax, dat de 33-jarige topspits uit Kameroen graag naar Amsterdam ziet komen. Willem van Hanegen denkt er het zijne van, in zijn column in het Algemeen Dagblad. Hij betwijfelt ten eerste of Eto'o haalbaar is voor Ajax en stelt ten tweede dat, mocht het lukken, de Kameroener de Eredivisie als 'Luilekkerland' beschouwt.

Pages

Subscribe to Column