Column

Cruijff en de hoofdpijndossiers van Ajax

Bron: www.vi.nl

Veel kopstukken van Ajax dromden dit weekeinde samen bij het internationale jeugdtoernooi om de Copa Amsterdam. Johan Cruijff streeft ernaar dat de oud-spelers in de technische leiding weer op én lijn komen, maar ondanks zijn bezoek is de onrust nog niet weggenomen. Ajax wacht een hectische zomer waarin de club de koers voor de komende jaren zal bepalen.

Het zenuwcentrum van Ajax lag tijdens het Pinksterweekeinde niet in De Arena of op De Toekomst, maar in het Olympisch Stadion.

'Ben er nu redelijk uit wat er moet gebeuren'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Johan Cruijff gaat snel actie ondernemen bij Ajax. De legendarische nummer veertien was afgelopen week in Amsterdam om met wat mensen te praten en om verschillende toernooien te bezoeken. In zijn column in De Telegraaf geeft hij gedeeltelijk uitsluitsel. 

'Ik heb de afgelopen dagen de nodige gesprekken binnen Ajax gevoerd. Ik ben er nu redelijk uit wat er moet gebeuren', schrijft Cruijff. 'Dat breng ik niet naar buiten, omdat dit via de officiële kanalen moet lopen. Het is even niet anders, maar ook ik moet me aan de spelregels houden.'

Van Rhijn: "De beelden van het PSV-feest deden pijn"

Bron:

Ricardo van Rhijn zag het kampioenschap dit jaar naar PSV gaan. Na vier landstitels op rij voor Ajax werd het titelfeest dit seizoen weer eens in Eindhoven gevierd. In een column op de clubwebsite geeft de rechtsachter aan dat het zien van de beelden vanuit Eindhoven hem pijn deden. "Toen ik de beelden van het PSV-feest zag, bekroop mij het gevoel dat ik dit nooit meer wil meemaken."

'Nemanja Gudelj heeft wat goed te maken'

Bron: www.vi.nl

Vanuit een skybox keek Nemanja Gudelj afgelopen zondag in het AFAS Stadion naar AZ-NAC. De aanvoerder was geschorst. Misschien was dat voor hem maar beter ook, want hij had wat uit te leggen aan de fans in Alkmaar. Zijn midweekse uitstapje naar Ajax, waar hij een vijfjarig contract tekende, en vooral de uitspraak dat hij naar de mooiste club van Nederland ging, wekten verontwaardiging. Het was namelijk Gudelj zelf geweest die meermaals verkondigde pas na het seizoen met verschillende gegadigden te zullen praten. Hij wilde zich volledig op AZ en de strijd om Europees voetbal focussen.

Pages

Subscribe to Column