Column

Column: Heerlijk sjouwen voor Johan

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Op de dag dat we massaal de wonden likken is er tijd voor relativering. Het geeft een zekere rust. En het geeft tijd om verder te kijken. Want er is wel degelijk meer. Morgen is het 25 april. Juist, de geboortedag van Johan Cruyff. De Ajacied der Ajacieden zou morgen 70 jaar oud geworden zijn. Enerzijds dus bijzonder cru dat Ajax juist vlak voor deze memorabele dag het kampioenschap definitief verspeelde. Anderzijds is er het besef dat dit seizoen een groot eerbetoon aan Cruyff is.

Koeman: “Ajax laat zien dat het daarin groeiende is”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax behaalde afgelopen donderdag ten koste van Schalke 04 de halve finale van de Europa League. Oud Ajax-trainer Ronald Koeman is trots op Ajax. Al vond hij het verschil tussen een thuis- en een uitwedstrijd wel erg groot. “Voor Ajax is het een zware bevalling geweest, vooral omdat het verschil tussen thuis en uit enorm was. Daar kun je een punt van maken, maar ik leg nu liever de nadruk op het karakter dat de ploeg heeft getoond”, begint Koeman zijn column in De Telegraaf.

Bosz wordt geprezen: ‘Speelwijze helemaal in de geest van Johan Cruijff’

Bron: www.voetbalzone.nl

Ajax plaatste zich donderdagavond voor de halve finale van de Europa League en Jaap de Groot noemt dat ‘een bijzonder verjaardagscadeau’ voor Johan Cruijff, die komende dinsdag zeventig jaar zou zijn geworden. De columnist annex journalist schrijft in De Telegraaf dat de bijzondere prestatie van de Amsterdammers voor een groot deel toekomt aan trainer Peter Bosz.

Column: Nog even over Schalke

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Donderdag 13 april 2017, een historische dag. Ajax speelt eindelijk weer eens een kwartfinale van een Europees toernooi. De spanning stijgt, tegenstanders worden beter en belangen worden groter. Dus ga je op zoek naar houvast, bevestiging, aanknopingspunten zo u wil. Wanhopig ga je op zoek naar bevestiging van je theorie dat je club gaat winnen. En die bevestiging vind je altijd, als je er maar hard genoeg naar op zoek gaat. Hoe vergezocht ook, je zult het vinden. Of dat nu terecht is of niet.

Column: Hopen op broedermoord

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Afgelopen woensdag versloeg Nick Viergever samen met zijn teamgenoten zijn oude club AZ. Hard, meedogenloos, kil. Alsof hij nooit in Alkmaar gespeeld heeft. Alsof hij de mensen daar niet meer kent. Alsof zijn hart er nooit heeft gelegen, ogenschijnlijk emotieloos. Precies zoals we het graag zien. Want als je kampioen wilt worden, moet je over lijken gaan. Je moet mensen pijn durven doen, ook al liggen ze je nauw aan het hart. In een titelrace is geen plaats voor sentiment.

Pages

Subscribe to Column