Column

[Column] De Greet Hofmans affaire

Bron: www.ajaxtotaal.nl

In een ver verleden is ooit onderzocht of Ajax geen status als hofleverancier kon krijgen. Koninklijk Ajax. En dan lekker een kroontje erbij om het af te maken. Heerlijk megalomaan, een beetje zoals een afgekalfde selectie aankleden met een 1 op de stropdas. Real Ajax, het is er nooit van gekomen. Gelukkig maar.

“Jonk vocht tegen oppositie, één bom wantrouwen”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Volgens diverse betrokkenen zou het einde van de Cruijff-revolutie te wijten zijn aan de mensen om Wim Jonk heen. Zo zouden ze Ajax te ver van het voetbal af laten drijven. Nadat mental coach Derk de Kloet uit de gratie raakte omdat hij ongevraagd meekomt bij gesprekken met medewerkers, had Jonk al snel een nieuwe vertrouwensman: Roy Ramdjanamsingh. Ramdjanamsingh geeft communicatie en leiderschapstrainingen.

[Mening Schoentje96] De strijd aan met PSV

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Een nieuw jaar betekent vaak een nieuwe ronde met nieuwe kansen maar in Rotterdam hebben ze dat nog niet helemaal begrepen volgens mij…Des te gunstiger voor Ajax, hoewel ze hen bijna achterna gingen, maar op het nippertje weet Ajax zich met strijd en passie (zoals Frank dat zo mooi zei) vooralsnog te redden en blijft het in de nek van PSV hijgen.En met een verschil van 14 punten op nummer 3, Heracles Almelo (overigens erg knap!), kunnen we toch wel zeggen dat Ajax en PSV gaan uitmaken wie er aan het einde van het seizoen met De Schaal staat.

Ajax is een tikkende tijdbom

Bron: www.vi.nl

Het seizoen van de sportieve revanche zit voor Ajax vol valkuilen. De club speelde een kansloze rol in Europa en het KNVB-bekertoernooi, terwijl in de Eredivisie opvallend vaak het chagrijn overheerst. De overwinning op Feyenoord zorgde voor opluchting, maar neemt de zorgen allerminst weg. Een analyse van de twijfels in de hoofdstad.

Op het veld, de reservebank en de tribune, overal vallen Ajacieden elkaar na het laatste fluitsignaal van Kevin Blom in de armen. In een wedstrijd vol emoties trekt Ajax verdiend aan het langste eind.

“Meer talenten zullen Engelse aanbiedingen krijgen”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

“Waarom steken clubs geen geld in eigen talenten”, zo vraagt onderzoeksjournalist Tom Knipping zich hardop af in zijn nieuwe column in Voetbal International. Hij haalt Ajax in die column meerdere malen aan als voorbeeld: “Zo bleek onder meer dat Chelsea jaagt op Juan Familia Castillo uit de B1 van Ajax. Eerder raakte Ajax al vier jongetjes kwijt aan Manchester City, Manchester United, Arsenal en Real Madrid.” Daarmee doelt hij op respectievelijk Javairo Dilrosun, Timothy Fosu-Mensah, Donyell Malen en Mink Peeters.

Column: Alle lof voor de echte MoTM – Kevin Blom

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De walgelijke pop van Kenneth Vermeer, de ‘lucky’ winnende goal van Riechedly Bazoer en de zesde nederlaag op rij voor Feyenoord. Dat zijn waarschijnlijk de meest besproken onderwerpen na de Klassieker die door Ajax met 2-1 werd gewonnen. Er werd echter amper gesproken over de echte Man of The Match – scheidsrechter Kevin Blom. Een groter compliment is er niet voor een scheidsrechter.

Bron: www.vi.nl

Zijn debuut in het eerste van Ajax was tegen Feyenoord. Hij wist van tevoren niet dat hij het veld in zou gaan, maar Trabelsi kreeg een rode kaart en voor Johnny het wist stond hij op de mat. Uiteindelijk zou John Heitinga zijn debuutwedstrijd met 1-2 van Feyenoord winnen. Hij deed zelf niks gedenkwaardigs hoor, maar dat is toch lekker om je carrière mee af te trappen, met winst in De Kuip.

Zijn moeder had ongeveer tien jaar daarvoor naar Ajax gebeld, vlak voor Johnny?s zevende verjaardag, om te vragen of hij een keer mee mocht doen.

Ajax kan niet zonder Davy Klaassen

Bron: www.vi.nl

Ver op eigen helft zag Davy Klaassen de Feyenoorders Karim El Ahmadi en Sven van Beek tegen elkaar opspringen. Hij twijfelde geen moment, pikte de bal op en versnelde het spel met een pass op Riechedly Bazoer. Tien tellen later was Klaassen het veld overgestoken om Amin Younes met een bekeken pass te bedienen. De Duitse vleugelspeler kapte twee man uit en bracht Ajax op gelijke hoogte (1-1).

In én vloeiende tegenaanval liet Klaassen de bijzondere mix van zijn kwaliteiten zien.

[Column] Ajax aan de strop

Bron: www.ajaxtotaal.nl

De Vermeerpop. Misschien zal de maker ervan ooit gaan inzien hoe die hele actie naast stupide vooral ook symbolisch was. Een nieuwe nagel aan de doodskist van het bijna opgebaarde lijk Ajax. Er was ooit als negenjarig ventje een reden dat ik van Ajax als club ben gaan houden. Dat magische Ajax wat zo inventief was, dat liever slim dan sterk was. Dat gezien het joodse imago nog het beste met de kleine David vergeleken kon worden die de Goliathen van de voetbalwereld versloeg.

Pages

Subscribe to Column