Column

Column: “Cruijff is voor mij onnavolgbaar”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

24 maart 2016 zal voor eeuwig in de boeken staan als de dag dat we een grootheid en legende in de historie van het Nederlandse voetbal verloren. Tot op de dag van vandaag leeft het ongeloof onder de voetballiefhebbers en word de naam ‘Cruijff’ overal nog geschreven en gesproken. Johan Cruijff zal ook altijd bekend staan als de man die clubs als Ajax en FC Barcelona groot maakte, als speler en adviseur maakte Cruijff furore bij beide clubs.

Hoe het allemaal begon

Column: 14 dagen geen gesteggel

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

We herdenken vandaag de grootste Ajacied die ooit geleefd heeft. Er is alweer een jaar verstreken. Het is een jaar nadat het land in rep en roer was. Een jaar na vele mooie eerbetonen, herdenkingen en terugblikken. Nu zijn we 365 dagen verder, en als het gaat over Johan, de man die twaalf maanden geleden als een held werd herdacht, gaat het eigenlijk alleen maar over het gesteggel om de naam van de ArenA. Gesteggel dat al vrij snel na zijn overlijden begon en niet meer ophield.

Column: Bosz, voldoende of onvoldoende?

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, heeft zich uitgelaten over het dure puntenverlies wat Ajax gister leed. Volgens de redacteur scoort Peter Bosz een onvoldoende dit seizoen.

Bosz begon dit seizoen aan een nieuw avontuur bij Ajax, in tegenstelling tot de speelwijze van Frank de Boer wilde Bosz attractief voetbal spelen en de tegenstander de wil op leggen. Zoals afgelopen Europa League duel is gebleken, zit het er zeker in bij de ploeg van de Apeldoorner.

Column: Wij Zijn Ajax Wij Zijn De Beste?

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

2-1 tegen FC Kopenhagen uit. Eerste helft breekbaar en bij vlagen timide, tweede helft scherp en goed. Bij vlagen leuk om naar te kijken én eindelijk hebben we kunnen zien waar sporadisch vleugelflitser Traoré toe in staat is. Na de wedstrijd, direct nadat de woede over beslissingen die niet in Ajax’ voordeel uitvielen was weggeëbd, klonk het uit de monden van veel analisten, supporters en zelfs spelers – zij het verkapt – ‘een prima uitslag’ of ‘een goede uitgangspositie voor de return’.

Kieft: “Ajax verliest omdat De Ligt 17 jaar is”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Wim Kieft zag Ajax afgelopen donderdag ten onder gaan tegen FC Kopenhagen. De jonge ploeg verloor met 2-1 van de fysiek sterke Deense ploeg. De 8 jongste ploegen ooit in de knockout-fase van de Europa League waren allemaal van Ajax(!). Kieft ziet, net als vele anderen, dat dit meer een probleem is dan een voordeel.“Bij FC Kopenhagen-Ajax kwam het verschil tussen de Deense en Nederlandse ploeg in fysiek opzicht nadrukkelijk aan de oppervlakte”, zegt Kieft in zijn column voor De Telegraaf.

Column: ‘Heb geen foto, Willem’

Bron: ajaxfanzone.nl

Zo af en toe vallen momenten op hun plek en sta je ineens samen een bak koffie te drinken met je idool van weleer. Ergens op een druilerige zondagmiddag vond ik op de zolder van mijn ouderlijk huis in een stoffige doos mijn plakboeken terug van Ajax. Het was iets wat gelijk mijn aandacht trok en al bladerend droomde ik weg en ging terug naar de tijd waarin ik Ajax heel anders beleefde als hedendaags.

Pages

Subscribe to Column