Column

De Boer is niet van plan Klaassen op 'nummer zes' te zetten

www.ajaxlife.nl

Klaassen draagt niet zomaar het Ajaxshirt met nummer tien.© Proshots

Zomaar een ideetje van Johan Cruijff: zet Davy Klaassen eens neer als nummer zes. Goed idee, vindt Frank de Boer ook. Maar we doen het niet. Simpelweg omdat Klaassen aan de andere kant van het veld veel te belangrijk is voor Ajax.

Zoals ieder seizoen is het weer flink puzzelen wie er als controleur moet spelen. Vaak laat de puzzel zich pas leggen als er maar een bepaald puzzelstukje overblijft. En dan begint het te lopen. Zo ver is het nog niet. Ook wat Jairo Riedewald betreft blijft het voorlopig bij potentie.

[Column Sigtyr] Ondanks alles, toch positief

www.ajaxtotaal.nl

Ik heb toch vooral positieve gevoelens overgehouden aan deze wedstrijd tegen Barcelona. Over Ajax dan. Negatieve gevoelens kwamen zoals altijd vooral van de pratende, nee giechelende kale hoop str*nt, de rest van de media en de verrotte staat waarin de voetbalsport al veel te lang verkeert. De scheidsrechter kon mij daarnaast ook niet bekoren. Er zijn er genoeg die nog veel slechter zijn, maar goed was hij mijns inziens zeker niet.

Cruijff genadeloos voor Ajax onder druk

www.ajaxtotaal.nl

Johan Cruijff is weer enorm teleurgesteld in het spel van Ajax.Vooral het onder de druk uit voetballen, vroeger het handelskenmerk van het echte Ajax, is heel ver onder de maat, volgens de legendarische nummer 14.“Ik heb al vaker aangegeven dat er veel mis is gegaan met de opleiding. Neem FC Twente-Ajax. Toen Twente druk zette, was Ajax niet in staat om drie keer achter elkaar de bal naar elkaar te passen en hetzelfde overkwam Twente toen Ajax het initiatief overnam”, zegt Cruijff in zijn column in De Telegraaf.

Column: Het mysterie Andersen

ajax1.nl

19 maart 2012. Het is een druilerige, grauwe dag in Aalborg. In Noord-Denemarken heeft John Steen Olsen zijn plekje op de tribune inmiddels gevonden. De Ajax-scout haalt zijn notitieblok tevoorschijn, vist een pen uit de binnenzak van zijn lange regenjas en speurt naar de reden voor zijn lijnvlucht naar Kopenhagen: Lucas Andersen. Met 16 jaar en 174 dagen de jongste debutant in het Deense voetbal, destijds 17 en basisklant bij Aalborg BK. Een klein half jaar later, staat het Deense wonderkind oog in oog met een verslaggever van Ajax TV. Liverpool en Borussia Dortmund beteuterd achterlatend.

Cruijff schrikt van niveau Jong Oranje: ‘Er gaat in de opleiding veel mis’

ajaxfanzone.nl

Johan Cruijff analyseert in zijn column in De Telegraaf vandaag de wedstrijd van Jong Oranje tijdens de eerste EK-playoffwedstrijd tegen Jong Portugal (0-2 verlies). “Voetballers passen de bal naar elkaar, maar zelden met de intentie om iemand uit te spelen. Dus kom ik weer tot de conclusie, dat er in de opleiding veel mis gaat.”, aldus Cruijff in de ochtendkrant.

Van Rhijn heeft stijgende lijn te pakken

ajax1.nl

Ricardo van Rhijn is bezig aan een goed seizoen. Door de afwezigheid van Lasse Schöne van een aantal wedstrijden had Van Rhijn de mogelijkheid vrije trappen te nemen en hiermee zijn specialiteit te laten zien. ‘De goal tegen Feyenoord was een speciaal moment voor mijzelf. Het gaat erom dat ik voor een langere tijd een hoog niveau kan vasthouden. Als ik dat kan volhouden, komt het vanzelf. Op dit moment ben ik realistisch genoeg om te zeggen dat ik het nog niet heb verdiend. Ik moet het eerst laten zien,’ aldus de verdediger die dit jaar samen met Lasse Schöne columnist […]

Pages

Subscribe to Column