Column

Van Hanegem: 'Ajax veel te hoog op paard gezet'

www.vi.nl

Volgens Willem van Hanegem heeft PEC Zwolle zondag niet alleen terecht de KNVB-beker gewonnen maar ook duidelijk gemaakt dat Ajax te veel wordt opgehemeld.

Van Hanegem had zondag genoten van PEC Zwolle, dat zich niet liet imponeren door de status van een club als Ajax met een fraaie 5-1 zege als resultaat. Volgens de oud-international is er ook flink wat af te dingen van de status van de Amsterdammers.

In Memoriam: F-Sider Taxi Piet

www.afcasupportersclub.nl

Vandaag is het al weer vijf jaar geleden dat Taxi Piet is overleden.

Helaas heeft hij de ongelijke strijd tegen een verschrikkelijke ziekte moeten opgeven.

Wij blijven hem herinneren als een prachtig mens, markante Ajacied, F-Sider van het eerste uur en rasechte Amsterdammer.

Wij wensen Marianne, kinderen, familie, vrienden en bekenden veel sterkte!

Cruijff ziet voordeel in bekerblamage

ajax1.nl

Hoewel er naar aanleiding van de ruim verloren bekerfinale tegen PEC Zwolle van afgelopen zondag weinig reden tot glimlachen was voor Ajacieden, komt die nederlaag volgens Johan Cruijff als een geschenk uit de hemel. De legendarische ‘nummer 14′ spreekt zich in zijn wekelijkse column in De Telegraaf uit over het leerproces waaraan hij sinds de fluwelen revolutie al vaak refereerde. “Na het derde landskampioenschap gaf ik al aan dat de club pas op 65 procent zit van wat het zou moeten zijn.

Cruijff: 'Eigenlijk blij met afstraffing tegen PEC'

www.vi.nl

De successen maken blind voor de problemen die er nog steeds zijn bij Ajax. De verloren bekerfinale is daarom volgens Johan Cruijff een welkome les.

'Natuurlijk is het jammer dat Ajax de beker niet heeft gewonnen, maar eigenlijk is de nederlaag een geschenk uit de hemel', zegt Cruijff in zijn column in De Telegraaf. Door de sportieve successen is niet iedereen overtuigd dat er nog een weg te gaan is.

Pages

Subscribe to Column