Column

Van Hanegem staat versteld van klassieke zege Ajax

www.ajaxlife.nl

Zelfs deze bal gaat niet binnen. Het is echt een mirakel.© Proshots

Ajax stelde niet veel voor. Maar dat kwam door Feyenoord. Zeker op de dag na een klassieker is het leuk om de column van Willem van Hanegem erbij te pakken. De Feyenoorder kan het amper geloven dat zijn club met lege handen staat.

We kunnen van alles van Van Hanegem vinden en populair is hij niet onder Ajacieden – da's logisch – maar beschouw hem als een van de weinige Feyenoorders op een verjaardag vol Ajaxfans. Dan kan het best vermakelijk zijn om de zaken eens uit ander perspectief te horen.

Oproep aan supporters JOS – Ajax: Geen vuurwerk en fakkels!

ajaxfanzone.nl

Na de zeer terechte overwinning van gisteren, staan a.s. dinsdag en woensdag een tweetal bekerontmoetingen geprogrammeerd. Dinsdagavond spelen de Ajax amateurs tegen NEC op sportpark de Toekomst en woensdagavond neemt JOS Watergraafsmeer het op tegen de betaalde tak van Ajax. De laatste wedstrijd wordt vanaf 18.30 gespeeld in het Olympisch Stadion. Voor deze locatie is gekozen na herhaaldelijk overleg tussen JOS en Ajax afgelopen week. Daarbij ligt de waarheid wel wat genuanceerder dan een columnist vorige week schreef over het vinden van een juiste locatie.

Oproep aan supporters JOS-Ajax: Geen vuurwerk & fakkels!

www.afcasupportersclub.nl

Na de zeer terechte overwinning van gisteren, staan a.s. dinsdag en woensdag een tweetal bekerontmoetingen geprogrammeerd. Dinsdagavond spelen de Ajax amateurs tegen NEC op sportpark de Toekomst en woensdagavond neemt JOS Watergraafsmeer het op tegen de betaalde tak van Ajax. De laatste wedstrijd wordt vanaf 18.30 gespeeld in het Olympisch Stadion. Voor deze locatie is gekozen na herhaaldelijk overleg tussen JOS en Ajax afgelopen week. Daarbij ligt de waarheid wel wat genuanceerder dan een columnist vorige week schreef over het vinden van een juiste locatie.

 

Cruijff praat amper over slechte Klassieker: ‘Goed dat Ajax geen punten verspeelde’

ajaxfanzone.nl

Johan Cruijff laat het een dag na de wedstrijd tegen feyenoord na om het slechte spel van Ajax te bespreken. De Amsterdammers speelden één van de slechtste Klassiekers in de geschiedenis, maar het icoon heeft het daar in zijn column in De Telegraaf niet over.

“De eerste wedstrijden in Europa hielden voor Nederland niet over”, trapt Cruijff af. “Positief is wel dat alle drie de clubs goed uit het midweekse programma gekomen zijn. feyenoord liet tegen Ajax zien dat de club op de goede weg zit, terwijl Ajax en psv geen punten verspeelden.”

Fotoserie: van Hans Venneker tot Kenneth Vermeer

www.vi.nl

Negentien jaar nog maar, een rookie in de Eredivisie. Hans Venneker scoort voordat de Ajacieden Wim Suurbier en Kees Ruiter (rechts) kunnen ingrijpen. De jonge Feyenoord-spits zou deze middag nog vier keer scoren. Het is 29 november 1964; uitslag: 9-4! Zondag ontvangt Feyenoord voor de 84ste keer in competitieverband de aartsrivaal in De Kuip. Pikant dit keer is dat Kenneth Vermeer, tot voor kort Ajacied, bij de thuisclub onder de lat staat. In deze fotoserie enkele vorige Klassiekers in beeld.

www.vi.nl

Op de cover van de nieuwe editie van Voetbal International prijkt Ajax-trainer Frank de Boer, die in een uitgebreid interview met Simon Zwartkruis vertelt nog voldoende uitdagingen te zien in Amsterdam.

De Boer: 'Goed dat Ajax wegblijft van de transfergekte'

www.vi.nl

Met de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Paris Saint-Germain en De Klassieker in Rotterdam tegen Feyenoord begint Ajax aan de weken van de waarheid. Kunnen de Amsterdammers hun Europese ambities waarmaken? Welke talenten zijn in aantocht? En hoe denkt de technische staf over het transferbeleid? De antwoorden komen van trainer Frank de Boer (44).

Welke woord schoot als eerste door je hoofd na de groepsloting van de Champions League?

Pages

Subscribe to Column