Column

Ziyech: “Ze zien mij als een middenvelder”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Hakim Ziyech mag zich vanaf vandaag officieel Ajacied noemen. De middenvelder laat in gesprek met FOX Sports weten dat hij erg blij met deze transfer is. “Het is heerlijk dat het eindelijk rond is! Uiteindelijk heb ik de beste en de slimste keuze gemaakt. En dat is Ajax. De trainer speelde daarbij een belangrijke rol in mijn keuze voor de club.”

Fosu-Mensah: “Ik leer heel veel van Ibrahimovic”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Timothy Fosu-Mensah meldde zich deze week bij Jong Oranje. De pas 18-jarige verdediger van Manchester United vertelde in gesprek met FOX Sports over zijn ervaringen bij de grote club met spelers als Paul Pogba en oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic. “Het is wel een jongensdroom die uitkomt, ja. Het gaat goed, ik ben fit en heb niet veel te klagen. Ik heb nog niet veel gespeeld, maar train met de hoofdmacht mee en doe alles met het eerste. Ik wil mezelf in de basis knokken.”

“Ik moet oplossingen blijven bedenken”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Amin Younes was zondagmiddag weer één van de gevaarlijkste Ajacieden. Tegen Go Ahead creëerde de aanvaller enkele goede kansen na mooie dribbels, passjes en acties. “Ik moet oplossingen blijven bedenken om mijn tegenstanders te verrassen. Dit was door de hitte een zware wedstrijd. Op het veld snakte ik soms naar adem. Als ik gevaarlijk wil blijven, moet ik daar harder aan gaan werken”, vertelt de dribbelaar in gesprek met Ajax Life.

Onana: “Stoppen penalty was geen toeval”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

André Onana kan na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles meer dan tevreden zijn over zijn eigen optreden. De talentvolle doelman stopte, bij een 0-0 stand, met een prachtige duik een penalty en hield de nul. Tegenover FOX Sports laat de doelman weten dat Carlo l’Ami, de keeperstrainer van Ajax, hem hielp bij het stoppen van de penalty.”L’Ami vertelde me voor de wedstrijd dat De Kogel zijn strafschoppen rechts van mij zou schieten, het was dus geen toeval.”

Klaassen: “Lastig om een voorspelling te doen”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Davy Klaassen heeft op de website van Ajax gereageerd op de Europa League-loting. De Amsterdammers zijn in Groep G ingedeeld samen met Standard Luik, Celta de Vigo en Panathinaikos. De loting vond plaats daags na de pijnlijke nederlaag tegen FK Rostov. “Die is nog niet helemaal uit het hoofd nee, maar je probeert wel verder te gaan. Maar je wordt er nog vaak aan herinnerd, dus het is lastig.”

[Column] We zijn weer terug bij af!

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Goedenavond mensen. Na een afwezigheid van een aantal jaren ben ik weer terug om mijn licht te laten schijnen op mijn club Ajax. Ik ben hevig teleurgesteld in het huidige Ajax en mijn Ajax-hart is inmiddels verscheurd. Hoe heeft het zover kunnen komen? Ajax is allang niet meer de club die het zou kunnen en moeten zijn. Na de inmenging van Cruijff had ik echt het gevoel dat het goed zou komen. Er kwam ook verbetering en er werden internationaal weer successen geboekt met overwinningen op Europese topclubs.

‘Bosz moet pas op de plaats maken’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Om de schade beperkt te houden, moet Peter Bosz zijn visie tijdelijk aanpassen. Dat schrijft Valentijn Driessen in zijn column in De Telegraaf. “Voor Bosz staat zijn voetbalvisie op één en dat houdt in dat hij met bijna extreem aanvallend, attractief voetbal wil winnen. Zelfs als dat op korte termijn betekent dat je tegen een nederlaag oploopt.”

Bosz: “Dit was echt Ajax-onwaardig”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Peter Bosz was woedend na de 1-2 nederlaag van zijn ploeg tegen Willem II. De trainer was absoluut niet te spreken over het spel van zijn team en stak dit in gesprek met Fox Sports niet onder stoelen of banken. Na de snelle voorsprong dacht heel Ajax dat de buit binnen was, maar vervolgens ging nagenoeg alles fout.

Bosz: “Ga kijken hoe Jasper ervoor staat”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Jasper Cillessen staat in de nadrukkelijke belangstelling van FC Barcelona. De Spaanse club zou zelfs al op de goalie hebben geboden. Peter Bosz werd daarom op de persconferentie gevraagd of de 27-jarige doelman zaterdag onder de lat staat. “Ik heb de jongens en mijn staf nog niet gezien, omdat we een dag vrij waren. Ik ga straks rustig met Jasper zitten en kijken hoe hij ervoor staat. Kan me voorstellen dat die interesse ook iets met Jasper doet.”

Pages

Subscribe to Column