Column

Blind vertrouwen in Daley

www.ajaxtotaal.nl

EEN ‘BEDANKT’ COLUMN VOOR EEN VERTREKKENDE GODENZOON

In ‘Mokum Magazine’ – januari 2014

Tegen het decor van drie (inmiddels 4) opeenvolgende landstitels ontwikkelde hij zich van ‘omstreden naar onomstreden’ . Een onzekere route maar gesteund door het onwrikbare vertrouwen van Frank de Boer, slaagde Daley Blind in deze doorgaans kansloze missie.

Johan Cruijff feliciteert Daley Blind

ajax1.nl

Johan Cruijff staat vandaag in zijn wekelijkse column in De Telegraaf stil bij het vertrek van Daley Blind. De middenvelder vertrok dit weekend naar Manchester United. Een prestatie die een felicitatie waard is, meent Cruijff. “Blind heeft de laatste jaren onder een enorme druk moeten presteren, desondanks heeft hij zich het afgelopen jaar met het winnen van de Gouden Schoen en zijn spel tijdens het WK in de kijker van de wereldtop gespeeld. Zo kan het dus ook. Zijn transfer is dan ook een felicitatie waard. Een heel grote felicitatie’, schrijft de legendarische nummer 14.

www.vi.nl

Memphis Depay siert de cover van de nieuwe Voetbal International. De Oranje-international blijft bij PSV. De twintigjarige aanvaller is van mening dat hij nog niet klaar is in Nederland. Zij die hem al jaren volgen en met hem werkten delen die mening. 'De nieuwe Arjen Robben, dat zit er echt in.'

www.vi.nl

Ajax weet donderdag tegen welke clubs het dit seizoen de strijd zal aanbinden in de Champions League. Naast prolongatie van de landstitel willen de Amsterdammers eindelijk de gewenste stap in Europa maken. Een sleutelrol daarin is weggelegd voor routinier Lasse Schne (28), die in de ploeg van Frank de Boer uitgroeide van nuttige tot bepalende speler.

‘Scouting raadde Milik af’

www.ajaxtotaal.nl

Arek Milik heeft z’n draai nog niet weten te vinden bij Ajax. De spits, die dit seizoen wordt gehuurd van Bayer Leverkusen met een optie tot koop voor Ajax, mocht in de eerste twee officiële wedstrijden van het seizoen nog aan de start verschijnen, maar raakte daarna zijn basisplaats kwijt aan Kolbeinn Sigthorsson (de spits die Ajax liever kwijt dan rijk is).

Kom op nou! (column)

ajax1.nl

Sinds kort doe ik mezelf regelmatig pijn in één van de ontelbare folterzalen van Tatjana Simic. Ik probeer, tegen beter weten in als bijna vijftiger, moeder natuur ervan te overtuigen dat het allemaal nog best meevalt met mijn buikspieren, love handles, bi- en triceps. Met indrukwekkend snel verzurende kuiten, een grijze waas voor mijn ogen en gutsend zweet uit al mijn poriën, loop ik twee keer in de week stijlvol mijn warming up op zo’n rubber bandje zonder einde.

Cruijff: “Gebrek aan snelheid kostte Ajax de wedstrijd”

ajax1.nl

Ajax leed zondag in eigen huis een pijnlijke 1-3 nederlaag tegen PSV. In de Amsterdam ArenA kwam de thuisploeg nog wel op een 1-0 voorsprong, maar uiteindelijk gingen de bezoekers met de zege aan de haal. Clubicoon Johan Cruijff maakt zich echter niet druk, zo laat hij weten in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. “Soms zijn nederlagen goed om de tekortkomingen te analyseren”, zo stelt hij. De eeuwige nummer 14 is van mening dat Ajax in de tweede helft ten onder ging door een tekort aan snelheid. Ajax kwam door een goal van Anwar El Ghazi nog wel op […]

Pages

Subscribe to Column