Column

[Column] Terug naar de top: Waarom Red Bull Salzburg geen goed voorbeeld is!

www.ajaxtotaal.nl

Soms moet me als columnist wat van het hart. Omdat ik teleurgesteld ben, maar nog vaker omdat ik me erger. Deze week is er een congres over het Nederlands voetbal en waar we naartoe moeten met zijn allen. Er werden tientallen Nederlandse coryfeeën uitgenodigd en alleen daar al aan weet je dat zoiets een wassen neus is. Je kan namelijk niet tot een centrale visie komen met zoveel personen die allemaal hun zegje willen doen. Dat Johan Cruijff nogmaals zijn toekomstbeeld uiteenzette vind ik lovenswaardig. Het feit dat Cruijff verder niet bleef is een teken aan de wand.

Inspanningsfysioloog Verheijen uit kritiek op bijdrage Cruijff aan KNVB-symposium

ajaxfanzone.nl

Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen heeft kritiek geuit op de bijdrage van Johan Cruijff tijdens het KNVB-symposium maandag in Utrecht. Cruijff was maandagmiddag een half uur aan het woord. Cruijff herhaalde voornamelijk wat hij eerder al in zijn column in De Telegraaf schreef. Na het betoog van Cruijff, dat iets meer dan een half uur duurde, verzekerde Verheijen dat de legendarische nummer 14 met zijn verhaal niet serieus kan worden genomen.

Cruijff prijst werklust Milik: ‘Dan moet de rest van het team nog stappen maken’

ajaxfanzone.nl

Johan Cruijff zag afgelopen woensdag tot zijn tevredenheid hoe Ajax met ruime cijfers van APOEL Nicosia won in de Champions League (4-0) en was gecharmeerd van het spel van spits Arek Milik. “Over Ajax zei ik vorige week dat het tegen APOEL met verstand moest aanvallen. Dat is redelijk goed gelukt. Er zijn in ieder geval genoeg doelpunten gemaakt, maar ook in Ajax zit nog behoorlijk wat rek”, aldus Cruijff in zijn column in De Telegraaf.

Column: ‘Verdedigen kun je leren’

ajaxfanzone.nl

Elk seizoen heeft Frank de Boer ze wel: spelers die hij omvormt tot een individueel succes. Aan het begin dansen de vraagtekens in de ogen van de aanhang, maar na een paar weken knikken de koppies instemmend. Daley Blind, bijvoorbeeld. Hij werd verguisd als rechtsback, geaccepteerd aan de linkerkant van de verdediging en geadoreerd als nummer zes.

Van Rhijn: 'Ik heb eindelijk rust in mijn hoofd'

www.vi.nl

Ricardo van Rhijn (23) maakt deel uit van de harde spelerskern waarop Ajax zijn hoop heeft gevestigd. Daar zag het vorig seizoen nog niet naar uit. De rechtsback zocht langdurig naar vorm en zelfvertrouwen. Dit seizoen heeft Van Rhijn zichzelf hervonden. ?Soms spelen we best leuke wedstrijden in de Champions League. Maar daar koop je niks voor.?

Op Ricardo van Rhijn is het vaak lang wachten. Na wedstrijden komt hij steevast als laatste de kleedkamer uit. ?Dat zal mijn gemengde bloed zijn?, lacht Van Rhijn, zoon van een Antilliaanse vader en een Nederlandse moeder.

De Boer: ‘Cruijff mag schrijven wat hij wil, maar hij heeft niet altijd gelijk’

ajaxfanzone.nl

Johan Cruijff is wekelijks kritisch, ook richting Ajax, in zijn column in De Telegraaf. Frank de Boer zegt altijd benieuwd te zijn naar de mening van Cruijff, maar dat wilde niet zeggen dat hij het er ook altijd mee eens is. “Johan mag zeggen en schrijven wat hij wil. Alleen heeft hij niet altijd gelijk, soms ben ik het met hem oneens”, aludus De Boer in dezelfde ochtendkrant.

Mino Raiola snapt irritatie Frank de Boer niet

www.vi.nl

Vorige week uitte Ajax-coach Frank de Boer zijn irritatie bij AT5 over het gedrag van linksbuiten Ricardo Kishna en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola. De manager, die ook de zaken behartigt van onder anderen Zlatan Ibrahimovic, Maxwell, Gregory van der Wiel, Mario Balotelli, Robinho, Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan, Blaise Matuidi en Ibrahim Afellay, reageert.

Mino Raiola: ?Ik vind het jammer dat Frank de Boer weer eens de media heeft opgezocht om zijn onvrede uit te spreken over een gesprek dat ik pas geleden had met directeur Marc Overmars.

Pages

Subscribe to Column