Column

Ajax schaft programmaboekje Kick Off af

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax stopt met het programmaboekje Kick Off, zo meldt fanzine De Meersche Helden. Kick Off werd decennia lang, ondanks dat er een prijs op stond vermeldt, gratis uitgedeeld voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd van AFC Ajax. Als reden wordt genoemd dat de inhoud vaak al op internet te lezen is. In Kick Off stonden, naast standen en opstellingen, onder meer een vaste column van een prominente Ajacied en een interview met een speler uit het eerste elftal.

//

Bron: www.vi.nl

Guus Hiddink siert deze week de cover van de nieuwe Voetbal International. Geflankeerd door zijn assistent Danny Blind, die hem mogelijk vervroegd opvolgt. In een exclusief interview blikt de bondscoach terug op het eerste jaar van zijn tweede ambtstermijn.

'Het is een heel apart jaar geweest, dat we nu dus in alle rust gaan laten bezinken en evalueren', aldus Hiddink in gesprek met Frans van den Nieuwenhof. 'Na het WK, waarin een prachtig resultaat was behaald, zag je een terugval zoals ook teams met mér kwaliteit dan wij ? Duitsland, Spanje ? die hebben gekend.

Komst Ling werkt escalatie in de hand bij Ajax

Bron: www.vi.nl

Met de aanstelling van Tscheu La Ling als technisch adviseur is bevestigd hoe invloedrijk Johan Cruijff nog altijd is bij Ajax en welke kant hij op wil met de club. Voor hoofd opleiding Wim Jonk is de inmenging van Ling goed nieuws, voor voetbaldirecteur Marc Overmars betekent het extra toezicht. Grote vraag is nu in hoeverre Overmars dat accepteert.

Het zal je gebeuren als voetbaldirecteur bij de grootste club van Nederland. Marc Overmars zou Ajax graag een gelouterde spits bezorgen.

VI-onderzoek: Jan Modaal verovert Eredivisie

Bron: www.vi.nl

Voor het vierde jaar op rij is het gemiddelde Eredivisie-salaris gedaald. Met dik een kwart miljoen euro hoeven we nog geen hulpacties op te starten, maar net als in de Champions League worden de verschillen wel steeds groter.

Binnen zeven weken miljonair worden? Dat kan zonder de hoofdprijs te winnen in de Staatsloterij. En wel in het Parc des Princes waar je na een paar uur voetballen in theorie kan gaan rentenieren met een harem op een onbewoond eiland. Zlatan Ibrahimovic hoeft voor zijn Porsche 918 Spyder maar een maandje te sparen.

Van Hooijdonk snapt niet wat Ajax met vader en broer Gudelj moet

Bron: ajaxfanzone.nl

In het kielzog van AZ-speler Nemanja Gudelj heeft Ajax ook de vader en het broertje van de middenvelder naar Amsterdam gehaald. Volgens Pierre van Hooijdonk een onbegrijpelijke zet van Ajax. ‘Het verbaast me zeer dat de familie Gudelj bij Ajax ook meteen een vinger in de pap heeft’, schrijft Van Hooijdonk in zijn nieuwste column in de Voetbal International. Volgens hem hebben de twee nog helemaal niet bewezen capabel te zijn als respectievelijk scout en linksback.

Cruijff: 'Moet bij Ajax weer over voetbal gaan'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Johan Cruijff stelt in zijn wekelijkse column in De Telegraaf dat de problemen bij Ajax inmiddels opgelost kunnen gaan worden. Een week geleden kreeg Cruijff een beeld van de situatie en volgens hem wordt er momenteel actie ondernomen. 

'Het moet bij Ajax weer over mooi voetbal gaan', schrijft Cruijff, die tijdens zijn bezoek in Amsterdam een hoop opheldering kreeg. 'De boel is in ieder geval in beweging gezet. Iedereen heeft z'n zegje mogen doen en ik verwacht dat er snel gehandeld zal worden.'

Cruijff en de hoofdpijndossiers van Ajax

Bron: www.vi.nl

Veel kopstukken van Ajax dromden dit weekeinde samen bij het internationale jeugdtoernooi om de Copa Amsterdam. Johan Cruijff streeft ernaar dat de oud-spelers in de technische leiding weer op én lijn komen, maar ondanks zijn bezoek is de onrust nog niet weggenomen. Ajax wacht een hectische zomer waarin de club de koers voor de komende jaren zal bepalen.

Het zenuwcentrum van Ajax lag tijdens het Pinksterweekeinde niet in De Arena of op De Toekomst, maar in het Olympisch Stadion.

Pages

Subscribe to Column