De Ligt: "Onze inzet en steun van Arena gaven de doorslag"

Bron:

Matthijs de Ligt is nog altijd slechts achttien jaar, maar vormt nu al één van de voornaamste – zo niet de voornaamste –steunpilaren in de Ajax-defensie. In de topper tegen PSV speelde de jongeling door een gewaagde tactiek van trainer Marcel Keizer centraal achterin zelfs één-tegen-één. "Vorig jaar mocht ik tegen PSV invallen. Ik weet nog goed dat ik toen echt dolgelukkig naar mijn vrienden ging. Nu speel ik gewoon alles", typeert hij zijn stormachtige ontwikkeling.

Keizer: "Het is maar net hoeveel geduld mensen hebben"

Bron:

Marcel Keizer kreeg de afgelopen weken veel kritiek over zich heen door de matige resultaten van Ajax. De topper tegen PSV werd echter overtuigend met 3-0 gewonnen waardoor de commentaren daags na de wedstrijd vooral positief waren. Keizer zelf houdt zich niet bezig met de speculaties over zijn baan.

PSV en Ajax geven gedupeerde fans geld terug

Bron:

De 450 PSV-supporters die zondag door de hevige sneeuwval niet in staat waren om de wedstrijd tussen Ajax en PSV bij te wonen in de Johan Cruijff ArenA krijgen hun geld terug. Enkele supporters die een combikaart kochten voor het duel moesten halverwege de reis weer omdraaien naar Eindhoven vanwege de verkeersproblemen door het weer. Sommige supporters kwamen pas halverwege de wedstrijd aan in Amsterdam.

Terugblik Ajax-PSV: lef en offensieve opvatting betalen zich uit

Bron:

Nu alle kruitdampen rond Ajax-PSV zijn opgetrokken, rest ons enkel nog de analyse. Een kolkende ArenA, een tot op het bot gemotiveerd Ajax en een tamelijk laf spelend PSV. Dat waren in een notendop de ingrediënten voor de kraker van het afgelopen Eredivisie-weekend. Marcel Keizer legde zijn hoofd met een uiterst offensieve tactiek op het hakblok, maar werd voor de verandering eens beloond. Zijn collega Phillip Cocu kwam met de Eindhovenaren uiterst defensief voor de dag en kreeg de deksel op zijn neus.

Van Hanegem hekelt tactiek van PSV in de topper

Bron:

De manier waarop PSV zondagmiddag voor de dag kwam in de topper tegen Ajax krijgt veel kritiek te verduren. Ook Willem van Hanegem heeft zich verbaasd over de instelling van de Eindhovenaren. "Dan sta je tien punten voor, ga je op bezoek bij een ploeg waar de spelers niet bepaald lekker in hun vel zitten en dan speel je zo hemeltergend slecht."
Subscribe to