Johnsen: “De club heeft hoge verwachtingen van me”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Dennis Johnsen zette woensdag zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Ajax. De Noor kijkt uit naar zijn periode bij de Amsterdamse club. “Ik ben heel blij dat ik bij zo’n grote club als Ajax mag tekenen. Ik kijk heel erg uit naar de start van het seizoen. Het is moeilijk om ‘nee’ te zeggen als zo’n grote club als Ajax komt. Ze hebben hoge verwachtingen van me zeggen ze. Ik ben vandaag begonnen met trainen bij Jong Ajax en ik kijk er heel erg naar uit naar de start van het seizoen”, vertelt het 19-jarige talent in gesprek met Ajax TV.

TV-tip: Ajax – Rosenborg te zien op Ziggo

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Donderdagavond staat voor Ajax het eerste duel van het tweeluik met Rosenborg op het programma. Om 20.45 wordt er afgetrapt in de eigen Johan Cruijff Arena.

Wie niet in het stadion zit, kan het duel uiteraard op tv volgen. Ziggo zendt het duel uit. Normaal gesproken is het duel dan alleen te zien voor klanten van Ziggo, maar de provider heeft besloten om Ajacieden tegemoet te komen. Ziggo Sport Select, normaal gesproken een betaalzender, wordt tijdens de wedstrijden van Ajax gratis aangeboden.

Van de Beek in voorselectie Oranje

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Het gaat goed met Donny van de Beek. De middenvelder die dit seizoen echt lijkt doorgebroken bij Ajax kan mogelijk ook zijn opwachting gaan maken voor Oranje. De 20-jarige speler is door Dick Advocaat toegevoegd aan de selectie van Oranje.

Nederland speelt eind augustus twee belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Bulgarije. Naast Van de Beek behoren ook Ryan Babel en Robin van Persie tot de voorselectie.

Mattijs de Ligt en Joël Veltman zijn de andere Ajacieden op de lijst.

 

Keizer: “Als team is Rosenborg verder dan wij nu zijn”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Marcel Keizer en Nick Viergever beseffen het belang van de wedstrijd tegen Rosenborg. Er staat Europees voetbal op het spel. “We moeten zorgen dat we de klus klaren. Hoe meer wedstrijden deze jongens op Europees niveau spelen, hoe beter het is en hoe meer weerstand ze krijgen. Wij weten het belang van deze wedstrijden”, laat de hoofdtrainer weten op de persconferentie.

Keizer: “Op de bank zitten jongens die in de basis kunnen staan”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Marcel Keizer heeft vanmiddag op de persconferentie aangegeven niet per se vast te willen houden aan één basisopstelling. Dit komt omdat er op de bank spelers zitten die volgens hem goed genoeg zijn voor de basis. “Of het wisselen van de basisopstelling dichtbij is? Ja, dat kan natuurlijk. We spelen nu vaker wedstrijden achter elkaar en dat kan je niet met elf man doen”, vertelt hij.

Ajax met Sánchez tegen Rosenborg

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax-trainer Marcel Keizer heeft 19 spelers geselecteerd voor het duel van aanstaande donderdag tegen Rosenborg.Onder hen is ook Davison Sanchez, die afgelopen zaterdag nog ontbrak tegen Heracles vanwege transferperikelen.

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Heracles doet Keizer geen beroep op Vaclav Cerny. De 19-jarige aanvaller ontbreekt op de lijst.

De Ligt over rechtercentrale positie: “Dat is wel lekkerder”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Matthijs de Ligt speelde het afgelopen weekend als rechter centrale verdediger. Dit kwam mede door het ontbreken van Davinson Sánchez, die door alle transfergeruchten zich niet goed kon focussen. De rechter centrale-positie heeft bij het 18-jarige talent een lichte voorkeur. “Ik stond nu even rechts, dat is een groot verschil. Het is voor mij wel wat lekkerder, moet ik eerlijk zeggen. In de opbouw kom ik met rechts uit, dat is altijd wel lekkerder. Vergeleken met links is dat wel een verschil”, vertelt De Ligt in gesprek met Ajax Life.

De Lanlay: “We weten waar de zwaktes van Ajax liggen”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Donderdagavond om kwart voor negen treedt Ajax in eigen stadion aan tegen Rosenborg, de kampioen van Noorwegen. De ploeg uit Noorwegen komt goed voorbereid aan de start van het duel.

“Iedereen weet hoe belangrijk het is om een uitdoelpunt te maken. Tegen Celtic waren we er erg dichtbij. Zolang we zonder angst voetballen, kunnen we het deze tegenstanders heel moeilijk maken. We moeten niet puur verdedigen.” Aldus de 25-jarige linksbuiten, Yann-Erik de Lanlay via de officiële website.

R. De Boer: “Sánchez is een broodvoetballer”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Al een aantal dagen zijn zowel Sánchez en Tottenham als Ajax en Tottenham, druk aan het onderhandelen. Sánchez en Tottenham zouden inmiddels akkoord zijn, voor de Colombiaan is het nu wachten op het akkoord tussen beide clubs.

Ronald De Boer snapt de gedachtengang van Davinson Sánchez wel: “In Nederland zijn we geneigd te denken in termen van talentontwikkeling en carriéreplanning. Op een bijna naïeve en romantische manier. Een jongen als Sánchez kijkt daar heel anders naar.”

Sanchez rond met Spurs, Ajax eist meer

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Davinson Sanchez heeft een persoonlijk akkoord met Tottenham Hotspur over een vijfjarig contract, zo meldt De Telegraaf.  Zodra Ajax en de Noord-Londense club een overeenstemming bereiken over de transfersom zal de Colombiaan  verkassen naar de Premier League.

Echter liggen Ajax en Spurs nog mijlenver uit elkaar, zo laat clubwatcher Mike Verweij weten via Twitter. Ajax zou vijftig miljoen verlangen voor de verdediger, maar het bod zou tot dusver niet hoger liggen dan veertig.

Update: Ajax heeft Angulo gevolgd, geen sprake van transfer

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax zou opnieuw in verband worden gebracht met een Colombiaanse verdediger. Dit keer gaat het om de 21-jarige Jeison Angulo van Deportivo Cali.

Hector Cardenas, trainer van Deportivo Cali, heeft in gesprek met Radio Antena 2 laten weten rekening te houden met het vertrek van Jeison Angulo naar Ajax. Dit laat Yordi Yamali, journalist van FC Afkicken, via Twitter weten.

De linksback stond dit seizoen 29 keer in de basis bij Cali, de oud-club van Mateo Cassierra en Luis Orejuela.

Subscribe to