Keizer: “Neres groeit steeds meer in het seizoen”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

David Neres was zondag opnieuw belangrijk voor Ajax. De Braziliaan scoorde de openingstreffer en gaf de assist bij Ajax’ derde doelpunt. Met de goal en assist is hij nu uitgegroeid tot de meest waardevolle speler in de Eredivisie. “Je hebt als tegenstander je handen vol aan hem. Er zijn nog zat punten die we kunnen verbeteren. Maar goed, hij heeft een heel hoog rendement. Dat is uitstekend. Hij groeit ook steeds meer in het seizoen”, laat Marcel Keizer weten aan Ajax TV.

Keizer: “Zaten vanaf het begin goed in de wedstrijd”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax boekte zondag een goede zege op PSV. De koploper werd op veel fronten afgetroefd en Ajax pakte verdiend de drie punten. “Ik vond dat we vanaf het begin heel goed in de wedstrijd zaten. We domineerden, zijn veel aan de bal geweest en als we de bal verloren dan was dat op de goede plekken waar we direct druk konden zetten”, blikt trainer Marcel Keizer met Ajax TV terug op de topwedstrijd.

Ekkelenkamp over loting: “Maken zeker een kans”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax O19 werd vandaag gekoppeld aan PSG O19 in de UEFA Youth League. De play-off-wedstrijd wordt begin februari afgewerkt op Sportpark de Toekomst. Jurgen Ekkelenkamp kijkt al uit naar het Europese topduel. “Paris Saint-Germain vind ik wel een leuke tegenstander. Het is een grote club, maar ik denk dat het ook een team is waartegen we wel kans maken”, reageert de middenvelder op Ajax.nl op de loting.

‘Blessure Veltman na topper lijkt mee te vallen’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De blessure die Joël Veltman opliep tijdens de kraker tegen PSV (3-0) lijkt mee te vallen. De aanvoerder van Ajax lijkt donderdag in de thuiswedstrijd tegen Excelsior gewoon inzetbaar te zijn, zo meldt Voetbal International.

Veltman moest zich in de slotfase laten vervangen door een blessure aan zijn voet. Een langdurige absentie van de rechtsback was slecht nieuws geweest voor Marcel Keizer, die het achterin al zonder de geblesseerde Nick Viergever, Daley Sinkgraven en Mitchell Dijks moet stellen.

UEFA Youth League: Ajax O19 neemt het op tegen PSG

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Maandagmiddag vond de loting plaats van de play-offs in de UEFA Youth League. Alle clubs die de Domestic Champions Path goed doorlopen hebben, werden in deze loting gekoppeld aan de nummers twee van de UEFA Youth League groepsfase (hoofdtoernooi).

Ajax zal het moeten gaan opnemen tegen PSG O19. Het duel zal worden gespeeld op 6 of 7 februari in Amsterdam. De clubs die deze ronde (één wedstrijd) doorkomen zullen bij de volgende loting worden gekoppeld aan één van de groepswinnaars van het hoofdtoernooi.

Volledige loting:

Kluivert: “Met dit team gaan we nog iets moois brengen dit jaar”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

PSV speelde zondag tegen Ajax erg terughoudend en had eigenlijk nauwelijks iets in te brengen: “Dat kwam denk ik door ons, wij deden onze taak goed. We maakten de goals en kregen geen goals tegen. Op deze manier kunnen we iedereen verslaan”, aldus Kluivert na afloop tegen AT5.

Geluk

Ajax had er wat geduld voor nodig, want de goals vielen pas in de tweede helft. De eerste goal van Neres viel op gelukkig wijze: “Maar die tellen ook, zo win je ook wedstrijden. Het brak misschien wel de wedstrijd open”, zo vond Kluivert.

Marcel Keizer: “Ik heb niet gevreesd voor mijn baan”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De druk op Marcel Keizer lijkt na de 3-0 overwinning op PSV iets te zijn afgenomen. De trainer van Ajax is al vanaf het begin van het seizoen het mikpunt van kritiek. Zelf zegt Keizer echter niet gevreesd te hebben voor zijn baan.

Na afloop van de topper stelde De Telegraaf Keizer de vraag of hij had moeten winnen van PSV om aan te blijven: “Nee, dat gevoel had ik niet. Ik heb niet gevreesd voor mijn baan. Maar die vraag moet je eigenlijk niet aan mij, maar aan de directie stellen,” reageerde de Amsterdammer.

Van de Beek over juichen: “Er kwam veel lading los”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax boekte zondag een 3-0 overwinning op PSV. Donny van de Beek scoorde het derde Amsterdamse doelpunt. De manier van juichen was heerlijk: vol passie. “Ja, er kwam veel lading los bij mijn goal. Ik was wel blij, ja. De wedstrijd was daardoor beslist”, zegt de middenvelder tegen FOX Sports.

“Vandaag was het alles of niets. Als team klapte we er vol op”, vervolgt hij. “En dan zie je dat het wel kan. Als we zo spelen denk ik niet dat er veel teams van ons kunnen winnen. Dat hebben we niet goed gedaan dit seizoen, PSV wel. Dat moet eruit.”

Subscribe to