‘Haps enige optie in Nederland’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Het lijkt erop dat Mitchell Dijks Ajax gaat verlaten. Zo zei hij tegen VI: “Er spelen wel wat dingen op de achtergrond.” Het weekblad meldt nu dat Ajax (opnieuw) in AZ-speler Ridgeciano Haps een waardige vervanger ziet.

Ajax ziet Haps als enige mogelijke vervanger in de Eredivisie. Daarom heeft de club het vizier ook op het buitenland gericht. In Alkmaar heeft de linksback nog een contract tot medio 2019, waardoor wordt verwacht dat AZ de hoofdprijs kan vragen.

‘Ajax in gesprek met Van Leer’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Het contract van Diederik Boer liep deze zomer af en dus moest Ajax op zoek naar een nieuwe tweede doelman. Ajax wenst echter dat de nieuwe doelman ook de concurrentie aangaat met André Onana. De club lijkt nu een geschikte keeper te hebben gevonden.

Benjamin van Leer werd vaak genoemd en blijkt nu ook daadwerkelijk met Ajax in gesprek te zijn, zo meldt De Telegraaf. De 25-jarige doelman van Roda JC zou maandag een eerste gesprek met Ajax hebben gehad. Hij ligt in Kerkrade nog tot medio 2019 vast.

“Jongens voorbereiden op het grote werk”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Jong Ajax is maandag gestart aan het nieuwe seizoen. Er waren niet alleen nieuwe gezichten in de spelersgroep, maar ook in de technische staf. Zo zal dit seizoen Michael Reiziger de leiding gaan krijgen over de beloften samen met Winston Bogarde als assistent. Qua spel kunnen de Ajax-supporters, net als vorig seizoen onder Marcel Keizer, ook dit seizoen weer rekenen op aanvallend voetbal.

De Boer tekent drie jaar bij Crystal Palace

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Frank de Boer vervolgt zijn trainerscarrière bij Crystal Palace. Volgens Voetbal International gaat de oud-Ajaxtrainer voor drie jaar tekenen bij de club uit Londen.

Om de overgang definitief te maken moeten er nog enkele formaliteiten worden afgerond. Het wordt voor De Boer zijn tweede klus na zijn Ajax-periode. Nadat hij in juni 2016 besloot te stoppen bij Ajax ging hij in augustus 2016 naar Internazionale. Het Italiaanse avontuur was van korte duur, want vanwege de wisselende resultaten stuurde Inter de trainer al op 1 november de laan uit.

Trograncic vertrekt na halfjaar alweer bij Ajax

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Jeugdspeler Antonio Trograncic vertrekt na een halfjaar alweer uit Amsterdam. Afgelopen winter kwam hij over van Bayern München.

De middenvelder kon echter niet winnen in Amsterdam: “Het was geweldig en ik wil iedereen bedanken, maar ik kon gewoon niet blijven. Ik voelde me eerst goed, maar op het einde was het heel erg moeilijk zonder mijn familie en vrienden”, vertelt hij aan Ajax Showtime.

Bogarde wordt assistent bij Jong Ajax

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Winston Bogarde wordt komend seizoen assistent trainer van Jong Ajax. Hij wordt de rechterhand van Michael Reiziger, die woensdag zijn contract bij Ajax tekende.

Bogarde was al werkzaam bij Ajax sinds de zomer van 2015. Hij was actief als individueel trainer in de bovenbouw.

Bij Jong Ajax is hij de opvolger van George Ogararu. Ogararu volgt momenteel een opleiding Coach Betaald Voetbal. Dat is moeilijk te combineren met het programma van de Jupiler League. Het doorschuiven van Bogarde is dus een mooie oplossing.

 

Ajax verlengt contract Boy Kemper

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax heeft het contract van jeugdspeler Boy Kemper met twee jaar verlengd. Zijn huidige contract liep aan het eind van de maand af.

Kemper kwam aan het begin van vorig seizoen over van FC Volendam en tekende toen een contract voor één seizoen. Nu heeft hij dus een nieuw contract getekend dat hem tot medio 2019 aan Ajax verbindt, zo meldt de club op de website.

Komend seizoen zal Kemper voor Ajax O19 uitkomen.

 

Sarasola voor 7 wedstrijden geschorst

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Eli Sarasola, de keepster van de Ajax Vrouwen, is door de KNVB voor 7 duels geschorst.

In de bekerfinale met PSV een paar weken geleden deelde Sarasola een stevige stomp in de buik uit aan PSV-speelster Lucie Akkerman. Omdat de scheidsrechter het voorval over het hoofd zag, werd Sarasola tijdens het duel niet gestraft. De Ajax Vrouwen wonnen het duel uiteindelijk.

Volgens de KNVB lever het slaan van een andere speler altijd minimaal 7 wedstrijden schorsing op. Ajax en Sarasola kunnen nog wel in beroep gaan tegen de schorsing.

Keizer: “Het wordt gewoon een heel mooi jaar”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Vorige week werd bekend dat Marcel Keizer de nieuwe hoofdtrainer van Ajax is. De oefenmeester kijkt heel erg uit naar het nieuwe seizoen. “De club zal hebben onderzocht wie zij de beste trainer voor Ajax vonden en ze zijn uiteindelijk bij mij terecht gekomen. En daar ben ik heel erg blij mee. Van nature ben ik altijd vrij nuchter, maar ik begrijp natuurlijk wel dat dit een hele grote stap is. Voor mij is dat perfect. Ik heb er heel erg veel zin in”, vertelt hij in gesprek met Ajax TV.

Subscribe to