‘Ajax komt in zoektocht naar nieuwe linksback uit bij Haps’

Bron: ajaxfanzone.nl

Met Daley Sinkgraven, Nick Viergever en Jairo Riedewald heeft Ajax drie spelers onder contract die als linksback kunnen spelen maar toch wil men zich op die positie gaan versterken, en lijkt Ridgeciano Haps van AZ de voornaamste kandidaat om een transfer naar Amsterdam te maken. Voetbal International weet te melden dat Ajax de speler van AZ ziet als de enige geschikte linksback uit de Eredivisie. Haps staat bij AZ nog tot 2019 onder contract en de club uit Alkmaar heeft naar verluidt een prijskaartje van tien miljoen om de nek van Haps gehangen.

‘Ajax wil Van Leer van Roda JC aantrekken als tweede doelman’

Bron: ajaxfanzone.nl

Na het vertrek van Diederik Boer naar PEC Zwolle is Ajax uitgekomen bij Benjamin van Leer om Boer op te volgen als tweede keeper achter Andre Onana. De 25-jarige doelman staat echter nog tot 2019 onder contract bij de club uit Kerkrade waardoor Ajax nog tot een akkoord moet zien te komen aangaande de transfersom. Naast Van Leer had Ajax ook interesse in Hendrik van Crombrugge van KAS Eupen en Frederik Rönnow van Bröndby maar heeft men besloten om het vizier volledig te richten op Van Leer.

Keizer geeft Eiting kans in voorbereiding

Bron: ajaxfanzone.nl

Carel Eiting mag zich tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaan bewijzen bij het eerste elftal. De 19-jarige middenvelder sluit donderdag aan bij de eerste selectie en reist tevens mee naar het trainingskamp in Oostenrijk. Eiting die vorig seizoen aanvoerder was van Jong Ajax is verheugd met het nieuws. ‘Donderdag sluit ik aan bij de A-selectie en train ik twee dagen mee en vervolgens ga ik mee op trainingskamp naar Oostenrijk.

Verbouwing Johan Cruijff Arena van start

Bron: ajaxfanzone.nl

De grote verbouwing van de Johan Cruijff Arena is begonnen en nadat eerder in het stadion een groot deel van de stoeltjes zijn vervangen, is nu de buitenkant van het stadion aan de beurt. Het bouwbedrijf Oostingh staalbouw is afgelopen zaterdag begonnen met het plaatsen van frames die het uiterlijk van het stadion dusdanig gaan veranderen. Zo moet er meer ruimte komen op de omloop op de tweede ring, en komen er meer cateringpunten, liften en toiletten. Voor het EK in 2020 moet het grootste deel van de verbouwing klaar zijn.

De Boer wil Veltman toevoegen aan selectie Crystal Palace

Bron: ajaxfanzone.nl

Joël Veltman maakt mogelijk de overstap naar Crystal Palace, de club waar Frank de Boer vandaag of morgen zal worden aangesteld als nieuwe trainer. De Boer zou al hebben gekeken naar mogelijke versterkingen en is daarbij uitgekomen bij Veltman die nog een jaar bij Ajax onder contract staat. De trainer heeft tijdens zijn periode bij Ajax veel samengewerkt met Veltman en heeft hier goede herinneringen aan overgehouden. Hierdoor moet Ajax rekening houden met het vertrek van twee backs. Ook Kenny Tete wordt veelvuldig in verband gebracht met een vertrek uit Amsterdam.

De Boer zo goed als rond met Crystal Palace

Bron: ajaxfanzone.nl

Frank de Boer vervolgt zijn loopbaan zo goed als zeker in Engeland. Het AD weet te melden dat De Boer en Crystal Palace bijna overeenstemming hebben bereikt over een driejarig contract bij de Engelse club. Als de laatste details afgerond zijn, zal De Boer aankomende week gepresenteerd worden bij Crystal Palace. De Boer (47) stapte afgelopen zomer over van Ajax naar Inter uit Milaan. Na de succesvolle jaren bij Ajax bleek dat geen gelukkige overgang. Bij de Italiaanse club werd hij al na drie maanden ontslagen.

Lucky Ajax brengt bezoek aan VV Valthermond (Incl foto’s)

Bron: ajaxfanzone.nl

Afgelopen zaterdag was er weer een wedstrijd van Lucky Ajax en deze keer was Valthermond de bestemming. Een plaats van herinneringen waarbij Ajax in de jaren tachtig een vaste bezoeker was van het Drentse dorp ter voorbereiding op een nieuw seizoen. Maar ook op 24 juni 2017 was Ajax weer een welkome gast en onder leiding van Sjaak Swart werd een traditie in ere gehouden en werd de wedstrijd uiteindelijk met 2-12 gewonnen door Lucky Ajax. 

‘Galatasaray haakt af voor Tete’

Bron: ajaxfanzone.nl

Kenny Tete kan een overstap naar Galatasaray zo goed als zeker vergeten, zo weet het Turkse Sporx te melden. Ajax en Galatasaray waren het in principe eens maar de onderhandelingen met zaakwaarnemer Mino Raiola hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd. Galatasaray bood volgens Sporx een jaarsalaris van 1,5 miljoen euro aan. Raiola zette in op zeker 2,5 miljoen en had daarbij ook nog diverse bonussen in gedachten.

Ajax Vrouwen reizen af naar Estland voor Champions League

Bron: ajaxfanzone.nl

De Ajax Vrouwen weten tegen wie zij het moeten opnemen in de Champions League. Tussen 22 en 28 augustus verblijven de vrouwen in Estland waar zij het vervolgens zullen opnemen tegen Standard Luik, FK Rīgas Futbola Skola en Pärnu Jalgpalliklubi. De clubs spelen ieder een keer tegen elkaar. De groepswinnaar plaatst zich voor de knock-out fase van de Champions League. De beste nummer twee van de tien verschillende poules heeft ook recht op een plek in de volgende ronde.

Bron: Ajax.nl

Officieel: Bogarde aangesteld als assistent Reiziger bij Jong Ajax

Bron: ajaxfanzone.nl

Jong Ajax heeft de staf voor het seizoen 2017-2018 compleet. Winston Bogarde zal in het komende seizoen als assistent van Michael Reiziger plaatsnemen op de bank bij het beloftenelftal. Bogarde keerde in de zomer van 2015 terug bij Ajax en was sindsdien actief als individueel trainer in de bovenbouw. Reiziger en Bogarde kennen elkaar goed uit hun periode als speler. Samen stonden ze bij Ajax in de verdediging tijdens de succesperiode halverwege de jaren negentig. Daarnaast speelden ze met elkaar bij FC Barcelona en het Nederlands elftal.

Subscribe to