Laatste training voor Klassieker: Alleen warming-up open voor supporters

Bron: ajaxfanzone.nl

Aankomende zondag speelt Ajax de eerste Klassieker van het seizoen en zoals gebruikelijk is er dan op zaterdag een open training voor de supporters. Echter is zaterdag alleen de warming-up open voor supporters. Deze begint om 10:30 uur op het hoofdveld van de Toekomst. Rond 11:00 uur verhuist het team van Marcel Keizer naar het vaste trainingsveld om achter gesloten deuren verder te trainen. De reden is dat Ajax O19 om 12:00 uur op het hoofdveld de thuiswedstrijd speelt tegen Feyenoord O19.

Jong Ajax wint met 3-0 van Almere City

Bron: ajaxfanzone.nl

Jong Ajax heeft maandagavond de competitiewedstrijd tegen Almere City met 3-0 gewonnen en staat weer wat steviger op de eerste plaats in de Jupiler League. Voor het elftal van trainer Reiziger wisten Mateo Cassierra, Vaclav Cerny en Noussair Mazraoui de doelpunten te maken op een goed gevuld sportpark de Toekomst. Door de overwinning staat Jong Ajax vier punten los van Fortuna Sittard en kan het komende vrijdag bij een overwinning in Deventer op Go Ahead Eagles zelfs de 1e periodetitel pakken. ‘We gaan naar Deventer om die wedstrijd te winnen.

Kale & Kokkie: ‘Wie er op zijn bek gaat heeft grote kans op acht punten achterstand te komen’

Bron: ajaxfanzone.nl

Er werd gewonnen van Sparta maar erg positief was het spel van Ajax niet. Ook Kale en Kokkie hebben weer hun mening klaar maar over de linkerkant van Ajax zullen ze het niet meer hebben. Althans dat was het voornemen want ze zien toch liever Kluivert daar een paar keer staan. ‘De hele eerste helft was gewoon beroerd’ zo analyseren de heren de laatste wedstrijd en over de komende zijn ze ook duidelijk: ‘Wie er op zijn bek gaat heeft grote kans op acht punten achterstand te komen’

‘Ajax meldt zich bij Chelsea voor Matt Miazga’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax gaat in de komende winterstop de selectie met twee spelers versterken en een naam lijkt inmiddels bekend. Matt Miazga moet de achterhoede van Ajax gaan versterken, zo melden enkele bronnen op Twitter. Miazga speelt momenteel op huurbasis voor Vitesse en is eigendom van Chelsea dat heeft laten weten dat het acht miljoen wil ontvangen voor de stopper. De technische leiding van Ajax is overtuigd van de kwaliteiten van Miazga en zijn naam zou inmiddels bovenaan het verlanglijstje van Overmars prijken.

Viergever houdt deur toch op een kier: ‘Ga erover nadenken als Ajax alsnog met nieuw contract komt’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft Nick Viergever nog steeds geen duidelijkheid gegeven over zijn toekomst. Schandalig hoe Ajax omgaat met een speler die al jaren een vaste basisspeler van Ajax 1 is. Het minst dat de club kan doen is de speler duidelijkheid geven al lijkt de opstelling van Ajax in deze al een duidelijk signaal. De club laat daarmee een vaste waarde transfervrij vertrekken en doet daarmee ook aan een stuk kapitaal vernietiging want een speler van zijn kaliber is tegenwoordig al snel tussen de 5 en 10 miljoen euro waard.

Keizer verklaart keuze Younes: ‘Hij is de krachtigste van de vier’

Bron: ajaxfanzone.nl

Amin Younes lijkt, na Joël Veltman, inmiddels uitgegroeid tot de nieuwe kop van jut bij supporters van Ajax maar ook bij analisten. Tijdens de nabeschouwing van de wedstrijd tegen Sparta (4-0 winst) vroeg analist Kenneth Pérez zich, voor de zoveelste keer, af waarom nu al drie trainer op rij (De Boer, Bosz en nu Marcel Keizer) toch telkens Amin Younes de voorkeur geven als rechtsbuiten.

Donny van de Beek: ‘Dat moet wel beter’

Bron: ajaxfanzone.nl

Het spel van Ajax begon gisteravond weer in een slakkentempo en de club moest geholpen worden door twee eigen doelpunten van Sparta. Donny van de Beek concludeert  in gesprek met AT5 dat het veel beter moet. ‘Het zat natuurlijk wel mee met twee eigen goals van Sparta. We hadden nog wel een aantal kansen, ik ook. Maar ja, wel lekker dat ze erin vliegen.’ Net zoals vele supporters vind hij het spel van Ajax niet bepaald denderend. ‘Dat moet wel beter.

Slordig omspringen met kansen baart Keizer zorgen, ‘Boosheid om cuncurrentie goede zaak’

Bron: ajaxfanzone.nl

Volgende week zondag staat in Rotterdam de topper tegen Feyenoord op het programma. Ajax zal beter met de kansen moeten omspringen, dat beseft Marcel Keizer maar al te goed. “We maken er vier en we creëren nog meer kansen. Dus ik ben tevreden, maar dat is tegelijkertijd een minpuntje. We hebben zat kansen gecreëerd. Het is iets wat ons nog zorgen baart”, aldus Keizer voor de camera van de NOS.

Eigen doelpunten Sparta nodig om Ajax aan te zetten tot ruime zege: 4-0 (Incl. foto’s)

Bron: ajaxfanzone.nl

Een lange tijd matig spelend Ajax heeft Sparta Rotterdam in eigen huis uiteindelijk met ruime cijfers opzij gezet. De ploeg van trainer Marcel Keizer werd in het zadel geholpen door twee eigen doelpunten. Uiteindelijk liep Ajax nog uit naar een verdiende maar toch enigzins vertekende 4-0 zege. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een indrukwekkend eerbetoon aan de overleden Eberhard van der Laan. Er werd een minuut lang geapplaudisseerd voor de ex-burgemeester.

Opstellingen Ajax – Sparta

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax begint om 18:30 uur aan de wedstrijd tegen Sparta. David Neres begint weer in de basis maar ook Maximilian Wöber staat weer opgesteld. Marcel Keizer laat nu ook weer Nick Viergever als linksback starten. Met deze opstelling won Ajax vorige keer in Friesland en de oefenmeester verwacht dat deze elf het tegen een niet al te stabiel spelend Sparta, het doelsaldo op te kunnen krikken. Kevin Blom zal deze wedstrijd leiden en wordt geassisteerd door Schaap, Van Zuilen en Pérez.

Subscribe to