Metaalnieuws: verbouwing Johan Cruijff Arena echt gestart

Bron: www.ajaxlife.nl

Zo moet de Arena er in 2020 uit komen te zien. © Soeters Van Eldonk

We zagen al wat palen op het dek verschijnen, maar nu is de verbouwing van de Johan Cruijff Arena dan ook echt van start gegaan. We doelen niet op het vervangen van de stoeltjes maar het uitbreiden van de omloop op de lange zijde aan de oostzijde.

Het kan zijn dat je de afgelopen dagen heb meegekregen dat de weg onder de Arena was afgesloten. Daar was een goede reden voor: er moesten allerlei materialen op de juiste plek worden getakeld, zodat echt gestart kon worden met de verbouwing.

TV-kijker Dijks beetje jaloers tijdens Europese potjes Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Dijks verdiende uit bij Panathinaikos nog een penalty. © Pro Shots

Wat brengt de toekomst voor Mitchell Dijks? Dat is een goede vraag. De linksback moest het toffe Europese avontuur al via de televisie volgen en ook na de zomerstop ligt er weinig speeltijd in het verschiet. Dijks geeft toe dat hij best een beetje jaloers was.

Dijks was vorig seizoen zo’n beetje de enige overgebleven linksback, maar raakte toch zijn basisplaats kwijt. De voorkeur ging uit naar Daley Sinkgraven, die het verrassend goed deed voordat hij met kleine en grote blessures kampte.

De Boer in Premier League aan de slag bij Crystal Palace

Bron: www.ajaxlife.nl

De Boer staat in Londen voor een serieuze uitdaging. © Pro Shots

Frank de Boer heeft een nieuwe uitdaging. Hij wordt trainer van Crystal Palace en moet ervoor zorgen dat de club voor het vijfde seizoen op rij in de Premier League blijft. De Boer tekent een contract voor drie seizoenen.

De kampioenenmaker veroverde met Ajax een kwartet schalen, maar de jacht op titel vijf mislukte twee maal. De overstap naar Internazionale werd geen groot succes. De Boer werd nog voor de winterstop ontslagen vanwege tegenvallende resultaten.

Traoré zet koers naar Lyon om transfer af te ronden

Bron: www.ajaxlife.nl

Lyon haalt met Traoré de kwelgeest van het afgelopen Europese seizoen in huis. © Pro Shots

Voetbal International weet zaterdag te melden dat Bertrand Traoré van Chelsea naar Olympique Lyon vertrekt. Hoewel beide clubs nog geen melding maken van een akkoord, lijkt de transfer in kannen en kruiken. Traoré zelf liet op Snapchat weten onderweg te zijn naar het vliegveld van Lyon.

Austria Wien rekent op de komst van Westermann

Bron: www.ajaxlife.nl

Westermann lijkt de Amsterdamse bank te verlaten. © Pro Shots

Heiko Westermann lijkt na een seizoen te vertrekken bij Ajax. De Duitse verdediger stond al enige tijd in de belangstelling van Austria Wien; deze club lijkt Westermann nu transfervrij aan te trekken. Dit bevestigt Austria Wien-trainer Thorsten Fink tegenover Sky Sport Austria.

“Ik ben ook in de veronderstelling dat Heiko Westermann komt. Eigenlijk kun je zeggen dat hij al bij ons is”, laat Fink weten. Er zouden alleen nog handtekeningen onder het contract gezet moeten worden.

Ajax Vrouwen naar Estland voor toernooitje CL-voorronde

Bron: www.ajaxlife.nl

De selectie van Ajax Vrouwen ondergaat best veel veranderingen. © Pro Shots

De mannen werden geen kampioen, de Ajax Vrouwen wel. En toch begint het avontuur in de Champions League voor beide ploegen in de voorronde. Ajax Vrouwen heeft de loting al achter de rug. De ploeg moet naar Estland om daar drie wedstrijd te spelen.

De Champions League voor vrouwen heeft een heel andere opzet dan die voor mannen. Werkelijk alles is anders. Er wordt nog gespeeld volgens het aloude principe van knock-out, maar dit geldt nog niet in de voorronde voor mindere godinnen.

Vraag nu een uitkaart aan voor komend seizoen!

Bron: www.ajaxlife.nl

Samen juichen is het mooiste wat er bestaat! © De Brouwer

De voorbereiding staat voor de spelers op het punt van beginnen, maar ook supporters moeten wellicht het een en ander doen om optimaal geprepareerd te zijn voor het nieuwe seizoen. Zo is het weer mogelijk om een uitkaart aan te vragen!

Je kunt een uitkaart aanvragen tussen nu en 15 juli. Wees er dus snel bij, deze drie weken zijn je enige kans om voor komend seizoen in het bezit te komen van een uitkaart. Het is dus nu of nooit. Of, nou ja, in de zomer van 2018 pas weer.

Klein inkijkje: hoe bepalen clubs transfersom van spelers?

Bron: www.ajaxlife.nl

Milik is met 32 miljoen euro sinds een jaartje de duurste Ajacied. © Pro Shots

De kans op verbreken is aanwezig, maar we hopen dat het record van Arek Milik nog een tijdje in de boeken blijft. De Pool werd voor 32 miljoen euro verkocht aan Napoli en is de duurste Ajacied ooit. Maar hoe komt de transfersom van een speler tot stand?

Dat is een interessante vraag. En ook een relevante, nu we middenin de transferszomer zitten. Davy Klaassen vloog reeds uit, voor de lieve som van 27 miljoen euro, en we kunnen slechts hopen dat het nest in Amsterdam een beetje gevuld blijft.

Bosz op plek tien van lijstje beste trainers ter wereld

Bron: www.ajaxlife.nl

Bosz en Ziyech waren overtuigd van elkaars kwaliteiten. © Pro Shots

We zijn eraan gewend dat jonge talenten van Ajax terug zijn te vinden op lijstjes. Maar trainers? Dat is nieuw voor ons. Al kun je in feite stellen dat de trainer niet meer aan de club is verbonden. Het gaat namelijk om Peter Bosz.

Bosz heeft in zijn ene seizoen als oefenmeester van Ajax grote indruk gemaakt. Het leverde helaas geen prijzen op, maar wel een plekje in de finale van de Europa League. Bosz liet Ajax voetballen zoals we dat bij Ajax gewend zijn. Of bijna waren vergeten?

Keepster Sarasola krijgt schorsing van 7 (!) duels voor slaan

Bron: www.ajaxlife.nl

Sarasola speelde de wedstrijd wel gewoon uit en Ajax won de KNVB-beker. © Ajax Images

Ajax Vrouwen moet het een groot deel van de eerste seizoenshelft doen zonder Eli Sarasola. De keepster heeft een schorsing van zeven wedstrijden gekregen voor het slaan van haar tegenstander. Dat gebeurde in de gewonnen finale van het KNVB-bekerfinale tegen PSV (2-0).

Sarasola speelde de wedstrijd gewoon uit, want de scheidsrechter zag niet dat de ze een klap uitdeelde aan Lucie Akkerman. Maar omdat de camera’s van Fox Sports het voorval wel vastlegden, wordt Sarasola toch geschorst.

Ajax gooit 10 juli poorten De Toekomst open bij training

Bron: www.ajaxlife.nl

Bij de vorige open training was Onana nog tweede keeper. © Ajax Images

Richting de start van een nieuw seizoen zijn er altijd een paar vaste moment waarop supporters dichtbij de voetballers kunnen komen. De open training is zo’n moment. Ajax gooit de poorten van De Toekomst maandag 10 juli open voor supporters. De training begint om 10.30 uur.

Dat is een mooi moment om eens te bekijken wat voor trainer Marcel Keizer nou is. En Klaas Jan Huntelaar welkom te heten. Wie weet kunnen we tegen die tijd ook nog een andere aanwinst verwelkomen.

Open Dag Ajax deze zomer op vrijdag 4 augustus

Bron: www.ajaxlife.nl

Op de Open Dag komen diverse generaties supporters samen. © Pro Shots

We krijgen er al best veel vragen over. En op al die vragen hebben we nu ook een antwoord. De Open Dag van Ajax vindt dit keer plaats op vrijdag 4 augustus. Het open huis is altijd een mooi moment om de selectie officieel aan supporters voor te stellen.

Ajax is druk bezig met de voorbereidingen op de Open Dag, in en rondom de Johan Cruijff Arena. Wat er allemaal te gebeuren staat, is nog niet duidelijk. Dat komt tussen nu en 4 augustus wel, er is nog tijd genoeg om leuke dingen te verzinnen.

Subscribe to