Onana en uitvak kunnen dankzij Huntelaar eindelijk juichen!

Bron: www.ajaxlife.nl

Hoe vaak hebben we in Zwolle wel niet met de handen in ons haar gestaan? Dat is een goede vraag. We zijn de tel kwijtgeraakt. Gelukkig was er de 54ste minuut en wist Klaas Jan Huntelaar ook nog een balletje binnen te schieten. Toch nog juichen!

Op iedere andere dag had Ajax met ruime cijfers van PEC gewonnen, maar nu bleef het tot het laatste moment spannend. Het is gewoon geen fijne tussenstand, 0-1, en als je maar kansen blijft missen, prikt de tegenstander er vaak wel eentje binnen.

Het duurt even, maar Huntelaar heeft iets te vieren!

Bron: www.ajaxlife.nl

PEC-uit kwam voor Ajax neer op een kansenfestival! Dat hadden we op voorhand niet direct verwacht, de vele missers ook niet. Maar we kunnen gewoon een wallpaper in elkaar schroeven. Dan kunnen we sowieso spreken van een goede afloop, met dank ook aan Klaas Jan Huntelaar.

Er liepen in Zwolle meerdere zaken goed af voor Huntelaar. De spits was op een andere middag misschien wel met een rode kaart van het veld gestuurd, maar hij had ook zomaar een hattrick kunnen maken.

Ten Hag had 0-3, 0-4 of 0-5 ook normaal gevonden

Bron: www.ajaxlife.nl

Een tevreden Ten Hag zag een heel overtuigend Ajax © Pro Shots

Ajax speelde in Zwolle onder Ten Hag misschien wel de beste wedstrijd tot dusver. Toch bleef het tot in de blessuretijd spannend en voelde het laatste fluitje van Kevin Blom als een enorme opluchting.

Dat het bij rust 0-0 stond kun je terugkijkend best een wonder noemen. Ajax voetbalde gedreven en hoog in de concentratie, zoals Ten Hag dat zou zeggen. David Neres, Donny van de Beek en zeker Justin Kluivert waren een aantal keer dicht bij een treffer.

VDBeek: ‘Ik denk dat dit niet lekker voelt voor PSV’

Bron: www.ajaxlife.nl

Van de Beek ziet zijn doelpoging tot zijn afgrijzen op de paal belanden © Pro Shots

Ajax speelde vandaag een uitstekende wedstrijd, maar hield het natuurlijk wel veel te lang spannend in Zwolle (0-1). Donny van de Beek stelde na afloop dat Ajax het veel eerder had moeten beslissen. Niet zo gek dat ook bij hem opluchting en pure blijheid met elkaar om voorrang vochten.

Door Floris Roos

Zes zaken die ons opvielen bij PEC Zwolle - Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Huntelaar produceerde zijn tiende, maar vergat zijn elfde en twaalfde te maken. © Pro Shots

Het is Ajax in Zwolle gelukt om het gat met PSV te verkleinen tot vijf punten. De mannen van Erik ten Hag wonnen dik verdiend, maar met slechts 1-0, door een doelpunt van Klaas Jan Huntelaar. Een goed Ajax kreeg kansen te over, maar was niet scherp in de afronding. Afijn, de punten zijn binnen. Zes zaken die ons opvielen tijdens een waar kansenfestijn.

Door Floris Roos

Drie dingen die je moet weten over PEC Zwolle - Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Ziyech miste thuis nog een strafschop tegen PEC. © Pro Shots

John van ’t Schip levert uitstekend werk als trainer van PEC Zwolle, de ploeg laat vlot voetbal zien en staat op een knappe vijfde plek. Van ’t Schip was als speler en (jeugd)trainer actief bij Ajax en weet derhalve waar de Ajax-filosofie te kort schiet. Om langs de voormalig rechtsbuiten te cruisen, hier drie dingen die je moet weten over PEC Zwolle – Ajax.

Op bezoek in Zwolle. Ten Hags elf: wat denk je zelf?

Bron: www.ajaxlife.nl

Volgt Ten Hag jouw advies op? © Pro Shots

Aan Ajax en PEC Zwolle de eer om dit eredivisieweekend af te sluiten. Zondag om 16:45 treden de nummers twee en vijf aan in een onderlinge confrontatie. Bij Zwolle genoeg Ajax-DNA in de selectie, reden voor jou om de Ajax-opstelling aan te passen?

AjaxLife laat Ajax-fans hun eigen opstelling bepalen. In onze app kun je jouw ideale basis samenstellen. Als je de app nog niet hebt, moet je deze eerst downloaden. Als je de app opent en vervolgens op 'de tribune' klikt, kun je jouw sterrenensemble gestalte geven. 

Handige SV Ajax-bussen prima idee voor Vitesse-uit!

Bron: www.ajaxlife.nl

Die twee links zijn heel blij met wat vrije stoeltjes. © De Brouwer

Gemakkelijke uitwedstrijden bestaan niet. Maar Ajax krijgt een paar potjes op rij die toch echt wel lastig genoemd mogen worden. Ook Vitesse-uit is hier onderdeel van. SV Ajax-bussen zijn een prima optie om dit duel in Arnhem bij te wonen!

Er zijn in totaal 1000 Ajacieden welkom in het uitvak van Vitesse en als je niet beschikt over een plusje op je uitkaart, krijg je zaterdag de kans om alsnog een kaartje te scoren. Je moet wel scherp zijn, want tijdens de loterij krijg je niet veel kansen.

Informatie omwisselen PEC Zwolle-uit

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax kan ook in Zwolle alle steun weer goed gebruiken. © De Brouwer

Er zit toch wel een beetje een dag van de waarheid aan te komen. Om dat kleine kansje op het kampioenschap in leven te houden, moet Ajax absoluut zien te winnen van PEC Zwolle. Hier volgt informatie voor de 500 Ajacieden die hun club achterna reizen.

De prestaties van John van ’t Schip met PEC zijn dit seizoen dikke prima en de ploeg doet mee aan de strijd om de vierde plaats. Zo’n uitwedstrijd is nooit eenvoudig en tel daar nog bij op dat de club leuk voetbal speelt. Dan weet je dat het een lastige middag wordt.

Subscribe to