Invalbeurt tegen Heracles was een beloning voor Cerny

Bron: www.ajaxlife.nl

Keizer is blij met de manier waarop Cerny zich manifesteert. © Ajax Images

Er kwamen tegen Heracles Almelo twee spelers in actie die we niet direct hadden verwacht. Het gaat om Mitchell Dijks en Vaclav Cerny. Het verhaal van Dijks is bekend, het gekke is dat Cerny donderdag bij Ajax - Rosenborg BK niet eens bij de selectie zit.

Door Kevin Van Nunen

Na een invalbeurt van een kwartier is er dus donderdag sowieso geen speeltijd voor Cerny weggelegd. Hoe zit dat? Wij van Ajax Life zijn benieuwd naar het hoe en waarom en legden die vraag daarom voor aan Keizer.

Keizer druk bezig om lijn naar Dolberg open te krijgen

Bron: www.ajaxlife.nl

Dolberg wordt dit seizoen nog maar amper in stelling gebracht. © Pro Shots

Er zijn spitsen die in een nieuw seizoen uit alle hoeken raak schieten. Dat geldt helaas niet voor Kasper Dolberg. Het heeft nog niet eens te maken met het missen van kansen. De Deen wordt amper in het spel betrokken. En dat moet snel anders.

We zien Dolberg soms best goede dingen doen, maar die acties vinden meestal plaats in de middencirkel. Het gaat dan om een knappe actie of snel wegdraaien en de bal naar de zijkant verplaatsen. Meer is het helaas nog niet.

Keizer is op zijn hoede voor conditioneel sterke Noren

Bron: www.ajaxlife.nl

Rosenborg is al halverwege het seizoen, dat levert voordeel op. © Pro Shots

Ajax treft met Rosenborg BK niet alleen een club van enig kaliber, ook een ploeg die al middenin de competitie zit. De Noren speelden al negentien wedstrijden. Dit kan een nadeel opleveren voor Ajax, dat zich nog in de opstartfase bevindt.

De opstartfase verloopt, zoals wel vaker bij Ajax, vrij stroef. Van de drie officiële duels tot dusver werd er nog niet eentje gewonnen en de nul houden lukte evenmin. Het is wisselvalligheid troef, op allerlei vlakken.

Sánchez voorlopig bij selectie voor Rosenborg-thuis

Bron: www.ajaxlife.nl

Of Sánchez echt bij de selectie zit, horen we donderdag. © Sjoerd Tullenaar

Davinson Sánchez zit zoals het er nu naar uitziet bij de selectie voor Ajax - Rosenborg BK. Dat wil zeggen: zijn naam staat tussen de negentien spelers die Ajax een dag voor de wedstrijd communiceert. Van die negentien spelers moet er nog een afvallen, dus het blijft afwachten.

Marcel Keizer is tijdens het persgesprek in aanloop naar Ajax - Rosenborg duidelijk over wie bepaalt of Sánchez speelt. "Ik. Maar ik heb hier nog nooit een opstelling weggegeven," laat Keizer verder nog niks los.

De Ligt door afwezige Sánchez naar rechts: ‘Dat is lekkerder’

Bron: www.ajaxlife.nl

De Ligt nam in ieder geval zaterdag de plek van Sánchez over. © Pro Shots

Door de afwezigheid van Davinson Sánchez bij Heracles Almelo - Ajax werd de hele verdediging door elkaar geschud. Alleen Joël Veltman stond op zijn vaste plek. Mitchell Dijks was ineens weer terug in de basis, Nick Viergever stond links centraal, Matthijs de Ligt rechts centraal. De laatstgenoemde is wel blij met zijn al dan niet tijdelijke plek.

Door Niels Pach

Vermeende knieklachten houden Sánchez weg van training

Bron: www.ajaxlife.nl

Hij speelde niet mee tegen Heracles, maar Ajax verwacht Davinson Sánchez deze dagen gewoon op de training. De Colombiaan meldde zich dinsdag ook netjes op De Toekomst, maar trainde wel apart van de groep. Binnen zelfs. Knieklachten, wordt er gezegd.

Ajax plaatste een videobericht over de aanloop naar het treffen met Rosenborg BK. Sánchez speelde nog niet eens een bijrolletje in de update. Er wordt gemeld dat de verdediger knieklachten heeft en hiervoor wordt behandeld.

Win kaartjes voor Ajax - FC Groningen!

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax is de laatste jaren tegen Groningen telkens goed voor twee goals. © Pro Shots

Ondanks de slechte start van het seizoen is er nog niets verloren. Althans, wanneer Ajax zijn zaakjes snel op orde krijgt. Ten koste van alles moet worden gewonnen van FC Groningen, dat als eerste op bezoek komt. Wij verloten vier setjes kaarten!

Het is Ajax nog nooit gelukt kampioen te worden in een seizoen waarvan het de eerste wedstrijd verloor. Dan moet seizoen 2017/2018 maar een uniek jaar worden, waarin het Marcel Keizer en co wel lukt. Het kan nog steeds.

Premier League wil transfermarkt sluiten voor start seizoen

Bron: www.ajaxlife.nl

Blind trok in 2014 ruim na de start nog naar de Premier League. © De Brouwer

Ondanks het geld waarmee wordt gesmeten, blijken er in Engeland wel degelijk mensen met gezond verstand rond te lopen. Die selecte groep heeft het voorstel gedaan om de transfermarkt van de Premier League in 2018 voor de start van het seizoen te sluiten.

Als de transfermarkt ergens is doorgedraaid, dan wel in Engeland. Er worden bizarre bedragen betaald voor spelers die heus wel een portie talent hebben, maar echt niet het zoveelste wereldwonder zijn.

Na eerste speelronde alweer veel discussie over kunstgras

Bron: www.ajaxlife.nl

We weten dat ook Huntelaar geen fan is van plastic gras. © Pro Shots

Nee, Ajax heeft niet verloren omdat het tegen Heracles Almelo op kunstgras moest voetballen. Maar ja, kunstgras blijft natuurlijk wel gewoon mooi klote. En kunstgras wordt gebruikt als argument voor de aanstaande transfer van Davinson Sánchez.

De Colombiaanse verdediger maakte eerst wel deel uit van de selectie, maar ontbrak toen het er echt op aankwam. Uiteraard heeft veel met zijn vertrek van doen, al werd ineens ook het argument van een knieblessure plus ondergrond aangevoerd.

Ajax hoopt deze week eindelijk selectie op peil te brengen

Bron: www.ajaxlife.nl

Eens zien of het Overmars lukt spijkers met koppen te slaan. © Pro Shots

Het is half augustus, de Champions League is reeds uit zicht en er staan nog vier spelers op de diverse verlanglijstjes. Dat kan bij Ajax, misschien wel alleen bij Ajax. Maar het lijkt erop dat we deze week op diverse fronten nieuws mogen verwachten.

Althans, dat bericht De Telegraaf maandag. En we weten allemaal dat de lijntjes tussen de directiekamer en wakkere krant kort zijn, als al niet een sneltoets wordt gebruikt. De roep om versterkingen klinkt zeer luid en wellicht wordt er nu gehoor aan gegeven.

Touwtjetrek rond Sánchez krijgt vervolg met bezoek Spurs

Bron: www.ajaxlife.nl

Is Spurs goed genoeg, of zie je Sánchez liever naar een andere club vertrekken? © Pro Shots

Het lijkt erop dat we een ouderwetse transfersoap krijgen. Het vertrek van Davinson Sánchez is vrijwel zeker, maar de grote vraag is voor hoeveel en naar welke club? Tottenham Hotspur staat op pole-position, maar nog niets is zeker.

Ajax sloeg dit weekeinde een bod van 40 miljoen euro af op zijn verdediger en wil het liefst eigenlijk ook niet verkopen. Maar wat gebeurt er als Europese topclubs een bod uitbrengen dat gelijk staat aan de begroting waar je als club mee werkt?

Subscribe to