Trainer

De Ligt: "Onze inzet en steun van Arena gaven de doorslag"

Bron:

Matthijs de Ligt is nog altijd slechts achttien jaar, maar vormt nu al één van de voornaamste – zo niet de voornaamste –steunpilaren in de Ajax-defensie. In de topper tegen PSV speelde de jongeling door een gewaagde tactiek van trainer Marcel Keizer centraal achterin zelfs één-tegen-één. "Vorig jaar mocht ik tegen PSV invallen. Ik weet nog goed dat ik toen echt dolgelukkig naar mijn vrienden ging. Nu speel ik gewoon alles", typeert hij zijn stormachtige ontwikkeling.

Ajax O19 loot Paris St. Germain in UEFA Youth League

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax O19 zal het op 6 of 7 februari moeten opnemen tegen Paris St. Germain in de play-off van de UEFA Youth League, zo heeft de loting uitgewezen. Het team van trainer John Heitinga haalde deze fase van de Europese competitie door Legia Warschau over twee wedstrijden uit te schakelen. Tevens heeft de loting uitgewezen dat Ajax thuis zal spelen en in deze ronde gaat het om een wedstrijd. Mocht Ajax de play-offronde winnen dan verdwijnt het op 9 februari in de koker voor de volgende ronde.

Bron: Ajax.nl

 

Keizer: “Zaten vanaf het begin goed in de wedstrijd”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax boekte zondag een goede zege op PSV. De koploper werd op veel fronten afgetroefd en Ajax pakte verdiend de drie punten. “Ik vond dat we vanaf het begin heel goed in de wedstrijd zaten. We domineerden, zijn veel aan de bal geweest en als we de bal verloren dan was dat op de goede plekken waar we direct druk konden zetten”, blikt trainer Marcel Keizer met Ajax TV terug op de topwedstrijd.

Marcel Keizer: “Ik heb niet gevreesd voor mijn baan”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De druk op Marcel Keizer lijkt na de 3-0 overwinning op PSV iets te zijn afgenomen. De trainer van Ajax is al vanaf het begin van het seizoen het mikpunt van kritiek. Zelf zegt Keizer echter niet gevreesd te hebben voor zijn baan.

Na afloop van de topper stelde De Telegraaf Keizer de vraag of hij had moeten winnen van PSV om aan te blijven: “Nee, dat gevoel had ik niet. Ik heb niet gevreesd voor mijn baan. Maar die vraag moet je eigenlijk niet aan mij, maar aan de directie stellen,” reageerde de Amsterdammer.

De Jong: “Ik vond het een beetje overdreven”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Frenkie de Jong vulde zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen PSV (3-0) een opvallende rol in, namelijk die van centrale verdediger. De van nature centrale middenvelder speelde ijzersterk in het hart van de defensie en had een groot aandeel in de ruime zege op de koploper. Voor de camera’s van FOX Sports liet De Jong zelf weten zijn uitverkiezing tot man van de wedstrijd een beetje overdreven te vinden.

Pages

Subscribe to Trainer