Trainer

Enoh: "Bij Ajax voetbal je niet alleen, maar begrijp je het ook"

Bron:

Eyong Enoh is benieuwd hoe Frank de Boer het met Crystal Palace gaat doen in de Premier League. De 31-jarige middenvelder, die bij Ajax twee keer kampioen werd onder de hoede van de Nederlandse trainer, denkt dat De Boer zich moet aanpassen om te slagen in Engeland. "Inter had ook een andere stijl en ik denk dat hij dat zich achteraf realiseert. Je moet je aanpassen en de Premier League is ook een andere competitie."

Johnsen: “De club heeft hoge verwachtingen van me”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Dennis Johnsen zette woensdag zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Ajax. De Noor kijkt uit naar zijn periode bij de Amsterdamse club. “Ik ben heel blij dat ik bij zo’n grote club als Ajax mag tekenen. Ik kijk heel erg uit naar de start van het seizoen. Het is moeilijk om ‘nee’ te zeggen als zo’n grote club als Ajax komt. Ze hebben hoge verwachtingen van me zeggen ze. Ik ben vandaag begonnen met trainen bij Jong Ajax en ik kijk er heel erg naar uit naar de start van het seizoen”, vertelt het 19-jarige talent in gesprek met Ajax TV.

Invalbeurt tegen Heracles was een beloning voor Cerny

Bron: www.ajaxlife.nl

Keizer is blij met de manier waarop Cerny zich manifesteert. © Ajax Images

Er kwamen tegen Heracles Almelo twee spelers in actie die we niet direct hadden verwacht. Het gaat om Mitchell Dijks en Vaclav Cerny. Het verhaal van Dijks is bekend, het gekke is dat Cerny donderdag bij Ajax - Rosenborg BK niet eens bij de selectie zit.

Door Kevin Van Nunen

Na een invalbeurt van een kwartier is er dus donderdag sowieso geen speeltijd voor Cerny weggelegd. Hoe zit dat? Wij van Ajax Life zijn benieuwd naar het hoe en waarom en legden die vraag daarom voor aan Keizer.

Keizer druk bezig om lijn naar Dolberg open te krijgen

Bron: www.ajaxlife.nl

Dolberg wordt dit seizoen nog maar amper in stelling gebracht. © Pro Shots

Er zijn spitsen die in een nieuw seizoen uit alle hoeken raak schieten. Dat geldt helaas niet voor Kasper Dolberg. Het heeft nog niet eens te maken met het missen van kansen. De Deen wordt amper in het spel betrokken. En dat moet snel anders.

We zien Dolberg soms best goede dingen doen, maar die acties vinden meestal plaats in de middencirkel. Het gaat dan om een knappe actie of snel wegdraaien en de bal naar de zijkant verplaatsen. Meer is het helaas nog niet.

Keizer: “Als team is Rosenborg verder dan wij nu zijn”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Marcel Keizer en Nick Viergever beseffen het belang van de wedstrijd tegen Rosenborg. Er staat Europees voetbal op het spel. “We moeten zorgen dat we de klus klaren. Hoe meer wedstrijden deze jongens op Europees niveau spelen, hoe beter het is en hoe meer weerstand ze krijgen. Wij weten het belang van deze wedstrijden”, laat de hoofdtrainer weten op de persconferentie.

Sánchez voorlopig bij selectie voor Rosenborg-thuis

Bron: www.ajaxlife.nl

Of Sánchez echt bij de selectie zit, horen we donderdag. © Sjoerd Tullenaar

Davinson Sánchez zit zoals het er nu naar uitziet bij de selectie voor Ajax - Rosenborg BK. Dat wil zeggen: zijn naam staat tussen de negentien spelers die Ajax een dag voor de wedstrijd communiceert. Van die negentien spelers moet er nog een afvallen, dus het blijft afwachten.

Marcel Keizer is tijdens het persgesprek in aanloop naar Ajax - Rosenborg duidelijk over wie bepaalt of Sánchez speelt. "Ik. Maar ik heb hier nog nooit een opstelling weggegeven," laat Keizer verder nog niks los.

Update: Ajax heeft Angulo gevolgd, geen sprake van transfer

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax zou opnieuw in verband worden gebracht met een Colombiaanse verdediger. Dit keer gaat het om de 21-jarige Jeison Angulo van Deportivo Cali.

Hector Cardenas, trainer van Deportivo Cali, heeft in gesprek met Radio Antena 2 laten weten rekening te houden met het vertrek van Jeison Angulo naar Ajax. Dit laat Yordi Yamali, journalist van FC Afkicken, via Twitter weten.

De linksback stond dit seizoen 29 keer in de basis bij Cali, de oud-club van Mateo Cassierra en Luis Orejuela.

Onze Trots: 'De Boer is redder Ajax geweest'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Bekende Nederlanders en Ajax. Waarom zijn ze fan geworden van de Amsterdamse club en hoe beleven zij de wedstrijden van hun grote liefde? Komen ze vaak in het stadion of kijken ze de wedstrijden liever thuis of in de kroeg? En wat vinden ze eigenlijk van het huidige Ajax? In de rubriek ‘Onze Trots’ gaan we op zoek naar de liefde voor Ajax van de BN’ers. In deel 10: Stefano Keizers, de Amsterdamse kleinkunstenaar met een enorme liefde voor Ajax.

Pages

Subscribe to Trainer