Penalty

Oranje verrast Finse profs en mag zich eindelijk weer WK-deelnemer noemen: ‘Dit was echt reclame voor het futsal’

Nadat de zaalvoetballers van Oranje in de allerlaatste seconde van de verlenging alsnog de gelijkmaker hadden geïncasseerd, beende Miguel Andrés Moreno boos richting de kleedkamer. De Spaanse bondscoach miste daardoor een aantal strafschoppen van de allesbeslissende serie in Finland, maar kon alsnog feestvieren. Na een zenuwslopende thriller plaatste Oranje Futsal zich eindelijk weer eens voor het WK.

Ajax-vrouwen naar bekerfinale na zinderende wedstrijd tegen Feyenoord (Incl. fotoverslag)

De Ajax Vrouwen hebben dinsdagavond ten koste van Feyenoord de bekerfinale weten te bereiken. Na 90 minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord op Sportpark De Toekomst. Ajax was vlak voor rust op 1-0 gekomen via Tiny Hoekstra. In de 67ste minuut kwamen de Rotterdammers terug tot 1-1. Er was dan ook een verlenging voor nodig om de bekerfinale te bereiken. In die verlenging scoorde Ajax al snel. Grant werd neergelegd in het strafschopgebied. Het leverde Ajax een penalty op die benut werd door aanvoerder Sherida Spitse: 2-1.

Overleden Bernd Hölzenbein zou nu geen penalty krijgen: ‘VAR zou ingegrepen hebben, was een schwalbe’

Duitsland rouwt om het overlijden van wereldkampioen Bernd Hölzenbein (78). De 40-voudig international was een legende in eigen land. In Nederland kennen we hem vooral van de schwalbe in de WK-finale van 1974 tegen Oranje, die uiteindelijk een penalty en de gelijkmaker opleverde voor de latere winnaar Duitsland. Zou de VAR anno nu hebben ingegrepen?

Rafael van der Vaart en Dick Jol begrijpen niets van bizar handsbal-incident: ‘Laf van Pol van Boekel’

Scheidsrechter Glenn Nyberg gaf géén strafschop aan Bayern München na bizar hands van Arsenal-verdediger Gabriel. Bewust, zei hij volgens de Duitsers na de eerste kwartfinale van de Champions League (2-2). Hij vond het duel te belangrijk om te fluiten voor een onhandige fout. Verdient Nyberg een standbeeld voor zijn nobele manier van ‘in de geest van de wedstrijd fluiten’?