PEC Zwolle

Niet aanvallen maar verdedigen is het probleem van Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Dingen zijn niet de schuld van Veltman. Dit is gewoon de best beschikbare foto. © Pro Shots

Het gaat bij Ajax al bijna het hele seizoen over gemiste kansen. Er worden best veel kansen bij elkaar gevoetbald, alleen het scoren lukt nog niet echt. Maar er is nog een probleem. De ploeg is verdedigend kwetsbaarder dan vorig seizoen.

Het lukte Ajax in de eerste fase van seizoen 2017/2018 slechts een keer niet om de nul weg te poetsen van het scorebord. Dat kan een keer gebeuren, zoals je ook wel eens wat kansen mist. Dat hou je altijd, de ene keer iets extremer dan de andere keer.

Ajax hoopt volgend jaar weer op broodnodige steun eigen fans in Den Haag

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax speelde vanmiddag in Den Haag teleurstellend met 1-1 gelijk tegen ADO en mag aanstaande woensdag opnieuw naar het Cars Jeans Stadion, voor de wedstrijd tegen SVV Scheveningen. Net als vandaag mogen er opnieuw geen uitsupporters meereizen naar de Hofstad, tot grote onvrede van de achterban van de Amsterdammers.

Omdat de accommodatie van SVV Scheveningen zelf niet aan de eisen van de KNVB voldoet, werd besloten het duel in het stadion van ADO af te werken. Dit betekent echter automatisch dat de fans van Ajax niet welkom zijn.

Huntelaar over Dolberg: “De momenten komen vanzelf”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Bij Ajax is er dit seizoen veel te doen om de spitspositie. Kasper Dolberg is de eerste keuze, maar Klaas Jan Huntelaar beter in vorm. De 34-jarige spits scoorde in de eerste vier wedstrijden van het seizoen drie keer. Dolberg staat al bijna 650 minuten droog. “Je moet je ding blijven doen, dezelfde energie en gretigheid in de wedstrijd gooien als altijd. Dan komen de momenten vanzelf. Je moet op het juiste moment toeslaan. Zo werkt het bij mij ook altijd”, adviseert Huntelaar Dolberg tegenover de NOS.

Keizer laat wedstrijdselectie ongewijzigd

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Marcel Keizer heeft geen wijzigingen doorgevoerd in zijn wedstrijdselectie. De hoofdtrainer heeft dezelfde 19 spelers opgenomen in de selectie als vorige week tegen PEC Zwolle (3-0).

Ajax neemt het zondag om 14:30 uur op tegen ADO Den Haag.

Volledige selectie:Andre OnanaBenjamin van LeerJoël VeltmanMatthijs de LigtMax WöberNick ViergeverLuis OrejuelaMitchell DijksDonny van de BeekHakim ZiyechLasse SchöneFrenkie de JongSiem de JongDavid NeresKlaas Jan HuntelaarAmin YounesVaclav CernyKasper DolbergJustin Kluivert

Selectie voor duel met ADO

Bron: ajaxfanzone.nl

Trainer Marcel Keizer heeft zijn wedstrijdselectie bekendgemaakt voor het uitduel met ADO Den Haag. De selectie kent geen wijzigingen  en is gelijk aan die van vorige week tegen PEC Zwolle. ADO – Ajax begint zondag om 14:30 uur.

Selectie: 

Andre OnanaBenjamin van LeerJoël VeltmanMatthijs de LigtMax WöberNick ViergeverLuis OrejuelaMitchell DijksDonny van de BeekHakim ZiyechLasse SchöneFrenkie de JongSiem de JongDavid NeresKlaas Jan HuntelaarAmin YounesVaclav CernyKasper DolbergJustin Kluivert

AD: ‘Huntelaar in de basis, Dolberg op de bank’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax zal zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag starten met Klaas Jan Huntelaar in de basis waardoor Kasper Dolberg op de bank zal plaatsnemen, zo weet het AD te melden. Marcel Keizer experimenteerde bij het duel tussen Ajax en PEC Zwolle met een opstelling met Klaas-Jan Huntelaar in de spits en Kasper Dolberg daarachter maar dat idee krijgt volgens het AD tegen ADO geen vervolg. Dolberg kampt momenteel met een vormcrisis terwijl Huntelaar wekelijks belangrijk is voor het elftal van Keizer. Lasse Schöne maakt volgens het AD ook zijn rentree in de basiself.

Pages

Subscribe to PEC Zwolle