Siem de Jong

Spelers mogen van Keizer best hun mening geven

Bron: www.ajaxlife.nl

Frenkie voelt zich niet minder dat zijn collega-middenvelders. © Pro Shots

Marcel Keizer kreeg tijdens het wekelijkse persmoment in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Roda JC vragen over zijn spelers die in de media aangeven meer speeltijd te willen. Zo gaven Frenkie en Siem de Jong ruiterlijk toe teleurgesteld te zijn over het gebrek aan speelminuten.

Ajax verslaat Borussia Mönchengladbach

Bron: ajaxfanzone.nl

Marcel Keizer heeft voor de oefenwedstrijd van vanavond de opstelling flink door elkaar gegooid zodat de vaste basiskrachten rust konden krijgen. Benjamin van Leer stond onder de lat en Klaas-Jan Huntelaar was voor de gelegenheid aanvoerder en werd bijgestaan door onder andere Deyovaisio Zeefuik, Frenkie en Siem de Jong. Na een kwartier voetballen kwam Ajax op voorsprong doordat Justin Kluivert een indraaiende vrije trap nam en deze door Reece Oxford in eigen doel werd gewerkt. Hierna speelde Ajax de rest van de eerste helft zo nu en dan dominant voetbal.

Ajax wint vermakelijke oefenpot van BMG

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft dinsdag Borussia Mönchengladbach in de Johan Cruijff ArenA weten te verslaan. De Amsterdammers wonnen het oefenduel met 2-1, dankzij een eigen doelpunt van Oxford en een treffer van Kasper Dolberg.

Ajax begon prima aan de wedstrijd in Amsterdam en stond al binnen het kwartier op voorsprong, hetzij met wat geluk. Justin Kluivert slingerde de bal via een vrije trap de zestien in, waarna deze via Reece Oxford in eigen doel belandde: 1-0. Daarna verdubbelde Klaas-Jan Huntelaar bijna de marge, maar de Ajax-spits werd afgetroefd door de Duitse goalie. 

Vijf zaken die ons opvielen tijdens Ajax - Gladbach

Bron: www.ajaxlife.nl

Die traditionele bal is alvast niets aan gelogen, toch? © Pro Shots

Ajax heeft een nog best wel leuk oefenduel in zijn voordeel beslist. De Ajacieden waren met 2-1 te sterk voor een B-ploeg van Borussia Mönchengladbach, maar deze dinsdag kon alsnog in de verste verte niet tippen aan een gemiddeld Europees avondje. Toch kregen de 12.000 aanwezigen een leuk, maar niet per se goed, potje voorgeschoteld.

Door Kevin Van Nunen

Pages

Subscribe to Siem de Jong