Marcel Keizer

Terugblik Ajax-PSV: lef en offensieve opvatting betalen zich uit

Bron:

Nu alle kruitdampen rond Ajax-PSV zijn opgetrokken, rest ons enkel nog de analyse. Een kolkende ArenA, een tot op het bot gemotiveerd Ajax en een tamelijk laf spelend PSV. Dat waren in een notendop de ingrediënten voor de kraker van het afgelopen Eredivisie-weekend. Marcel Keizer legde zijn hoofd met een uiterst offensieve tactiek op het hakblok, maar werd voor de verandering eens beloond. Zijn collega Phillip Cocu kwam met de Eindhovenaren uiterst defensief voor de dag en kreeg de deksel op zijn neus.

De Ligt: "Onze inzet en steun van Arena gaven de doorslag"

Bron:

Matthijs de Ligt is nog altijd slechts achttien jaar, maar vormt nu al één van de voornaamste – zo niet de voornaamste –steunpilaren in de Ajax-defensie. In de topper tegen PSV speelde de jongeling door een gewaagde tactiek van trainer Marcel Keizer centraal achterin zelfs één-tegen-één. "Vorig jaar mocht ik tegen PSV invallen. Ik weet nog goed dat ik toen echt dolgelukkig naar mijn vrienden ging. Nu speel ik gewoon alles", typeert hij zijn stormachtige ontwikkeling.

Keizer: “Neres groeit steeds meer in het seizoen”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

David Neres was zondag opnieuw belangrijk voor Ajax. De Braziliaan scoorde de openingstreffer en gaf de assist bij Ajax’ derde doelpunt. Met de goal en assist is hij nu uitgegroeid tot de meest waardevolle speler in de Eredivisie. “Je hebt als tegenstander je handen vol aan hem. Er zijn nog zat punten die we kunnen verbeteren. Maar goed, hij heeft een heel hoog rendement. Dat is uitstekend. Hij groeit ook steeds meer in het seizoen”, laat Marcel Keizer weten aan Ajax TV.

Keizer: “Zaten vanaf het begin goed in de wedstrijd”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax boekte zondag een goede zege op PSV. De koploper werd op veel fronten afgetroefd en Ajax pakte verdiend de drie punten. “Ik vond dat we vanaf het begin heel goed in de wedstrijd zaten. We domineerden, zijn veel aan de bal geweest en als we de bal verloren dan was dat op de goede plekken waar we direct druk konden zetten”, blikt trainer Marcel Keizer met Ajax TV terug op de topwedstrijd.

‘Blessure Veltman na topper lijkt mee te vallen’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De blessure die Joël Veltman opliep tijdens de kraker tegen PSV (3-0) lijkt mee te vallen. De aanvoerder van Ajax lijkt donderdag in de thuiswedstrijd tegen Excelsior gewoon inzetbaar te zijn, zo meldt Voetbal International.

Veltman moest zich in de slotfase laten vervangen door een blessure aan zijn voet. Een langdurige absentie van de rechtsback was slecht nieuws geweest voor Marcel Keizer, die het achterin al zonder de geblesseerde Nick Viergever, Daley Sinkgraven en Mitchell Dijks moet stellen.

Frenkie: ‘MOTM overdreven, maar wel leuk natuurlijk’

Bron: www.ajaxlife.nl

De Jong: 'Als je ruimte ziet, dan moet je gaan.' © Pro Shots

Al tijdens de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen PSV werd Frenkie de Jong in de Arena uitgeroepen tot man of the match. Dat is allemaal heel leuk, maar de jonge Ajacied vindt daar dingen van.

“Ik vond het zelf wel een beetje overdreven, maar het is wel leuk natuurlijk,” vertelt De Jong met een grote grijns voor de draaiende camera’s van FOX Sports. “Ik had het niet verwacht, laat ik het zo zeggen.”

Marcel Keizer: “Ik heb niet gevreesd voor mijn baan”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De druk op Marcel Keizer lijkt na de 3-0 overwinning op PSV iets te zijn afgenomen. De trainer van Ajax is al vanaf het begin van het seizoen het mikpunt van kritiek. Zelf zegt Keizer echter niet gevreesd te hebben voor zijn baan.

Na afloop van de topper stelde De Telegraaf Keizer de vraag of hij had moeten winnen van PSV om aan te blijven: “Nee, dat gevoel had ik niet. Ik heb niet gevreesd voor mijn baan. Maar die vraag moet je eigenlijk niet aan mij, maar aan de directie stellen,” reageerde de Amsterdammer.

Pages

Subscribe to Marcel Keizer