Hans Vonk

Ajax in Afrika: einde van een sprookje na 21 jaar?

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het leek zo’n mooi plan: met een zusterclub in Kaapstad zou Ajax vele Zuid-Afrikaanse naar Amsterdam kunnen halen. Het eindresultaat in de praktijk blijkt mager. Slechts vier spelers – Steven Pienaar, Eyong Enoh, Thulani Serero en Lassina Traoré - haalden met succes Ajax in Amsterdam. Inmiddels lijkt het einde van de samenwerking met Ajax Cape Town nabij. Jonathan Ursem, hoofdredacteur van Nieuwe Revu, schreef er een boek over: Ajax in Afrika.

Zo stoomde Cape Town Traoré klaar voor Ajax

Bron: www.ajaxshowtime.com

In de rubriek 'Blik op Jong Ajax' (BoJA) zoomt Ajax Showtime regelmatig in op Jong Ajax, het beloftenelftal van Ajax dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie.

De enorme ontwikkeling van Lassina Traoré blijft ook niet onopgemerkt in Kaapstad. Bij de satellietclub Ajax Cape Town maakte de spits kennis met de Ajax-school, alvorens eind vorig kalenderjaar naar de andere kant van de wereld te verhuizen. 27 duels en negentien doelpunten in Jong Ajax verder is technisch directeur Hans Vonk enorm trots op zijn voormalig pupil.

Schöne staat opnieuw voor jubileum

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Lasse Schöne rijgt de jubilea aaneen de laatste weken. Tegen Standard Luik speelde hij afgelopen week zijn 50e Europese duel, tegen VVV Venlo staat hij opnieuw voor een jubileum.

De Deense middenvelder staat voor zijn 350e competitieduel (312 in de Eredivisie, 37 in de Eerste Divisie). Hij heeft nog 62 wedstrijden te gaan om de Ajacied met de meeste competitieduels te evenaren. Hans Vonk speelde 412 competitieduels.

Vonk: ‘Traoré wordt een sensatie bij Ajax’

Bron: ajaxfanzone.nl

De verwachtingen omtrent Lassina Traoré zijn hoog bij Ajax. De zeventienjarige aanvaller van Ajax Cape Town is sinds eind februari op proef in Amsterdam en heeft de potentie om het eerste elftal te halen, zo zei Erik ten Hag eerder deze week. Ook Hans Vonk, hoofd jeugdopleiding van Ajax Cape Town, voorspelt een mooie samenwerking. “Lassina wordt een sensatie”, zo voorspelt Vonk, die de jongeling begeleidt tijdens diens proefperiode in Amsterdam, in gesprek met Ajax TV. Vonk nam ook Zaakir Allie mee naar Amsterdam voor een stage, maar zijn kansen lijken kleiner.

Pages

Subscribe to Hans Vonk