Daniel da Cruz Carvalho

De Vergeten Voetballer #3: Dani

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons als supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. In deel 3 van deze rubriek richten wij onze aandacht op Dani. De voetballer die zowel bij mannen als nog meer bij de vrouwen geliefd was.

Alberto Stegeman kwam als Mario Melchiot en Dani de Arena in

Bron: ajaxfanzone.nl

Het blijkt heel makkelijk om gratis VIP-kaarten te bestellen en toegang te krijgen tot het spelershome van de Arena. Dat blijkt uit een uitzending van undercover-journalist Alberto Stegeman. Stegeman gaf zich via een zelf aangemaakt emailadres uit voor oud-Ajaxspeler Daniel da Cruz Carvalho en kreeg daarmee de beste plaatsen voor de wedstrijd Ajax – psv.  Voor de wedstrijd Nederland-Tsjechië gebruikte hij op een zelfde wijze de naam van een andere ex-ajacied; Mario Melchiot.

Jari en Dani spelen in de jeugd van Feyenoord en PSV

Bron: www.ajaxlife.nl

Toepasselijk: Jari, Litmanen dus, scoort tegen Feyenoord.© Proshots

Ja, dat is ook wat. Dan heet je Jari en speel je voor Feyenoord. Dat levert soms wat vreemde gezichten op in Rotterdam en omstreken. 'Slachtoffer' van het hele verhaal is Jari Schuurman.

U kunt het vast wel raden: papa is voor Ajax, moeder was stiekem ook een beetje verliefd op Jari Litmanen. En dus werd spruit Schuurman in februari 1997 naar de Fin vernoemd. Geen man-van-glas, maar een Schuurman. Dat idee.

Dani: “Ajax was de mooiste club uit mijn carrière”

Bron: ajax1.nl

Van 1996 tot 2000 zette Daniel da Cruz Carvalho in Amsterdam de bloemetjes buiten. Tussendoor schitterde hij op het veld van de Amsterdam Arena. Mede door zijn extravagante gedrag in het nachtleven kon de linkspoot op het veld nooit zijn belofte echt inlossen. Onder Morten Olsen draaide hij in 1997/1998 zijn beste seizoen in Amsterdamse dienst. Inmiddels kijkt Dani met veel plezier terug op zijn Ajax-tijd.

Dani, de enige Portugees van Ajax

Bron: www.ajax.nl

Het Nederlands Elftal staat zondagavond voor de laatste groepswedstrijd van het EK. Tegenstander is Portugal. In de 112-jarige historie van Ajax speelde er welgeteld één Portugees in Amsterdam, Daniel da Cruz Carvalho; kortweg Dani. Een prachtige voetballer, die lang niet alles uit zijn carrière haalde als mogelijk was, aldus Ronald de Boer.
Subscribe to Daniel da Cruz Carvalho