Cor van der Hart

Debutant Van der Hart: “Jaren voor gewerkt”

Bron: ajax1.nl

De bekerwedstrijd tegen ASWH betekende het debuut voor doelman Mickey van der Hart bij Ajax. De keeper van eigen stal mocht beginnen door de blessure van Kenneth Vermeer en deed dit met een 4-1 overwinning. Zelf is hij uiteraard opgetogen. “Hier heb ik al die jaren hard voor gewerkt”, vertelt hij aan Fox Sports. Dat hij al snel een tegendoelpunt kreeg te verduren was even schrikken. “Hij schoot hem goed in en het was de gelijkmaker, dat was wel zuur. Maar we hebben gewonnen en dat telt.”

Van der Hart: “Veel te danken aan Fred Grim”

Bron: ajax1.nl

Sinds dit seizoen is Mickey van der Hart derde doelman van Ajax. Zijn debuut in het eerste elftal maakte hij nog niet, maar voor de pas negentienjarige sluitpost staat er een grote toekomst te wachten. Zijn snelle ontwikkeling heeft hij vooral te danken aan Fred Grim, oud-trainer van de A1 van Ajax. Dat zegt hij in De Sportkrant van Sport Amstelveen. De huidig trainer van Almere City verkoos hem namelijk, na jaren van rouleren, hém als eerste keeper boven Peter Leeuwenburgh.

Ajax’ erelid André Kraan overleden (85)

Bron: ajax1.nl

Vanmorgen is de erelid van Ajax, André Kraan, overleden. De 85-jarige Kraan heeft in zijn leven meerdere functies bekleed bij de Amsterdamse club. Afgelopen jaar is de erelid nog gehuldigd voor zijn 70-jarige lidmaatschap. ‘De één houdt van postduiven, de ander van mooie auto’s of vrouwen. Ik houd van Ajax; het is mijn lust en mijn leven,’ zei hij ooit.

Van der Hart benoemt tot Talent van de Toekomst

Bron: ajax1.nl

De technische staf heeft A1-doelman Mickey van der Hart benoemt tot talent van het jaar, dat meldt Ajax.nl. De jonge keeper werd met zijn team kampioen van Nederland en werd tweede in de NextGen Series. Een aantal maanden geleden kreeg hij te horen dat zijn contract tot 2015 werd verlengd. Niet veel later liet Frank de Boer hem weten dat hij volgend jaar de derde keeper van de Amsterdammers zal zijn.

Subscribe to Cor van der Hart