Ajax-lid Jan Neefjes overleden

Bron: www.ajax1.nl

Ajax-lid en Lid van verdienste Jan Neefjes is overleden. De Ajacied werd op 27 juli 1945 aangenomen als lid en diende zijn club in uiteenlopende functies. Neefjes is 82 jaar geworden.

Neefjes speelde onder meer in de A-junioren van de Amsterdamse club. In het hoogste jeugdelftal speelde hij onder meer samen met Cor van der Hart en Rinus Michels. Na zijn voetballende jeugdjaren was Neefjes actief in het tweede elftal en in de lagere seniorenploegen. In de beloftenploeg waren Bob Haarms en Loek den Edel medespelers van spil Neefjes. Een beenbreuk maakte in 1952 uiteindelijk een einde aan de voetbalambities van Neefjes.

Toen de club nog over een honkbalafdeling beschikte, verdedigde de Ajacied de clubeer ook als honkballer. Later bekleedde Neefjes uiteenlopende bestuursfuncties. Zo was hij in de jaren zeventig lid en later ook secretaris van de jeugdcommissie. In de daarop volgende jaren vervulde Neefjes de rol van bestuurslid amateurvoetbal en was hij tussen 1985 en 1989 secretaris in het toenmalige Ajax-bestuur.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/content/ajax-lid-jan-neefjes-overleden