Botafogo FR

Copa Amsterdam ouderwets in Pinksterweekend

Bron: ajax1.nl

Het gerenommeerde jeugdvoetbaltoernooi Copa Amsterdam wordt in 2013 opnieuw georganiseerd. Voor het eerst sinds jaren zal het toernooi georganiseerd worden in het Pinksterweekend: zaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 mei 2013. Het toernooi staat vooral bekend als het traditionele Amsterdamse Pinkstertoernooi. Na de herstart acht jaar geleden wordt het toernooi volgend jaar voor de negende keer georganiseerd.

Ajax bindt ook Panathinaikos aan zegekar op Copa

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft ook de derde poulewedstrijd op de Copa Amsterdam winnend afgesloten. In het Olympisch Stadion werd het Griekse Panathinaikos met 3-0 verslagen. Na een fout van de scheidsrechter, die een overtreding van Ajax over het hoofd zag, kon Ajax via Lesly de Sa al snel op 1-0 komen. Jip Bartels vergrootte de voorsprong naar 2-0 op aangeven van De Sa, waarmee direct de ruststand bereikt was. Diezelfde Bartels tekende in de tweede helft ook voor de 3-0, wat tevens de eindstand was.

AJAX wint eerste duel Copa Amsterdam

Bron: www.afca.nl

AJAX A1 is de Copa Amsterdam goed begonnen: tegen het Besiktas won het team van trainers Fred Grim en Ronald de Boer met maar liefst 3-0. De Turken presenteerden zich als een hard werkend elftal (gesteund door een fanatiek groepje aanhangers vanaf de tribune), maar konden geen vuist maken tegen de superieure Godenzonen. De doelpunten werden gemaakt door Nick de Bondt (2x) en Bas Kuipers.

Overige uitslagen:Botafogo FR-China (3-0)AZ Alkmaar-Cruzeiro EC (0-0)Panathinaikos FC-Ajax Cape Town (0-2)

Het programma van vandaag:

Programma Copa Amsterdam

Bron: www.afca.nl

Het weekend is bijna begonnen. Wij hebben er nu al zin in en zijn klaar om onze helden uit de A1 te gaan steunen tijdens de Copa Amsterdam. Vanavond om 18.00 uur in het Olympisch Stadion begint het voorprogramma en een uur later de eerste wedstrijd.

De poule-indeling en het speelschema zien er als volgt uit:

Poule A: AFC Ajax, Panathinaikos FC, Ajax Cape Town and Besiktas JK.Poule B: AZ Alkmaar, Cruzeiro EC, Botafogo FR, China National Team.

Satellietclub Cape Town ook op Copa Amsterdam

Bron: ajax1.nl

Met wat tromgeroffel mogen we de vijfde deelnemer bekend maken.. Ajax Cape Town! Het lijstje wordt steeds langer. Eerder werd al duidelijk dat AFC Ajax, Cruzeiro, AZ Alkmaar en Botafogo FR gaan schitteren op het toernooi.

Ajax Cape Town heeft al een geschiedenis wat betreft de Gestion Copa Amsterdam. In 2007 speelde het team voor het eerst mee en sleepte de derde prijs binnen. Het jaar daarna werd het team uit Kaapstad zesde.

AJAX A1 WINT GESTION COPA AMSTERDAM

Bron: ajax1.nl

AFC Ajax heeft de zevende editie van Gestion Copa Amsterdam op zijn naam geschreven. Na de reguliere speeltijd en verlenging stond het nog 0-0 tussen Ajax en Botafogo FR waarna een strafschoppenserie de winnaar moest aanwijzen. Uiteindelijk bleek Ajax de meest koelbloedige ploeg en kon het de beker uit de handen van Johan Cruijff aannemen.

Copa Amsterdam: Dag 2

Bron: ajax1.nl

De tweede dag van de Copa Amsterdam zit er op! Het was een dag met veel mooie doelpunten, supporters, sfeer en vooral heel veel gezelligheid. De stream op LiveStream werkte veel beter en de problemen met Eredivisie Live waren ook verholpen, waardoor de wedstrijden allemaal op tv waren.

Mooie loting A1 op 'Gestion Copa'

Bron: www.ajax.nl

Ajax A1 is dinsdag bij de loting van de Gestion Copa Amsterdam gekoppeld aan de poulegenoten Borussia Dortmund, Cruzeiro EC en AS Trenčín. Poule B wordt gevormd door Olympique Marseille, Tottenham Hotspur, RSC Anderlecht en Botafogo FR. Het jeugdtoernooi wordt op 27, 28 en 29 mei gespeeld in het Olympisch Stadion Amsterdam.

Botafogo en Dortmund naar Copa

Bron: ajax1.nl

Maandag is bekend geworden dat het Braziliaanse Botafogo FR en het Duitse Borussia Dortmund eind mei mee gaan doen aan de Gestion Copa Amsterdam. Botafogo was vorig jaar ook van de partij bij het prestigieuze jeugdtoernooi. De twee ploegen zijn hiermee het zesde en zevende team, het achtste en tevens laatste team zal snel bekend worden gemaakt.

Subscribe to Botafogo FR