LIVE 14.00u | Ajax O17 - Juventus O17 (2-0)

Dit is het livetopic voor de wedstrijd van Ajax O17 tegen de leeftijdsgenoten van Juventus voor de Future Cup. Bij winst van de Ajacieden plaatsten de Amsterdammers zich voor de halve finale van het jeugdtoernooi. Die wordt maandag gespeeld.

Verslag eerste helftDe equipe van Gery Vink begon erg goed aan het duel met Juventus. Al na zes minuten was het raak door Ryan Gravenberch, de jongste speler van de Future Cup met zijn veertien jaar. De middenvelder, die de bal van dichtbij kon binnentikken, mocht Venitchio Sint bedanken. Met een schitterende aanname op rechts dook hij langs zijn tegenstander, de voorzet volgde, waarna dus de goal viel: 1-0.

Ajax O17 bleef domineren en De La Vega was dichtbij de 2-0. Even later was het toch raak. Er werd mooi werk laten zien in de kleine ruimte, Szabolics Schön werd gehaakt, waarna een penalty het gevolg was. Abdallah Aberkane schoot koelbloedig door het midden, waardoor de ruststand op het bord kwam te staan: 2-0.