Winst op Wembley opkikker voor Nederlands elftal

Bron: www.ajaxlife.nl

Wat een apparaat, dat stadion! © Pro Shots

Engeland heeft Jamie Vardy, het Nederlands elftal heeft Vincent Janssen. Het zijn mooie dingen. Beide spitsen waren trefzeker. Op Wembley nota bene. Wie had nog maar een jaar gelden kunnen denken dat ze op dit podium zouden acteren? Janssen was ook nog eens betrokken bij de winnende.

Het oefenpotje tussen Engeland en Nederland stond voor een groot deel in het teken van het eren van Johan Cruijff, maar er wordt ook gewoon gevoetbald. Of, nou ja, foebele op Wembley. Noem het maar gewoon. Mooier wordt het niet, groter wordt het ook niet.

Het was wel een typisch oefenpotje dat niet echt wilde ontbranden, maar daar zullen Vardy en Janssen ouderwets schijt aan hebben. De spits van Leicester City hoefde slechts maar binnen te tikken na een mooie zaalvoetbalaanval, waarbij Memphis Depay vergat mee te verdedigen.

Bij Janssen waren de zenuwen groter. Amper tien tellen nadat hij een grote kans had gemist, mocht hij aanleggen vanaf de strafschopstip. Hij deed dat alsof-ie nooit anders doet. Alsof dit niet op Wembley was, alsof hij zo vaak in de grootste stadions van Europa staat.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19528

Gegevens