#RoadtoFutureCup 1: Prachtige kans Bouman

Bron: www.ajaxshowtime.com

26, 27 en 28 maart staat op De Toekomst de zesde editie van de Future Cup gepland. Getalenteerde U17-teams van topclubs over heel de wereld gaan in drie dagen de strijd met elkaar aan. Ajax Showtime blikt deze week in vier delen '#RoadtoFutureCup' vooruit op het toernooi van Ajax B1. Vandaag: de keepers.

De jeugdopleiding was de laatste jaren uiterst succesvol als het om keepers ging. Het ene na het andere talent werd vastgelegd en de verwachting is dat dat de komende jaren nog niet stopt. Of toch wel? Dit seizoen liggen de sluitposten meer dan ooit in de lappenmand. Ook Ajax B1 heeft daar richting de ABN Amro Future Cup last van.

Het was namelijk verre van een luxeprobleem dat er dit seizoen al drie doelmannen onder de lat stonden bij B1. Nick Plomper (foto links) en Nigel Bouman (foto rechts) stonden voor dit seizoen op de lijst, Tijs te Duits (foto midden) pikte hier en daar ook zijn minuten mee. Bouman lag er namelijk voor de winterstop uit met een blessure, Plomper is momenteel geblesseerd.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/95139/roadtofuturecup-1-prachtige-kans-bouman