Oranje wint overtuigend van Letland

Al na vijf minuten scoorde aanvoerder Robin van Persie het eerste Nederlandse doelpunt van de avond voor Nederland. De ploeg kreeg genoeg kansen op meer, maar miste wat geluk in de afronding. Een domper voor Oranje was het uitvallen van Daley Blind. Na twintig minuten spelen raakte de oud-Ajacied geblesseerd aan zijn knie en kon niet verder. Hij werd vervangen door Jordy Clasie.

Nog voor rust werd de score verder uitgebreid. Arjen Robben zorgde voor de 2-0 door van een afstandje prachtig raakt te schieten. Nog geen tien minuten later stond ook de 3-0 op het scorebord. Klaas Jan Huntelaar begon deze wedstrijd in de basis en liet zich direct gelden. Na rust ging Oranje verder waar het gebleven was. Jeffrey Bruma, die de voorkeur kreeg boven Joël Veltman, schoot op aangeven van Van Persie de 4-0 binnen.