Europa argwanend ten opzichte van Google – de vijf redenen waarom

Bron: www.nieuwslog.nl

Het Amerikaanse miljardenbedrijf Google heeft zich de afgelopen jaren niet populair gemaakt bij de Europese Commissie. Sterker nog, de EC kijkt naar de mogelijkheid om onderzoek te doen naar het handelen van Google om te bepalen of het bedrijf zich schuldig maakt aan misbruik van macht.Waarom liggen Google en Europa elkaar niet? Hieronder tref je de vijf belangrijkste redenen waarom het momenteel niet goed botert tussen de twee.

#1: De combinatie van het Android besturingssysteem en Google apps

Het is geen verrassing meer dat het aandeel van Android op de smartphone markt alleen maar toeneemt en dat het besturingssysteem inmiddels domineert. Android is als opensource software weliswaar gratis maar Google stelt de eis aan fabrikanten dat Google apps als Gmail voorgeïnstalleerd worden.

#2: Google zoekmachine prefereert eigen resultaten

Mocht het aandeel van Android al erg groot zijn, dat is nog niets vergeleken met de positie van Google onder de zoekmachines. Met een marktaandeel van 90% verlopen bijna alle zoekacties via Google.

……

Lees het volledige artikel op http://www.nieuwslog.nl/1238425-europa-argwanend-ten-opzichte-van-google-de-vijf-redenen-waarom-2/

Gegevens

Tags: Aandelen