Europese Commissie maakt nog geen beslissing over fusie dochtermaatschappij KPN

Bron: www.nieuwslog.nl

De fusie tussen het Duitse E-Plus, een dochteronderneming van KPN, en O2, een dochteronderneming van de Spaanse telecomprovider Telefónica kan nog niet worden afgerond. De Europese Commissie heeft de uiterste datum voor het goedkeuren van de fusie uitgesteld.

De fusie kan niet plaatsvinden zonder de goedkeuring van de Europese Commissie. Het is niet de eerste keer dat de Commissie deze datum verschuift. Aanvankelijk zou de beslissing omtrent de goedkeuring van de fusie deze maand al genomen moeten worden. De datum werd echter naar 14 mei en daarna naar 28 mei verschoven. De uiteindelijke datum voor de beslissing is nu verschoven naar 23 juni.Een mogelijke reden voor het vooruit schuiven van de beslissing is de geplande veiling van de Bundesnetzagentur, de Duitse telecomwaakhond, van de 900 MHz frequentie en de 1800 MHz frequentie. De licenties voor deze frequenties lopen eind 2016 af.

……

Lees het volledige artikel op http://www.nieuwslog.nl/1235898-europese-commissie-maakt-nog-geen-beslissing-fusie-dochtermaatschappij-kpn/

Gegevens

Tags: Aandelen