Lenovo niet langer meer nummer één globale laptopmarkt

Bron: www.nieuwslog.nl

Volgens Digitimes, een techzine uit Taiwan, staat de Chinese computerbouwer Lenovo niet meer bovenaan als het gaat om laptops. Als we de cijfers van het magazine mogen geloven, heeft HP vorig kwartaal meer laptops weten te verkopen dan voormalig marktleider.

De gegevens zijn afkomstig van interne bronnen bij leveranciers van onderdelen. Volgens deze bronnen heeft HP de afgelopen drie maanden ongeveer zeven miljoen laptops weten te slijten. De verwachtingen van het aantal verkochte laptops lag bij de Amerikaanse fabrikant met slechts zes aanzienlijk lager.

Lenovo heeft in de eerste maanden van het nieuwe jaar 6,6 miljoen laptops naar schatting verstuurd. Dit zou aanvankelijk genoeg geweest zijn om haar positie als marktleider op de PC markt vast te houden. Nu de verkoopcijfers van HP echter hoger uitvallen, is het mogelijk dat Lenovo de koploper positie opnieuw moet afstaan aan HP.HP en Lenovo zijn de afgelopen jaren in een felle strijd belandt voor de nummer één positie op de PC markt. HP was jarenlang de absolute nummer één maar binnen enkele jaren heeft Lenovo zich als een geducht tegenstander bewezen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.nieuwslog.nl/1235805-lenovo-niet-langer-meer-nummer-een-globale-laptopmarkt/

Gegevens

Tags: Aandelen