Jimmy’s Free Kick: IEDEREEN IS VOOR AJAX

Bron: www.afca.nl

Vroeger, toen alles beter was, kon je zonder probleem in je Ajax-kloffie naar Helmond-Sport Ajax, Agovv-Ajax of naar Enschedese Boys-Ajax. Tijdens zo’n wedstrijd bleek telkens weer dat het grootste deel van de burgerij in die dorpen gewoon ook voor Ajax was. Er werd vlak na het beginsignaal vaak nog wel even enthousiast en uit goed fatsoen geklapt voor de houthakkers die de dorpskleuren moesten verdedigen tegen het toen reeds almachtige Ajax. Maar steevast draaiden de toejuichingen en steunbetuigingen richting de wervelende Hoofdstedelingen, die met de regelmaat van de klok iedereen in de provincie plat speelden.

Vandaag de dag kun je je in al die achtergebleven gebieden alleen nog met een Ajax-shawl om je nek vertonen in gezelschap van minimaal 50 bloedverwanten, of als je levensmoe bent. Net als aan de boorden van de Maas is in de rest van het land de Ajax-haat diep in de gefrustreerde zielen verankerd.Tenminste, zo doet men dat voorkomen. Het ingebakken kuddegedrag maakt dat men elkander blind volgt in het afgeven op datgene wat men eigenlijk gewoon heel erg lief heeft: Ajax.

……

Lees het volledige artikel op http://www.afca.nl/columns/jimmys-free-kick-iedereen-is-voor-ajax/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=jimmys-free-kick-iedereen-is-voor-ajax

Gegevens

Onderwerpen: Eredivisie, Verdedigen
Clubs: AFC Ajax