Ajax en AZ willen transferperiode inkorten

Bron: ajax1.nl

Nederlandse voetbalclubs klagen al eeuwen over de transferdeadline in eind augustus. Volgens eigen zeggen zou het een vorm van competitievervalsing zijn. Toon Gerbrands, directeur van AZ, doet zijn zegje tegenover RTV Noord-Holland. “Zodra de competitie begonnen is, moet duidelijk zijn wie bij welke ploeg speelt.”

“Het kan nu gebeuren dat je drie keer tegen dezelfde speler speelt. Kijk naar Tim Matavz die naar PSV gaat. We hebben al gespeeld tegen hem toen hij bij FC Groningen zat”, luidt zijn statement. De KNVB staat hier gelukkig positief in. Zij hebben afgelopen week met verschillende bonden contact gehad.

De Amsterdammers weten hoe het is om een speler op het laatste moment te verkopen. “Dit jaar hebben we er niet zo veel problemen mee, maar Ajax staat zeker achter de gedachte van de KNVB om die termijn te veranderen”, aldus een woordvoerder van de club.

“Een meerderheid van de clubs steunt de plannen van de KNVB. De wens om de transferwindow voor aanvang van de competitie te laten sluiten is er, maar tegelijkertijd realiseren we dat het een moeilijke discussie is omdat de competities in andere landen later beginnen.”

Foto: Afdb – Oscar

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-en-az-willen-transferperiode-inkorten/

Gegevens