Vroege Europese eliminatie dreigt voor Ajax

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax moet vrezen voor een wel heel vroege Europese uitschakeling dit seizoen. Nadat de Amsterdamse club eerder al werd uitgeschakeld in de Champions League lijkt nu ook een exit in de Europa League dichtbij. In eigen huis ging Ajax namelijk met 0-1 onderuit tegen Rosenborg BK.

De Amsterdammers startten gretig, namen direct het initiatief, maar de eerste grote kans van de wedstrijd was voor Rosenborg BK. Ajax leed balverlies en de Noren counterden er prima uit. Uiteindelijk kon Nicklas Bendtner vrij inkoppen, waarna Ajax zich gelukkig mocht prijzen met Joël Veltman. De captain haalde de bal van de doellijn.

Daarmee was wel direct de toon gezet. Ajax kreeg enkele kansen en vooral een schot van Amin Younes bleek gevaarlijk. Doelman André Hansen van Rosenborg BK kon de bal maar net over zijn eigen doel tikken. Ajax kreeg daarna nog prima mogelijkheden, maar echt getest werd Hansen verder niet meer. Aan de andere kant kreeg Rosenborg BK vlak voor rust nog een prima kans uit een counter, maar dit keer zat Matthijs de Ligt er goed tussen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/106645/vroege-europese-eliminatie-dreigt-voor-ajax