Selectie

Sinkgraven maakt tegen Sparta comeback bij Ajax

Bron:

Hij speelde op 5 april zijn laatste wedstrijd in Ajax 1 (hij kwam nog wel even voor Jong Ajax in actie), maar kan na een afwezigheid van meer dan een half jaar zijn rentree maken: Daley Sinkgraven. De 22-jarige linkspoot, die voor zijn blessureleed vaak als back speelde, is fit genoeg bevonden om deel uit te maken van de wedstrijdselectie voor het thuisduel met Sparta Rotterdam.

9 Ajax Vrouwen opgeroepen voor Oranje

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De Ajax Vrouwen doen het goed en dat is ook bij bondscoach Sarina Wiegman niet onopgemerkt gebleven. Wiegman heeft 9 Ajacieden geselecteerd voor het eerste WK-kwalificatieduel.

 

Kelly Zeeman, Liza van der Most, Merel van Dongen, Sisca Folkertsma, Stefanie van der Gragt, Desiree van Lunteren en keeper Lize Kop zijn door bondscoach Sarina Wiegman geselecteerd voor het thuisduel met Noorwegen, op dinsdag 24 oktober in Groningen.

Keizer over Dolberg: “Hij weet dat hij terugkomende is”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Marcel Keizer heeft zaterdag bij vlagen genoten van zijn elftal. Toch zag de trainer nog genoeg verbeterpunten. Al met al was de oefenmeester dus tevreden over zijn selectie. “Ik heb in bepaalde fases wel genoten van het team. Ook de spirit waarmee we speelden was goed. Veel ballen werden naar voren toe gegeven. Sparta zoveel mogelijk vast proberen te zetten en hebben kansen gecreëerd. Over het algemeen ben ik wel tevreden. Al weten we zelf ook dat er nog veel verbeterpunten zijn”, zegt hij voor de camera van Ajax TV.

Viergever kiest ‘in principe’ om transfervrij te vertrekken

Bron: www.ajaxlife.nl

Viergever gaat nog één seizoen knallen en door de voordeur naar buiten. © Pro Shots

Hij is een type speler die je er altijd bij wilt hebben. Bescheiden maar ongelooflijk nuttig. Ajax ziet dat iets anders en heeft de 28-jarige Nick Viergever (nog) geen contractvoorstel gedaan.

In een gesprek met Ajax Life zei Viergever al dat Bayer Leverkusen deze zomer een mooie stap had geweest: “Ik ben 28, had een goed seizoen gedraaid, een aflopend contract en de geïnteresseerde club paste bij mij. Ze hadden een goed verhaal.”

‘Ajax meldt zich bij Chelsea voor Matt Miazga’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax gaat in de komende winterstop de selectie met twee spelers versterken en een naam lijkt inmiddels bekend. Matt Miazga moet de achterhoede van Ajax gaan versterken, zo melden enkele bronnen op Twitter. Miazga speelt momenteel op huurbasis voor Vitesse en is eigendom van Chelsea dat heeft laten weten dat het acht miljoen wil ontvangen voor de stopper. De technische leiding van Ajax is overtuigd van de kwaliteiten van Miazga en zijn naam zou inmiddels bovenaan het verlanglijstje van Overmars prijken.

Keizer verklaart keuze Younes: ‘Hij is de krachtigste van de vier’

Bron: ajaxfanzone.nl

Amin Younes lijkt, na Joël Veltman, inmiddels uitgegroeid tot de nieuwe kop van jut bij supporters van Ajax maar ook bij analisten. Tijdens de nabeschouwing van de wedstrijd tegen Sparta (4-0 winst) vroeg analist Kenneth Pérez zich, voor de zoveelste keer, af waarom nu al drie trainer op rij (De Boer, Bosz en nu Marcel Keizer) toch telkens Amin Younes de voorkeur geven als rechtsbuiten.

Slordig omspringen met kansen baart Keizer zorgen, ‘Boosheid om cuncurrentie goede zaak’

Bron: ajaxfanzone.nl

Volgende week zondag staat in Rotterdam de topper tegen Feyenoord op het programma. Ajax zal beter met de kansen moeten omspringen, dat beseft Marcel Keizer maar al te goed. “We maken er vier en we creëren nog meer kansen. Dus ik ben tevreden, maar dat is tegelijkertijd een minpuntje. We hebben zat kansen gecreëerd. Het is iets wat ons nog zorgen baart”, aldus Keizer voor de camera van de NOS.

Pages

Subscribe to Selectie