Selectie

Van de Beek in voorselectie Oranje

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Het gaat goed met Donny van de Beek. De middenvelder die dit seizoen echt lijkt doorgebroken bij Ajax kan mogelijk ook zijn opwachting gaan maken voor Oranje. De 20-jarige speler is door Dick Advocaat toegevoegd aan de selectie van Oranje.

Nederland speelt eind augustus twee belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Bulgarije. Naast Van de Beek behoren ook Ryan Babel en Robin van Persie tot de voorselectie.

Mattijs de Ligt en Joël Veltman zijn de andere Ajacieden op de lijst.

 

Selectie voor duel met Rosenborg, Sanchez keert terug

Bron: ajaxfanzone.nl

Trainer Marcel Keizer heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het duel in de Europa League tegen BK Rosenborg van aanstaande donderdag. In tegenstelling tot het eerste competitieduel met Heracles Almelo, doet Keizer geen beroep op Vaclav Cerny. Davinson Sánchez maakt wel weer deel uit van de wedstrijdselectie. De Colombiaan staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur maar omdat er nog geen akkoord is bereikt zit Sánchez ‘gewoon’ in de wedstrijdselectie.

Selectie:

Invalbeurt tegen Heracles was een beloning voor Cerny

Bron: www.ajaxlife.nl

Keizer is blij met de manier waarop Cerny zich manifesteert. © Ajax Images

Er kwamen tegen Heracles Almelo twee spelers in actie die we niet direct hadden verwacht. Het gaat om Mitchell Dijks en Vaclav Cerny. Het verhaal van Dijks is bekend, het gekke is dat Cerny donderdag bij Ajax - Rosenborg BK niet eens bij de selectie zit.

Door Kevin Van Nunen

Na een invalbeurt van een kwartier is er dus donderdag sowieso geen speeltijd voor Cerny weggelegd. Hoe zit dat? Wij van Ajax Life zijn benieuwd naar het hoe en waarom en legden die vraag daarom voor aan Keizer.

Keizer: “Op de bank zitten jongens die in de basis kunnen staan”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Marcel Keizer heeft vanmiddag op de persconferentie aangegeven niet per se vast te willen houden aan één basisopstelling. Dit komt omdat er op de bank spelers zitten die volgens hem goed genoeg zijn voor de basis. “Of het wisselen van de basisopstelling dichtbij is? Ja, dat kan natuurlijk. We spelen nu vaker wedstrijden achter elkaar en dat kan je niet met elf man doen”, vertelt hij.

Pages

Subscribe to Selectie