Europa League

Gametalk Ajax – Rosenborg: Volg de wedstrijd via ons Twitter account en/of praat mee en win!

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax speelt donderdagavond om 20:45 uur de eerste wedstrijd in de playoff-ronde van de Europa League tegen BK Rosenborg. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens geven wij weer een mooie tekening weg van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Selectie voor duel met Rosenborg, Sanchez keert terug

Bron: ajaxfanzone.nl

Trainer Marcel Keizer heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het duel in de Europa League tegen BK Rosenborg van aanstaande donderdag. In tegenstelling tot het eerste competitieduel met Heracles Almelo, doet Keizer geen beroep op Vaclav Cerny. Davinson Sánchez maakt wel weer deel uit van de wedstrijdselectie. De Colombiaan staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur maar omdat er nog geen akkoord is bereikt zit Sánchez ‘gewoon’ in de wedstrijdselectie.

Selectie:

Keizer is op zijn hoede voor conditioneel sterke Noren

Bron: www.ajaxlife.nl

Rosenborg is al halverwege het seizoen, dat levert voordeel op. © Pro Shots

Ajax treft met Rosenborg BK niet alleen een club van enig kaliber, ook een ploeg die al middenin de competitie zit. De Noren speelden al negentien wedstrijden. Dit kan een nadeel opleveren voor Ajax, dat zich nog in de opstartfase bevindt.

De opstartfase verloopt, zoals wel vaker bij Ajax, vrij stroef. Van de drie officiële duels tot dusver werd er nog niet eentje gewonnen en de nul houden lukte evenmin. Het is wisselvalligheid troef, op allerlei vlakken.

Sánchez voorlopig bij selectie voor Rosenborg-thuis

Bron: www.ajaxlife.nl

Of Sánchez echt bij de selectie zit, horen we donderdag. © Sjoerd Tullenaar

Davinson Sánchez zit zoals het er nu naar uitziet bij de selectie voor Ajax - Rosenborg BK. Dat wil zeggen: zijn naam staat tussen de negentien spelers die Ajax een dag voor de wedstrijd communiceert. Van die negentien spelers moet er nog een afvallen, dus het blijft afwachten.

Marcel Keizer is tijdens het persgesprek in aanloop naar Ajax - Rosenborg duidelijk over wie bepaalt of Sánchez speelt. "Ik. Maar ik heb hier nog nooit een opstelling weggegeven," laat Keizer verder nog niks los.

LIVE 13.45 uur | Persconferentie

Bron: www.ajaxshowtime.com

Dit is het livetopic voor de persconferentie voorafgaand aan het Europa League-duel tussen Ajax en Rosenborg BK. Uiteraard wordt er gesproken over de wedstrijd van donderdagavond, maar het is tevens de verwachting dat Ajax-trainer Marcel Keizer ook vragen zal krijgen over de huidige situatie omtrent Davinson Sánchez. Verder schuift verdediger Nick Viergever ook aan bij het perspraatje.

Pages

Subscribe to Europa League