Europa League

TV-kijker Dijks beetje jaloers tijdens Europese potjes Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Dijks verdiende uit bij Panathinaikos nog een penalty. © Pro Shots

Wat brengt de toekomst voor Mitchell Dijks? Dat is een goede vraag. De linksback moest het toffe Europese avontuur al via de televisie volgen en ook na de zomerstop ligt er weinig speeltijd in het verschiet. Dijks geeft toe dat hij best een beetje jaloers was.

Dijks was vorig seizoen zo’n beetje de enige overgebleven linksback, maar raakte toch zijn basisplaats kwijt. De voorkeur ging uit naar Daley Sinkgraven, die het verrassend goed deed voordat hij met kleine en grote blessures kampte.

Bosz op plek tien van lijstje beste trainers ter wereld

Bron: www.ajaxlife.nl

Bosz en Ziyech waren overtuigd van elkaars kwaliteiten. © Pro Shots

We zijn eraan gewend dat jonge talenten van Ajax terug zijn te vinden op lijstjes. Maar trainers? Dat is nieuw voor ons. Al kun je in feite stellen dat de trainer niet meer aan de club is verbonden. Het gaat namelijk om Peter Bosz.

Bosz heeft in zijn ene seizoen als oefenmeester van Ajax grote indruk gemaakt. Het leverde helaas geen prijzen op, maar wel een plekje in de finale van de Europa League. Bosz liet Ajax voetballen zoals we dat bij Ajax gewend zijn. Of bijna waren vergeten?

Witschge snapt niets van jeugdspelers die verkassen

Bron: www.ajaxlife.nl

Witschge schaaft de techniek van jonge talenten bij. © Pro Shots

Alsof de verkoop van je beste spelers nog niet erg genoeg is, zijn er ook jeugdspelers die Ajax de rug toekeren. De grote clubs in Europa leggen talentjes steeds sneller vast. Richard Witschge kan die tendens maar moeilijk plaatsen.

Technicus Witschge is een van de trainers die op De Toekomst helpt om van talenten goede spelers voor het eerste elftal te maken. Maar steeds vaker halen talenten het eerste niet eens, omdat ze al vroeg kiezen voor de overstap naar het buitenland.

Klaassen verkast naar Everton

Bron: www.afca.nl

Davy Klaassen heeft Ajax vorige week officieel verlaten. De aanvoerder heeft een vijfjarig contract ondertekent bij Everton. De middenvelder heeft bij Ajax een enorme groei doorgemaakt en speelde een belangrijke rol in de afgelopen seizoenen. De Premier League club betaald een bedrag van om en nabij de 27 miljoen euro voor de international. Wie dit had voorzien had flink kunnen cashen met een weddenschap op deze transfer.

Geen verrassing :

Viergever maakt geregeld werkstukjes van spelers

Bron: www.ajaxlife.nl

Zie hier het werkstukje van Viergever over Onana. © Uefa

Kunnen jullie je Ajax - Olympique Lyon nog herinneren? Vast wel, gokken we. Maar er gebeurde vooraf ook al iets waar we om moesten lachen. En het blijkt nu alleen maar grappiger te worden. Het gaat om een tekening die in de kleedkamer hing.

De Uefa was voor aanvang van de heenwedstrijd tussen Ajax en Lyon in de kleedkamer van de thuisploeg en maakte wat fotootjes. Er viel iets op: boven de stoel van Andre Onana hing een tekening. Een kindertekening, zo leek het.

‘Ajax wil 15 miljoen euro voor Younes; Ook belangstelling uit Rusland’

Bron: ajaxfanzone.nl

Torino heeft zich officieel bij Ajax gemeld voor Amin Younes (zie eerdere bericht). De Serie A-club hoopt de Duitse vleugelflitser met een miljoenenbod weg te kapen uit Amsterdam. Torino is bereid om maar liefst twaalf miljoen euro neer te leggen voor Younes. De Duitser heeft geen topseizoen achter de rug, maar ligt mede door de indrukwekkende Europa League-campagne van Ajax en de uitverkiezing voor het Duitse nationale elftal toch goed in de markt.

Officieel: Keizer volgt Bosz op als trainer van Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Keizer krijgt de erfenis van Bosz. © Ajax Images

Ajax heeft een nieuwe trainer, zijn naam is Marcel Keizer. Hij schuift door van Jong Ajax naar het eerste elftal. Ajax had een nieuwe trainer nodig omdat Peter Bosz anderhalve week geleden vertrok naar Borussia Dortmund. De kersverse trainer tekent een contract tot 2019, met een optie voor een extra jaar.

Keizer mag dan misschien geen grote naam zijn, hij kent de club goed. Hij speelde in de jaren tachtig in de jeugdopleiding van Ajax, kwam tot vier wedstrijden in het eerste en is neef van Ajaxicoon Piet Keizer.

Traoré vervolgt zijn loopbaan bij Lyon

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Bertrand Traoré heeft Chelsea definitief verlaten voor Olympique Lyon. Volgens De Telegraaf hebben beide clubs een akkoord bereikt over de transfer van de vleugelspeler.

De club uit Londen ontvangt zo’n 19 miljoen euro voor de Burkinees. Ook laat de ochtendkrant weten dat het voor Ajax onmogelijk was om hem behouden. Vooral omdat Chelsea Traoré niet nog een jaar wilde verhuren en de vraagprijs veel te hoog was.

‘Torino brengt bod van twaalf miljoen uit op Younes’

Bron: ajaxfanzone.nl

Het Italiaanse Torino heeft een bod uitgebracht op Amin Younes, zo weet De Telegraaf te melden. Younes zou zich met zijn optredens van afgelopen seizoen in de Europa League in de kijker hebben gespeeld. Het contract van Younes bij Ajax loopt nog tot medio 2018. De buitenspeler kwam in 2015 over van Borussia Mönchengladbach dat een transfersom van 1,5 miljoen euro ontving. Inmiddels gaan de geruchten dat Torino maar liefst twaalf miljoen over heeft voor de kleine dribbelaar.

Bron: De Telegraaf

Pages

Subscribe to Europa League