Spits

Dolberg eindelijk betrokken bij goals, vijf keer maar liefst!

Bron: www.ajaxlife.nl

Hij draaide om. Zag de ruimte. Besloot eens wat te dribbelen. Checkte hoe de keeper stond. En drukte af. Kasper Dolberg kan het nog! Na zo'n 660 minuten zonder doelpunten maakte hij een hattrick. Weliswaar tegen amateurs, maar dat vergeten we even. Vertrouwen!

Dolberg is even geen zekerheidje in de spits bij Ajax. Als je Klaas Jan Huntelaar achter de hand hebt, moet je top zijn om een basisplaats te verdienen. De Deen is even niet top. Ook weer niet flop, het is de bekende vloek van een jong talent in zijn tweede volledige seizoen.

Dolberg: “Fijn om weer te scoren”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Kasper Dolberg was de grote man in het bekerduel tegen Scheveningen. De Deense spits maakte een hattrick en was zodoende voor het eerst in 660 minuten weer trefzeker. Voor de camera’s van FoxSports reageert Dolberg op zijn doelpunten. “Ik ben blij met de overwinning en mijn doelpunten. Alle doelpunten waren welkom, maar ik vond de eerste de mooiste. Dit komt vooral door de afstand.”

Matig Ajax bekert door na overwinning op Scheveningen

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax heeft woensdagavond in de eerste ronde van de KNVB Beker een op het oog vrij eenvoudige 1-5 overwinning geboekt op SSV Scheveningen. Toch ging het lang zo makkelijk nog niet voor de ploeg van trainer Marcel Keizer. In de eerste helft had Ajax veel moeite om kansen te creëren tegen de Derde Divisionist. Uiteindelijk was Kasper Dolberg met drie goals de grote man bij Ajax, dat aantrad in het stadion van ADO Den Haag.

Vijf zaken die ons opvielen tijdens Scheveningen - Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

De entourage van bekervoetbal was wel eens leuker dan anno 2017. © Pro Shots

Ajax heeft zonder te imponeren, maar alsnog vrij eenvoudig de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi bereikt. Dat deed de ploeg van Marcel Keizer door SVV Scheveningen met 1-5 opzij te zetten. De strijd was in feite na een minuut of vijf al gestreden, dankzij een rake knal van Kasper Dolberg.

Door Kevin Van Nunen

Huntelaar: “Zo zonde dat we die lijn niet hebben kunnen doortrekken”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Klaas Jan Huntelaar baalt ervan dat Ajax de goede lijn van vorig seizoen niet heeft kunnen door trekken. “Dat is heel snel gegaan, te snel. Natuurlijk is dat heel erg jammer. Ik wist met Schalke niet was ons overkwam in de ArenA. Wat was Ajax goed, op alle vlakken werden we afgetroefd. En niet een beetje ook! Het is zo zonde dat die lijn dit seizoen nog niet kon worden doorgetrokken”, baalt de 34-jarige spits in gesprek met Voetbal International.

Ajax Jeugd: O16 verliest bekerduel van Feyenoord O17, Sierhuis terug op het veld

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax O16 kwam dinsdagmiddag in actie. Voor de talentvolle Ajacieden stond er een bekerwedstrijd op het programma. Het team is dit jaar in de O17-categorie ingedeeld en kregen als tweede loting direct een pittige tegenstander: Feyenoord O17.

De Rotterdammers bleken net een maatje te groot te zijn voor het team van Nordin Wooter: 1-3. Ki-Jana Hoever scoorde het enige Amsterdamse doelpunt. Jaymillio Pinas raakte vlak voor rust nog het houtwerk na een fraaie aanval via Kenneth Taylor en Eros Maddy, die beiden terug waren gehaald van O17 voor deze bekerwedstrijd.

Pages

Subscribe to Spits