Ton Harmsen

Onze Trots: 'In Madrid wilden ze met ons op de foto'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Bekende Nederlanders en Ajax. Waarom zijn ze fan geworden van de Amsterdamse club en hoe beleven zij de wedstrijden van hun grote liefde? Komen ze vaak in het stadion of kijken ze de wedstrijden liever thuis of in de kroeg? En wat vinden ze eigenlijk van het huidige Ajax? In de rubriek ‘Onze Trots’ gaan we op zoek naar de liefde voor Ajax van de BN’ers. In deel 24 spreken wij met Ron Blaauw, chef-kok – ook bij Ajax – en tv-persoonlijkheid.

De vergeten voetballer #6: Felix Gasselich

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons als supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. In deel 6 van deze rubriek richten wij onze aandacht op Felix Gasselich. De voetballer die een ongelofelijke techniek bezat, maar het helaas bij Ajax nooit waar kon maken.

AJAX, ALTIJD WAT

Bron: www.afca.nl

Een column op 25 april kan alleen maar beginnen met het uitspreken van onze felicitaties en steun aan al onze Molukse gappies én door het feliciteren van de grootste Ajacied aller tijden: Johan Cruijff. Dat Jopie nog maar vele jaren ons mag helpen –en soms lastigvallen- met zijn voetbalwijsheid.

‘Het zal je kind maar wezen’

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax had niet alleen het geluk dat het schriele jochie, Hendrik Johannes Cruijff in het aanpalende Betondorp woonde. De moeder van het voetbalgekke mannetje werkte voor de vereniging en zijn stiefvader was er terreinknecht. ‘Jopie’ was daarom kind aan huis. Hij werd de beroemdste, de allerbeste maar ook de lastigste zoon van de club.

Peter Haan (TDK) overleden

Bron: www.ajax.nl

Ajax bereikte het treurige nieuws dat oud-sponsor Peter Haan (rechts op de foto) op 10 juli is overleden. Hij was begin jaren tachtig met TDK de eerste shirtsponsor van Ajax. De Amsterdamse club verrichtte pionierswerk door voor het seizoen 1982-1983 als eerste overeenstemming te bereiken met een shirtsponsor. Het was voor toenmalig Ajax-voorzitter Ton Harmsen en TDK-importeur Haan reden om het glas te heffen.

Bron: www.vi.nl

In de lange aanloop naar het WK in Brazili zal Louis van Gaal steeds meer de nationale media gaan beheersen. Hugo Borst schreef met O, Louisvoor uitgeverij Voetbal Internationaleen boeiend boek over zijn woelige relatie met de bondscoach. Een voorproefje.

Ode aan de heer Ton Harmsen

Bron: www.afca.nl

Voorzitter van Ajax tussen 1978 en 1989. Geliefd en gehaat, maar een voorzitter waar vooral Ajax als club een grote fout mee heeft gemaakt. Op 6 september 1998 overleden, en dus 15 jaar geleden. Is het misschien tijd om als supporters bijvoorbeeld van het sfeerteam bij de eerst volgende thuiswedstrijd een statement te maken dat we de doden horen te eren en te respecteren. Iets wat sommige leden van het oude bestuur duidelijk niet hebben gedaan.

Fluitend de ondergang tegemoet

Bron: ajax1.nl

Al sinds 1989 is de macht bij Ajax in handen van een kleine, hechte groep bestuursleden die elkaar belangrijke posities binnen de club toeschuiven. De fluwelen revolutie van Johan Cruijff lijkt hier definitief een einde aan te brengen, tenzij de voorgestelde nieuwe bestuursraad aan de macht komt die Ajax vijftien jaar terug in de tijd zal werpen.

Johan en Louis: vanwaar die ruzie?

Bron: ajax1.nl

Vanavond wordt Louis van Gaal aan de ledenraad voorgedragen als nieuwe algemeen directeur van Ajax. Wanneer de ledenraad zijn komst accepteert, betekent dit automatisch het vertrek van Johan Cruijff bij de club die hem zo lief is. Het botert namelijk niet tussen de twee kemphanen. Vaak wordt hierbij verwezen naar het fameuze ‘kerstdiner’ dat de breuk tussen de twee Amsterdammers bezegeld zou hebben. Hun onderlinge historie gaat echter al veel verder terug.

Pages

Subscribe to Ton Harmsen