Jaap van Praag

Leed & Glorie: Dag, fijn, klein stadion...

Bron: www.ajaxlife.nl

Over en uit. Ajax neemt als kampioen afscheid van De Meer. © Pro Shots

28 april 1996. Het moment is daar: de allerlaatste keer De Meer. Nog één keer kijken, nog één keer voelen. En o ja, Ajax wordt uiteraard landskampioen.

Ongeveer op het moment dat mijn linkerschoen de treeplank van lijn 9 verlaat en mijn rechter op het asfalt van de Middenweg landt, is daar de brok in mijn keel.

AJAX, ALTIJD WAT

Bron: www.afca.nl

Een column op 25 april kan alleen maar beginnen met het uitspreken van onze felicitaties en steun aan al onze Molukse gappies én door het feliciteren van de grootste Ajacied aller tijden: Johan Cruijff. Dat Jopie nog maar vele jaren ons mag helpen –en soms lastigvallen- met zijn voetbalwijsheid.

Ode aan de heer Ton Harmsen

Bron: www.afca.nl

Voorzitter van Ajax tussen 1978 en 1989. Geliefd en gehaat, maar een voorzitter waar vooral Ajax als club een grote fout mee heeft gemaakt. Op 6 september 1998 overleden, en dus 15 jaar geleden. Is het misschien tijd om als supporters bijvoorbeeld van het sfeerteam bij de eerst volgende thuiswedstrijd een statement te maken dat we de doden horen te eren en te respecteren. Iets wat sommige leden van het oude bestuur duidelijk niet hebben gedaan.

Ajax’ erelid André Kraan overleden (85)

Bron: ajax1.nl

Vanmorgen is de erelid van Ajax, André Kraan, overleden. De 85-jarige Kraan heeft in zijn leven meerdere functies bekleed bij de Amsterdamse club. Afgelopen jaar is de erelid nog gehuldigd voor zijn 70-jarige lidmaatschap. ‘De één houdt van postduiven, de ander van mooie auto’s of vrouwen. Ik houd van Ajax; het is mijn lust en mijn leven,’ zei hij ooit.

Voormalig Ajax-trainer George Knobel overleden

Bron: ajax1.nl

Voormalig Ajax-trainer en bondscoach van het Nederlands elftal George Knobel is op 5 mei in zijn woonplaats Roosendaal overleden. Hij was tussen augustus 1973 en april 1974 hoofdtrainer van Ajax, na een kort sabbatical nam hij in september 1974 de leiding over het Nederlands Elftal. Bij Ajax kwam hij aan het roer na het behalen van drie Europa Cups I. Zelf noemde hij zijn tijd bij Ajax “De moeilijkste periode uit zijn leven”.

Subscribe to Jaap van Praag