Jany van der Veen

Lees Ajax Life 10 en win gesigneerd shirt van Onana

Bron: www.ajaxlife.nl

Onana zette zijn krabbel onder dit shirt en SVA-leden kunnen deze winnen! © Ajax Life

In de tiende editie van de Ajax Life-krant staat een groot interview met onze doelman Andre Onana. Zoals trouwe leden inmiddels weten, geven we bij het verschijnen van elke nieuwe editie een gesigneerd shirt weg. Ditmaal van onze flamboyante keeper.

Sowieso is het interview met Onana zeer de moeite waard, maar de goalie zette uiteraard ook zijn krabbel op een keepersshirt.

Column: “Cruijff is voor mij onnavolgbaar”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

24 maart 2016 zal voor eeuwig in de boeken staan als de dag dat we een grootheid en legende in de historie van het Nederlandse voetbal verloren. Tot op de dag van vandaag leeft het ongeloof onder de voetballiefhebbers en word de naam ‘Cruijff’ overal nog geschreven en gesproken. Johan Cruijff zal ook altijd bekend staan als de man die clubs als Ajax en FC Barcelona groot maakte, als speler en adviseur maakte Cruijff furore bij beide clubs.

Hoe het allemaal begon

Penalty's nekken Ajax-jeugd

Bron: www.ajax.nl

De weergoden lieten de talenten van de deelnemende clubs bij het Jany van der Veen toernooi zondagmiddag soms flink in de steek. De regen viel in de loop van de middag, zo rond de kruisfinales, met bakken uit de lucht. Ajax E1 en Ajax D1 vonden daarin prompt hun Waterloo door de strafschoppenseries niet te overleven.

Ajax plukt vruchten van medische benadering

Bron: ajax1.nl

Deze zomer pakte Het Parool groot uit met een artikel over het ‘verdrijven’ van de medische staf van Ajax. Met name Ruben Jongkind vormde volgens Het Parool de reden waarom de medische staf Ajax verliet. De indruk wordt gewekt dat de oud-voetballers vakbekwame medici hebben ontslagen, om hen te vervangen door kwakzalvers, die er dubieuze genezingsmethoden op nahouden. De schrijvers van het stuk – Hugo Logtenberg en Bas Soetenhorst – maken het niet expliciet, maar hun boodschap klinkt tussen de regels door heel helder: dit kan nooit goed gaan.

Ajax E1 wint 'Jany van der Veen'

Bron: www.ajax.nl

De Toekomst stond deze zaterdag in het teken van Jany van der Veen. Van der Veen was oud-speler van Ajax 1 en was na zijn spelerscarrière gewaardeerd jeugdtrainer en scout. De Ajacied overleed in 2001 en wordt jaarlijks door Ajax geëerd met het naar hem vernoemde jeugdtoernooi voor D- en E-pupillen.

Revolutie Cruijff is van de lange adem

Bron: ajax1.nl

Het seizoen van Ajax gaat vooralsnog niet over rozen. Het elftal van succestrainer Frank de Boer is in constante worsteling met zichzelf en zoekt naar de juiste balans. In de voorgaande seizoenen werd die na de winterstop steevast gevonden, maar na een week met teleurstellende wedstrijden tegen Real Madrid (1-4) en FC Utrecht (1-1) zijn de messen alweer geslepen. Aangezien Johan Cruijff de fluwelen revolutie startte met een column na de verliespartij tegen Real Madrid twee jaar geleden, was het tijd voor een tussenrapport.

Pages

Subscribe to Jany van der Veen