Ivan Gabrich

Vergeten voetballer #14: Thimothée Atouba

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons als supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. In deel 14 van deze rubriek richten wij onze aandacht op de voetballer die nooit de verwachtingen waar heeft kunnen maken in het shirt van Ajax: Thimothée Atouba.

Ronald de Boer: “Bij Sanogo nog geen kwaliteiten ontdekt”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ronald de Boer liet zich in 1996/97 laatdunkend uit over Ivan Gabrich. “Hij kon niet voetballen, hij kon er echt helemaal niets van.” Zo hard als hij het toen stelde is hij niet over de huurling van Arsenal, Yaya Sanogo, maar veel scheelt het niet.

Ronald de Boer in gesprek met Voetbal International: “Ik hoorde Frank vorige week zeggen dat dit een van de beste selecties is waarmee hij ooit heeft gewerkt. Als ik echter Sanogo zie, dan heb ik nog mijn twijfels. Ik heb bij hem nog geen kwaliteiten ontdekt waarvan je zegt: ‘Daar kun je wat mee.'”

[Column] Terug naar de Top deel III: Eigenaar van succes

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Twee en een half jaar terug deed de Cruijff revolutie veel stof op waaien. Ajax moest volgens het icoon weer aansluiting gaan vinden bij de Europese top, of in ieder geval  structureel bij de beste 16 van Europa zitten. Luchtfietserij volgens tegenstanders, ambitieus maar nog steeds mogelijk volgens optimisten. Als columnist reken ik mezelf tot die laatste groep. Waarom ik denk dat het voor Ajax nog steeds mogelijk is om nieuwe Europese successen te boeken zal ik aan de hand van een columnserie toe lichten.

Nieuws: Miskoop Gabrich is rechtsbenig, maar kan niet voetballen

Bron: www.ajaxlife.nl

Het mysterie rond Ivan Gabrich is ontrafeld. De Argentijnse spits die volgens Louis van Gaal niet zou omvallen, kon gewoon niet voetballen. De anekdote van Ronald de Boer over broer Frank na het debuut van Gabrich, is geweldig. Fred Grim had toen al zijn bedenkingen. Gabrich kan er wel om lachen. Hij waande zich meer toerist dan Ajacied. En, voor in de geschiedenisboeken: Gabrich is rechtsbenig! Het item was te zien in het programma Bureau Sport en begint in deze video na vier minuten. Embedden wil vanwege een technisch probleem even niet lukken, vandaar een linkje.

Nieuws: TV-tip: het verhaal over miskoop Ivan Gabrich

Bron: www.ajaxlife.nl

Er is maar een Ajacied die nooit omvalt en dat is Ivan Gabrich. Dachten we tenminste. En Louis van Gaal ook. De spits bleek echter wel degelijk te kunnen omvallen. De Argentijn, in 1996 gekocht op basis van videobeelden, bleek een miskoop. Hij kwam tijdens tien wedstrijden in Ajaxshirt niet tot scoren en vertrok met de noorderzon. Hoe zou het nu met Gabrich zijn? Bureau Sport vroeg zich dat af en zocht hem op. Ook Fred Grim en Ronald de Boer komen aan het woord. Bureau Sport begint vanavond om 19.30 uur op Nederland 3.

Subscribe to Ivan Gabrich