Heinz Stuy

Oud-doelman Stuy: Record blijft eigenlijk in mijn handen, Bizot heeft het makkelijker

Bron: www.ad.nl

Heinz Stuy dreigt na bijna 50 jaar zijn record kwijt te raken. De doelman van Ajax hield in het jaar 1971 liefst 31 wedstrijden de 'nul'. Marco Bizot van AZ staat sinds afgelopen woensdag op gelijke hoogte. Zaterdag kan hij bij Sparta Rotterdam Stuy passeren. ,,Maar eigenlijk blijft het record gewoon in mijn handen. Nu spelen ze zoveel wedstrijden in allerlei competities, ook tegen kleine clubs. Kijk naar de duels van AZ tegen Astana. Dan is het toch een stuk makkelijker", aldus Stuy.

Sfeerverslag: 'Van onze lichting brak haast niemand door'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het is zaterdagmiddag als het rondom de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA steeds drukker wordt. Enkele toeristen, die zojuist een shirtje in de fanshop hebben gekocht of die een rondleiding door het stadion hebben gedaan, kijken verbaasd om zich heen. Wie zijn al die oudere mensen? Zijn het oud-spelers van Ajax? Nou, inderdaad, dat zijn ze. Jeugdspelers die tussen 1969 en 1979 in de jeugdopleiding van Ajax hebben gespeeld verzamelen zich in de Johan Cruijff ArenA voor een reünie. Het betreft de tweede editie, de vorige was vijf jaar geleden.

Klassiekerkoorts: de mooiste waren in de Kuip

Bron: www.ajaxlife.nl

Mooie juichplaat. Ajax vertrekt na een 2-0 achterstand alsnog met 2-4 uit de Kuip. © Ajax Images

Zondag is de klassieker. Sinds mijn jonge jaren kijk ik ultiem uit naar confrontaties met onze eeuwige rivaal. Al een week van te voren was je zenuwachtig. Als Ajaxsupporter ging je toen ook nog naar de Kuip.

Door Fabian Nagtzaam

Ik weet nog goed, al een half uur voor het einde van de wedstrijd voor de klassieker begon het al te leven. Dan schalde in de Meer en later in de Arena van de tribune: ‘Feyenoord is de volgende, Feyenoord is de volgende’.

Johnny Rep, 65 jaar en boekpresentatie

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Gisterenavond tijdens Ajax-Panathinaikos nog tussen Horst Blankenburg, Barry Hulshoff, Piet Keizer, Heinz Stuy, Ruud Suurendonk en Sjaak Swart op de eretribune van de Amsterdam Arena en vandaag volledig in de schijnwerpers: Johnny Rep. Ons Goudhaantje is vandaag 65 jaar jong geworden. In de ochtenduren werd hij op NPO Radio 1 reeds met dit heugelijke feit gefeliciteerd. En vanwege zijn verjaardag wordt vandaag “Buitenbeentje”, een boek van Mark van den Heuvel over Rep in Amsterdam gepresenteerd.

Ajax nodigt helden van 1971 uit voor Panathinaikos-thuis

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax en Panathinaikos speelden in 2000 nog een reüniewedstrijd. © Pro Shots

Bij de loting voor de groepsfase van de Europa League sloeg ons hart al even over. Ajax werd gekoppeld aan Panathinaikos! De gouden generatie van de jaren zeventig is door de club uitgenodigd om de editie van 2016 bij te wonen.

Bij een zege is Ajax zeker van groepswinst in de Europa League, die anno 1971 nog niet eens bestond. Toen had je de Europacup 1, 2 en 3. De meest prestigieuze van de drie prijzen werd dat jaar gewonnen, ten koste van Panathinaikos (2-0).

Helden van 1971 eregasten bij Ajax – Panathinaikos; Duel onder leiding van Russische scheidsrechter

Bron: ajaxfanzone.nl

Rondom Ajax – Panathinaikos wordt donderdagavond uitgebreid stilgestaan bij de Europese finale tegen dezelfde Griekse opponent uit 1971. Ajax won dat jaar zijn eerste Europa Cup. Een aantal spelers uit die finale van juni 1971 (2-0) zijn bij de laatste thuiswedstrijd van de groepsfase in de Europa League te gast op de Koninklijke Loge in de Amsterdam ArenA.

Horst Blankenburg, Barry Hulshoff, Piet Keizer, Heinz Stuy, Ruud Suurendonk en Sjaak Swart zullen met verzorger Salo Muller terugblikken op de eerste Europese hoofdprijs van de club.

Oud-Ajaxdoelman Bals (79) overleden

Bron: www.ajaxlife.nl

Hier verdedigt Bals het doel uit bij Sparta. © Pro Shots

Gert Bals is overleden. De oud-keeper van PSV en Ajax is 79 jaar geworden. Hij stierf afgelopen vrijdag in zijn woonplaats Veenendaal. Bals was de eerste voetballer in de geschiedenis die een transfer maakte van PSV naar Ajax.

Bals kostte Ajax in 1965 de lieve som van 71.750 gulden. De in Utrecht geboren doelman bleek de investering meer dan waard; in vijf jaar tijd volgden in Amsterdam maar liefst vier kampioenschappen.

Pages

Subscribe to Heinz Stuy