Eddy Pieters Graafland

Pieters Graafland, een gentleman die de wedstrijdbal pikte van Lo Bello

Bron: www.ad.nl

In de Kuip vonden ze Eddy Pieters Graafland ook lang na zijn loopbaan een ware gentleman. Altijd vriendelijk. ,,Zeer attent’’, zegt Bennie Wijnstekers, voormalig aanvoerder van Feyenoord en al jaren voor de club werkzaam. ,,We zagen hem nog vaak bij wedstrijden van ons eerste elftal. Hij was zeer goed bevriend met Gerard Meijer en de inmiddels ook overleden Gerard Kerkum. Voor de familie is dit triest en Feyenoord verliest een belangrijke speler uit onze clubhistorie.’’

Eddy Pieters Graafland op 86-jarige leeftijd overleden

Bron: ajaxfanzone.nl

De legendarische doelman Eddy Pieters Graafland is dinsdag op 86-jarige leeftijd overleden. Hij wordt beschouwd als een van de beste keepers uit de Nederlandse geschiedenis. Pieters Graafland debuteerde in 1951 als 17-jarige doelman onder de lat bij Ajax en speelde zeven seizoenen in Amsterdam. Daarna vertrok hij, voor een toenmalig recordbedrag van 134.000 gulden, naar aartsrivaal Feyenoord waar hij zijn loopbaan in 1970 afsloot. Hij kwam tussen 1957 en 1967 47 keer uit voor het Nederlands elftal.

Pieters Graafland: "Ik vind Feyenoord minder agressief spelen"

Bron: source

Als eerste Ajacied in de historie koos doelman Eddy Pieters Graafland voor Feyenoord. Voor de geboren Amsterdamse penaltykiller werd destijds een recordbedrag van 134.000 gulden betaald. De nu 83-jarige Eddy PG komt nog bij beide clubs over de vloer, ook vanmiddag in De Kuip bij de eerste Klassieker van dit seizoen. In gesprek met FCUpdate.nl blikt de voormalig keeper terug én vooruit. 

'Mulder heeft dat wat minder dan Vermeer, daar moeten we eerlijk over zijn'

Bron: www.voetbalzone.nl

De meest gevoelige transfer van deze zomer in de Eredivisie werd op de laatste dag van de transfermarkt afgerond. Kenneth Vermeer maakte voor een bedrag van een miljoen euro de overstap van Ajax naar aartsrivaal Feyenoord en Eddy Pieters Graafland, die deze transfer in het verleden zelf ook eens maakte, denkt dat de Rotterdammers daar goed aan hebben gedaan.

Alberts: 'Als het kon, zat ik in de F-side'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Vanaf het balkon van de bestuurskamer volgt Koos samen met zijn vrouw Joke de verrichtingen van zijn geliefde Dames-elftal. Elke bal wordt zachtjes voorzien van commentaar: 'Te hard', 'prima bal', 'kom op, naar rechts nou'. Hij kijkt ernaar zoals een opa naar een wedstrijd van zijn kleinkinderen kijkt. Tevreden ziet hij Ajax uitlopen richting een dikke voorsprong tegen het dameselftal van Club Brugge, dat de vaste vrouwenvoetbal-watchers in de bestuurskamer allerminst kan bekoren. Als Ajax in de rust met 4-0 voor staat heeft Koos het wel zo'n beetje gezien en gaan we naar binnen.

Pages

Subscribe to Eddy Pieters Graafland