Roelof Luinge

Ajax Vrouwen spelen gelijk tegen FC Twente Vrouwen: 2-2

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond de topper tegen FC Twente Vrouwen met 2-2 gelijkgespeeld. De wedstrijd in Hengelo stond onder leiding van scheidsrechter Roelof Luinge en die zag dat de Ajax Vrouwen twee keer op voorsprong kwamen. Eerst was het Anouk Hoogendijk die na een kwartier uit een voorzet van Merel van Dongen de 0-1 scoorde. Vlak voor rust wist FC Twente echter de gelijkmaker te maken maar kort na rust was het opnieuw Ajax dat scoorde en ditmaal was het Van den Bighelaar die doel trof. Het lukte de Ajax Vrouwen helaas niet de voorsprong heel lang vast te houden.

Ajax won slechts één van laatste tien duels onder Nijhuis

De KNVB heeft Bas Nijhuis aangewezen als leidsman voor De Klassieker tussen Ajax en feyenoord van aankomende zondag. De statistieken voorspellen weinig goeds voor Ajax wat dat betreft. Het lijkt namelijk wel alsof Nijhuis Ajax ongeluk brengt: Ajax verloor maar lieft zeven van de laatste tien wedstrijden onder leiding van Nijhuis. Twee keer werd er gelijk gespeeld en slechts een keer werd er gewonnen.

Kevin Blom fluit Bekerfinale

Kevin Blom fluit zondag de bekerfinale tussen FC Twente en Ajax. Dat maakte de KNVB vandaag bekend. Hij wordt geassisteerd door Nicky Siebert en Patrick Langkamp. Danny Makkelie is de vierde official in De Kuip.

Het is de eerste keer dat Blom de Nederlandse bekerfinale mag leiden. Het duel in Rotterdam begint zondag om 18.00 uur. Vorig jaar viel Blom in tijdens de bekerfinale in De Kuip tussen Ajax en Feyenoord, om de afscheidnemende Roelof Luinge een publiekswissel te gunnen.