Dynamo Dresden

Eriksen scoort weer uit vrije trap

Bron: www.ajaxshowtime.com

In juli schoot Eriksen zelfs twee keer raak uit een vrije trap in de oefenwedstrijd met Dynamo Dresden. Sinds de zomerstop lijkt er geen houden meer aan te zijn als de Deen achter de bal gaat staan. De doeltreffende trappen kennen zowel snelheid als ongekende precisie.Denemarken verloor met 3-2 van Polen. Viktor Fischer en Nicolai Boilesen begonnen, samen met Eriksen, in de basis. Fischer werd na 72 minuten vervangen, Boilesen zoals afgesproken bij rust. 'We waren voetballend de betere, maar gaven ze de kans om terug in de wedstrijd te komen.

Ajax in de voorbereiding: De statistieken

Bron: ajax1.nl

Na zes oefenwedstrijden tegen Nederlandse en buitenlandse teams zit de voorbereiding van Ajax er qua duels op. Achtereenvolgens waren SDC Putten, Dynamo Dresden, RKC Waalwijk, De Graafschap, CA Osasuna en Werder Bremen de tegenstander van Ajax. De Amsterdammers wonnen elke wedstrijd, scoorden negentien keer en kregen vier treffers tegen. Ajax1.nl dook iets dieper in de statistieken en zette de cijfers op een rijtje.

Wedstrijdpraat: Ajax – CA Osasuna

Bron: ajax1.nl

CA Osasuna is de vijfde sparringspartner van Ajax in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.  Na Dynamo Dresden is de Spaanse ploeg het tweede buitenlandse elftal dat Ajax treft. De Amsterdammers scoorden al vijftien keer in oefenwedstrijden en kregen twee doelpunten tegen. Deze oefenwedstrijd is onderdeel van het trainingskamp in De Lutte, waar Ajax elk jaar neerstrijkt. Aankoop Mike van der Hoorn reist samen met achttien andere spelers af naar Emmen, want in het stadion van deze club wordt de wedstrijd afgewerkt.

Eriksen vindt de transferperiode wel spannend

Bron: ajax1.nl

Christian Eriksen schitterende tegen Dynamo Dresden met twee schitterende vrije trappen, maar ook tegen RKC Waalwijk speelde de Deen goed. Alle reden voor FOX Sports om te vragen naar de interesse van topclubs in hem. “Er is wel wat, maar er het is niets concreet. Het is nog steeds vroeg in de transferperiode”, geeft de aanvallende middenvelder aan.

Twee oefenduels op één dag

Bron: www.ajax.nl

Ajax is momenteel druk in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zo was de ploeg van trainer Frank de Boer tot enkele dagen geleden op oefenstage in het Oostenrijkse Stubaital, waar tevens met 0-3 werd gewonnen van het Duitse Dynamo Dresden. Terwijl deze week grotendeels op eigen bodem is getraind. Deze zaterdag volgt de weeksluiting met een trip naar Waalwijk en Doetinchem, waarAjax om 16:00 uur en 20:00 uur twee oefenduels zal spelen tegen RKC Waalwijk en De Graafschap.

Update: voorbeschouwing en selectie zaterdag

Bron: ajax1.nl

Morgen staan er twee oefenduels op het programma voor de selectie van Ajax. Om 16:00 uur is de aftrap in het Mandemakers stadion tegen RKC en daarna reist de landskampioen door naar Doetinchem. Hier spelen zij om 20:00 uur de tweede wedstrijd van de dag tegen De Graafschap. Ajax sluit hiermee een bewogen week in de voorbereiding af.

Informatie voor supporters inzake bezoek oefenwedstrijd Dresden

Bron: www.afcasupportersclub.nl

Zoals eerder gemeld liet Ajax op haar website en ook aan de AFCA Supportersclub weten aan supporters die de oefenwedstrijd van plan zijn te bezoeken op 6 juli in en tegen Dresden, dit ernstig af te raden. Vanwege het veiligheidsrisico voor Ajax supporters zal er daarom ook geen kaartverkoop plaatsvinden vanuit Ajax voor deze oefenwedstrijd. Voor Ajax supporters die desondanks toch aanwezig zijn, zijn er wel kaarten beschikbaar voor vak S bij het stadion op de wedstrijddag.Vanaf hoe laat is ons onbekend.

Subscribe to Dynamo Dresden