April 2019

Eriksen over ‘speciale’ wedstrijd: “Hebben niet meer verdiend dan dit”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Christian Eriksen was één van de vier oud-Ajacieden bij de Spurs dinsdag. De Deen verloor met Tottneham en zag dat zijn ploeg eigenlijk ook niet meer verdiende. “We hebben niet meer verdiend dan dit. We speelden slecht de eerste 20 minuten, daarna speelden we wel iets beter maar creëerden we niet echt kansen om terug in de wedstrijd te komen. Dus ja, het kan veel beter. En wij maakten Ajax beter in het begin. Laat ik het zo zeggen”, laat hij weten aan Veronica.

Update: Vertonghen is ongedeerd

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Goed nieuws vanuit Londen. In de eerste helft ging Jan Vertonghen na een luchtduel naar de grond. Hij had een klap opgelopen tegen zijn neus die hevig bloeden.

Na een lange behandeling kwam Vertonghen weer het veld op. Scheidsrechter Lahoz kwam zelfs nog even controleren en keek samen met de clubarts of het verstandig was dat hij terug het veld in zou komen. Dit werd toegelaten maar niet veel later moest hij toch het veld verlaten en leek hij zelfs in elkaar te zakken. Pochettino en zijn staf moesten hem even ondersteunen richting de catacomben.

Winst bij Tottenham Hotspur plaatst Ajax in een uniek rijtje

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft zich met de 1-0 winst tegen en bij Tottenham Hotspur in een uniek rijtje geschoten. Ajax heeft zowel de uitwedstrijd in de achtste als die in de kwart- én halve finale in dit Champions League-seizoen gewonnen. Alleen Bayern München (2012/2013) en Real Madrid (2017/2018) wisten dit ooit te presteren. En dat biedt perspectief, want beide clubs wonnen later dat seizoen de Champions League.

Bekijk hier ons fotoverslag van Tottenham Hotspur – Ajax

Ten Hag: “Vergaten te voetballen in verloop van het duel”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Erik ten Hag is zeer tevreden over de teamprestatie van Ajax in Londen. Ajax won met 1-0 van Tottenham Hotspur, maar ging volgens de hoofdtrainer wel te veel mee in het spel van de Spurs. “Dit was een topprestatie. Het team heeft gevochten als leeuwen en in de eerste fase heel erg goed gevoetbald. We maken een hele goede goal en hebben in die fase totaal gedomineerd. In het verloop van de wedstrijd vergaten we eigenlijk te voetballen.  Want ik denk dat er nog meer in had gezeten”, laat hij weten aan Veronica.

Ten Hag: ’We moeten volgende week nóg beter zijn om finale te halen’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax-trainer Erik ten Hag staat met zijn ploeg na de 1-0 overwinning bij Tottenham Hotspur op de drempel van de Champions League-finale, maar de coach wil nog niets weten van een beslissing „In de eerste fase hebben we echt goed gevoetbald, gedomineerd zelfs”, aldus de coach voor de camera van Veronica. „We maken ook een goede goal, maar na de wissel van Moussa Sissoko voor Jan Vertonghen bracht Tottenham meer power in het veld. Daar gingen we goed in mee, alleen waren we daardoor te onrustig aan de bal”, had Ten Hag gezien.

Pages