February 2019

Penaltykiller Wellenreuther loodst Willem II naar finale

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De tegenstander van Ajax in de finale van de KNVB-beker is bekend! Op 5 mei zal Ajax het in de Kuip opnemen tegen Willem II.

De tweede halve finale was een stuk spannender dan het duel tussen Feyenoord en Ajax. AZ kwam in de eerste helft op voorsprong in Tilburg, maar Willem II herstelde zich en kwam terug naar 1-1. Dat stond het na 90 minuten nog steeds en dus werd het verlengen. In de verlenging vielen geen goals meer, al waren beide ploeg nog erg dichtbij, met de grootste kansen voor Willem II.

Willem II finalist KNVB Beker na strafschoppen

Bron: www.ajaxshowtime.com

Dit was het livetopic voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker tussen Willem II en AZ. Strafschoppen moesten na 120 minuten beslissing brengen. AZ kwam in de eerste helft op voorsprong, maar Willem II kwam na rust langszij. De Tilburgers namen de penalty's uiteindelijk beter, mede door penaltykiller Timon Wellenreuther.

FT | Willem II - AZ 2-1 (na strafschoppen)Opstelling Willem II:

Wellenreuther; Heerkens, Meissner, Peters, Palacios; Llonch, Tapia, Crowley; Özbiliz, Isak, Dankerlui.

Ajax krijgt 17.500 kaarten voor bekerfinale

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax staat in de finale van de KNVB beker krijgt van de voetbalbond  17.500 kaarten om te verdelen. Ook de tegenstander van Ajax (Willem II of AZ) krijgt de beschikking over dit aantal kaarten. De overige kaarten zijn bestemd voor de KNVB (12 procent), sponsoracties (10 procent) en Stadion Feyenoord (3 procent). Ajax verwacht dat de kaartverkoop medio maart van start zal gaan en om een kaart te bemachtigen dien je in het bezit te zijn van een persoonlijke clubcard. De wedstrijd in de Kuip staat gepland voor 5 mei.

UEFA straft Ramos dubbel voor bewuste gele kaart

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Het was niet echt een verrassing meer, maar de UEFA heeft besloten Ramos dubbel te straffen.

De verdediger van Real Madrid pakte in de slotfase tegen Ajax geel en gaf vervolgens toe dat het een bewuste actie was. Zijn plan was om de return met Ajax te missen en dus niet een eventuele kwartfinale.

Daar steekt de UEFA nu een stokje voor: Ramos is tegen Ajax geschorst en ook in het eerstvolgende Europese duel daarna. Hij zit dus een schorsing van 2 wedstrijden uit.

Pages