Mats Rits had geen goed gevoel bij Ajax

Bron: ajax1.nl

Mats Rits heeft geen spijt van de beslissing om te vertrekken naar KV Mechelen. Tegenover Sporza geeft de middenvelder aan dat hij geen goed gevoel had bij Ajax. “Ajax wilde me houden en bood me een contractverlenging aan, maar ik had daar niet het beste gevoel bij. Er was interesse van andere clubs maar KV Mechelen sprak me het meest aan,” aldus Rits.

“Ik heb geen seconde spijt van mijn keuze voor Ajax. Ik heb bij Ajax veel bijgeleerd. Ik woonde alleen en ben mentaal enorm gegroeid. Ik ben een betere voetballer geworden. Mijn positiespel en mijn handelingssnelheid zijn enorm verbeterd, net als mijn kopspel. Op het vlak van opleiding kun je nergens beter zijn dan bij Ajax.”

Mats Rits brak uiteindelijk niet door bij de Amsterdamse vereniging. Dat vindt sport-directeur Fi Vanhoof van KV Mechelen dan ook niet onlogisch. “Dat hij niet doorbrak in Amsterdam, is gezien de enorme concurrentie niet onlogisch. Rits kan op verschillende posities uit de voeten en pikt zijn goaltjes mee. Hij is iemand uit de streek. Hij zal zich snel thuis voelen.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/mats-rits-had-geen-goed-gevoel-bij-ajax/