Ten Hag stelt: 'Álvarez kan nog steeds als verdediger spelen'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax-trainer Erik ten Hag is nader ingegaan op de positie van Edson Álvarez binnen zijn ploeg. Ten Hag gebruikt Álvarez bijna uitsluitend op het middenveld, terwijl de Mexicaan ook als centrumverdediger uit de voeten kan.

‘Hij kan als centrale verdediger spelen, maar in de nationale ploeg van Mexico en ook bij zijn vorige club speelde hij bijna altijd op het middenveld’, stelt Ten Hag in gesprek met ESPN. Toch is het voor de trainer niet ondenkbaar dat hij Álvarez ooit nog als centrumverdediger gaat gebruiken.

‘Hij kan nog steeds als centrale verdediger spelen, maar je kijkt ook naar combinaties. Álvarez en Blind zijn niet al te snel. Als je dan, zoals wij doen, vaak met volle pressie spelen, is het niet handig als je in het centrale duo weinig snelheid hebt’, verklaart Ten Hag waarom Álvarez normaliter nauwelijks in actie komt als centrale verdediger. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/137419/ten-hag-stelt-alvarez-kan-nog-steeds-als-verdediger-spelen

Gegevens

Onderwerpen: Trainer
Clubs: AFC Ajax