El Azzouzi: ‘Dolberg? Ik had misschien wel in de spits van Ajax móéten staan’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax opent komende zondag het nieuwe Eredivisieseizoen met een uitwedstrijd tegen Sparta. Zakaria El Azzouzi treedt zondag als huurling van Sparta Rotterdam aan tégen Ajax, zijn eigenlijke werkgever. De twintigjarige aanvaller had het graag andersom gezien. De twee jaar jongere Kasper Dolberg speelt zondag mogelijk als spits tegen Sparta. “Ik vind dat ik daar ook had kunnen staan, misschien wel had moeten staan”, stelt El Azzouzi in het Algemeen Dagblad.

“Kijk, ik heb voor vijf jaar getekend in Amsterdam. Het is mijn club en ik hoop in de toekomst mijn kans alsnog te krijgen. In dat opzicht zie ik Sparta als een volgende tussenstap naar de top.” El Azzouzi kwam afgelopen seizoen tijdens de tweede seizoenshelft op huurbasis uit voor FC Twente en speelde ook toen tegen Ajax. Het duel eindigde in een 3-0 nederlaag maar El Azzouzi was zeer gemotiveerd om tegen zijn eigenlijke werkgever te spelen. Dat zal zondag weer zo zijn, zo verteld hij heel eerlijk. “Het in dubbel opzicht een mooi moment om mezelf te bewijzen. Het belangrijkste is om het Sparta-publiek voor me te winnen, maar het is ook een kans om mezelf in de kijker te spelen bij Ajax.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2016/08/04/el-azzouzi-dolberg-ik-had-misschien-wel-in-de-spits-van-ajax-moeten-staan/