Google komt met eigen Blackboard systeem, Google Classroom

Bron: www.nieuwslog.nl

Google heeft deze week een belangrijke aankondiging gedaan. De internetgigant heeft een nieuwe dienst toegevoegd aan haar toch al uitgebreide aanbod van diensten: Google Classroom.Google Classroom kan het best beschreven worden als een mix tussen een content management systeem als WordPress en een Wiki pagina. De dienst is echter specifiek ontworpen voor het onderwijs.

Qua gebruik is het systeem dus gelijk aan het Blackboard systeem en andere vergelijkbare systemen dat door onderwijsinstelling gebruikt wordt. Het is mogelijk om studenten toe te voegen en te verwijderen, huiswerk op te geven, cijfers en feedback te geven en berichten achter te laten.

De dienst is overigens al een paar maanden beschikbaar voor scholen maar zal nu voor iedereen met een Google Apps for Education account beschikbaar zijn. De dienst kan worden gekoppeld worden met andere Google diensten als Google Drive.

……

Lees het volledige artikel op http://www.nieuwslog.nl/1238500-google-komt-met-eigen-blackboard-systeem-google-classroom/

Gegevens

Tags: Aandelen